Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Współczesny, dynamiczny gf

KurczakSwaj5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam do was pytanie. Co powinno znajdować się w
Gamemode'zie, aby przypominał on z lekksza GF'a, dawał ten stary klimat?

Edytuje GM'a dynamicznego i chcę, aby był ten stary dobry klimat.

Potrzebne mi wszystkie wskazówki jak np. system przedmiotów w gui czy komendami itp.

Payday'e co 1h już mam, bo to podstawa ;P

Opublikowano

Hm... payday powinien być raz na 24h i jeżeli robisz serwer RP niech właściciel ustala ile pracownik musi minimalnie przepracować i ile za to dostanie.

Powinien być też system bus'ów oraz wiele możliwości zakładania firm. Na początek istnienia serwera nie dawaj usług za które płacimy normalnymi pieniędzmi, bo może to odstraszyć graczy ;)

Co do systemu przedmiotów to niech otwiera go się za pomocą krótkiej komendy typu /e czy coś. Możesz zrobić tak ,że w każdym sklepie właściciel ustala cenę.Możesz zrobić też tak ,że można dawać przedmioty, albo nawet je kraść(jeżeli ma się odpowiednie rzeczy/umiejętności).

Komendy powinny być proste, łatwe do zapamiętania i krótkie, tak aby nawet nowy gracz je zapamiętał. Możesz zrobić ,że jeżeli ktoś nie ma 10h przegranych, to podczas wbijania pisze ,że np. pod /pomoc na potrzebne komendy i inne porady.

Opublikowano

Więc tak, payday co 1h według mnie jest wporządku, pamiętam stare czasy gdy z niecierpliwością czekałem na wypłatę i to zadowolenie

po otrzymanym payday'u - oczywiście będą one niskie. Co do wypłat pracowników, prawdopodobnie wypłaty będzie przydzielał lider

danej org. co np. 3dni. Niestety moje umiejętności są słabe, więc nie zrobię systemu busów prowadzonego przez npc, a za tym /bus i tp

nie przepadam, więc powstanie frakcja prywatna która będzie się tym zajmować tj. prowadzeniem autobusów, ale bardzo potrzebne one

nie będą bo z początku akcja będzie w Dillimore i BlueBeery. Zakładanie firm, a raczej biznesów będzie odbywało się w więszkości InGame, poprzez

załatwianie nieruchomości, działalności gospodarczej etc w urzędzie, a rodzaji będzie ok ~10, jak firma ochroniarska z możliwością zakładania monitoringu itp, a z opcjami premium trochę się wstrzymamy i będą one mało odbiegały od norm. Z tym /e chodzi Ci żeby po wspisaniu wyskakiwało

okienko GUI? Bo nie mogę się zdecydować na gui z dialogami czy zwykłe komendy jak np. /uzyj i wyskakuje lista przedmiotów, a potem /uzyj baton i zjada batona - można by też zrobić to i to, ale nie wiem. Z kradzieżą przedmiotów z lekksza się wszytrzymam, a jak wprowadzę to będzie można

ukraść mało pożyteczne rzeczy, szansa na powodzenie 5-10%, a jak się nie uda to zostajesz złapanym i z Twojego konta pobierana jest niewielka suma, a będzie się to działo przez system.

Opublikowano

Więc tak, payday co 1h według mnie jest wporządku, pamiętam stare czasy gdy z niecierpliwością czekałem na wypłatę i to zadowolenie

po otrzymanym payday'u - oczywiście będą one niskie. Co do wypłat pracowników, prawdopodobnie wypłaty będzie przydzielał lider

danej org. co np. 3dni. Niestety moje umiejętności są słabe, więc nie zrobię systemu busów prowadzonego przez npc, a za tym /bus i tp

nie przepadam, więc powstanie frakcja prywatna która będzie się tym zajmować tj. prowadzeniem autobusów, ale bardzo potrzebne one

nie będą bo z początku akcja będzie w Dillimore i BlueBeery. Zakładanie firm, a raczej biznesów będzie odbywało się w więszkości InGame, poprzez

załatwianie nieruchomości, działalności gospodarczej etc w urzędzie, a rodzaji będzie ok ~10, jak firma ochroniarska z możliwością zakładania monitoringu itp, a z opcjami premium trochę się wstrzymamy i będą one mało odbiegały od norm. Z tym /e chodzi Ci żeby po wspisaniu wyskakiwało

okienko GUI? Bo nie mogę się zdecydować na gui z dialogami czy zwykłe komendy jak np. /uzyj i wyskakuje lista przedmiotów, a potem /uzyj baton i zjada batona - można by też zrobić to i to, ale nie wiem. Z kradzieżą przedmiotów z lekksza się wszytrzymam, a jak wprowadzę to będzie można

ukraść mało pożyteczne rzeczy, szansa na powodzenie 5-10%, a jak się nie uda to zostajesz złapanym i z Twojego konta pobierana jest niewielka suma, a będzie się to działo przez system.

Co do gui przedmiotów to możesz to i to zrobić ;) Co kradzieży to możesz zrobić tak ,że czym więcej razy się kradnie tym większe szanse na zdobycie przedmiotu(np. max 50%), a jeżeli zostanie się złapany to to spada ;)

Dobrze ,że akcja nie dzieje się w Bentrum, ale z tego co zauważyłem większość(praktycznie wszystkie) RP'ki dzieją się w Los Santos, a może tak dla odmiany San Fierro albo Las Venturas?Jeżeli nie, to dobrym rozwiązaniem byłoby zmodyfikować jakoś mapkę - nowe budynki etc.

Opublikowano

Dzięki za pomysł z kradzieżami, a co do miejsca akcji, mapa na starcie będzie zmodyfikowana, jednakże gdy pojawi się

firma budowlana to co ~tydzień, jeśli odegra budowanie budynku pojawiać będzie się nowa nieruchomość, oczywiście w

trakcie budowy będzie postawiony jakiś obiekt, np. jakaś ruina czy budowa, a po ukończeniu wgramy gotowy, ładny obiekt :)

Opublikowano

Dzięki za pomysł z kradzieżami, a co do miejsca akcji, mapa na starcie będzie zmodyfikowana, jednakże gdy pojawi się

firma budowlana to co ~tydzień, jeśli odegra budowanie budynku pojawiać będzie się nowa nieruchomość, oczywiście w

trakcie budowy będzie postawiony jakiś obiekt, np. jakaś ruina czy budowa, a po ukończeniu wgramy gotowy, ładny obiekt :)

Możesz zrobić też dzielnice gangów i mafii oraz szeroki arsenał narkotyków i ich odmian. Wracając jeszcze do wcześniejszego zdania najlepiej aby każda się czymś różniła od siebie ;)

Z budową budynku dobry pomysł, możesz napisać skrypt i dać napisz "Nie wchodzić", gdy ktoś i tak wejdzie ma ileś procent szans na to ,że spadnie coś na niego i odejmie mu życia.

Zrób też może sieci komórkowe, niech każda ma inny zasięg.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...