Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Nowy typ rozgrywki.

Ins3ctWithGames

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko,

Przychodzę z nietypową propozycją otóż,chcę stworzyć coś innego czyli:

Exp będzie się zdobywać w PvP-Wygrany pojedynek=exp.

Na serwerze było by kilka map (Aren PvP) Dla lvl`i:

15-29

30-50

51-61

62-74

Itd

W sklepach all eq od 1 do 99 lvl (Bronie Zbroje all biżuteria)

I mam do was pytanie-Czy grali byśćie na "takim czymś"

Opublikowano

Mi się nie podoba dlatego, że jakby DMG postaci nie byłyby zrównoważone to wtedy BM czy archer mieliby przewagę a taki woj body już nie uciągnie BM'a :)

Na serwerach prywatnych metin 2:

ShinKnight

Shinkowa

Xardas7

Opublikowano

Na nie. To totalnie bez sensu, to ma być Metin2. Jeżeli chcesz to stwórz swoją własną grę, ale nie opartą na takim ...

--------

Debiliźmie.

RAP

--------

To nie tylko HWDP i JP, to takze trafne metafory, cytaty, skomplikowane

schematy rymów, genialne storytellingi, i wersy nad którymi trzeba się

czasem zastanowić.

Opublikowano

Jakby wyszedł taki dedyk to na pewno bym zagrał.

Max lv 99

Zbroje stal > niebian > jakas zbroja na 91-99lv

i bron tak samo.

Ale żeby to DMG było wyrównane.

BM-owi zmniejsz % ochronki.

Żeby bony nie wchodziły maksymalne.

ale dodaj jakieś metki do m1 żeby z nich można było coś dropić.

Pomysł na serwer fajny jak wyjdzie taki serwer to zagram.

58121063168705213211.png

Opublikowano

w koncu jakis alternatywny pomysl, zygac juz mozna tymi hardami

gdyby udalo Ci sie cos takiego postawic, napewno zrobil bys na tym mala fortunke, bo bylo by to odbiegniecie od standardow mt2

Opublikowano

To było by to samo co serwer PVP + wbijanie lv.

Coś nowego? Jak najbardziej, tylko trzeba by to było dopracować.

Tylko nie wiadomo jak dużo ludzi by na to poszło, większość szuka normalnej rozgrywki ponieważ exp, robienie biologa, rozwalanie metinów i zabijanie bossów to kwintesencja metina.

Opublikowano

Już początek mi sie podoba z expem na pvp :) oraz moje dodatki :

1.Max lv z 99 lub 110 :)

2.Nie za łatwo by się zdobywało lv tylko średnio

3.Nowe bronie zbroje oraz biżuteria już od 15lv całkiem nowy system ulepszeń aby nie było ty broni na 5lv, 10lv, 15lv tych normalnych ...

4.Jak już areny pvp to jakaś ładna mapa by się sprzydała i resp nie w jednym miejscu tylko resp po całej mapie ( z respem chodzi jak się wchodzi na mapę).

Jak ten serwer będzie zajeb**** ty się doczekać nie mogę na start :D.

ddz8gi.png

Opublikowano

pomysł bardzo dobry tylko trzeba to bardzo dobrze rozpracować i rozmyśleć równomierność klas. np. exp mozna byloby zdowyać do 30-35lvl normalnie z mobow a pozniej juz tylko przez pvp na tych arenach. mozna tez dodac specjalna bron dla bm'a z obnizonymi lekko dmg by na poczatkowych lvl zrownal sie z innymi klasami.

Opublikowano

Ciekawy pomysł, ale wszystko do dokładnego przemyślenia - do 30 lvl exp powinien być na mobach - najlepiej byłoby gdyby był trochę większy niż na PL - tak żeby niezbyt szybko, ale też nie wolno wbiło się ten 30 level. Potem zdobywanie doświadczenia powinno zależeć od tego ile wygramy pojedynków na arenie. Aren powinno być kilka - 30-40 lvl, 41-52, 53-65, 66-74, 75-80, 81-90. Jeśli gracz nie znalazłby nikogo w swoim przedziale levelowym to powinno go przydzielić komuś kto jest dostępny (Exp na arenach powinien być szybki).

Nurtuje mnie tylko kilka pytań:

• co jeśli gracz stworzy drugą postać i specjalnie będzie na niej przegrywać pojedynki, tak by na drugiej szybko wbić level? W sumie można za przegrany pojedynek odejmować expa, ale to raczej niczego nie zmieni,
  • co jeśli graczy będzie mało i na przykład ktoś kto będzie chciał "expić" w nocy znajdzie tylko kogoś z dużą różnicą levela, np. 40 lvl vs 75 - bez sensu.
  • exp gracza jest uzależniony od czasu online drugiego gracza, więc expienie byłoby strasznie powolne, mozolne, nudne.

24796627036485375495.png

Opublikowano

Na pewno jakieś urozmaicenie by się przydało. Sam kiedyś myślałem o tego typu serwerze, jak by to się prezentowało.

Jeszcze nigdy nie było takiego serwera, dlatego czemu nie? Na pewno wiele chętnych się znajdzie.

Opublikowano

Hmm , powiem że nawet ciekawy pomysł i wreszcie sens robienia wojenek na serwerze wróciłby .

Ja jestem na tak.

1375686746-U987417.jpg

"Ujrzyjcie prawde , którą przesłania wam świat , albowiem mrokiem będą dotknięci ci , którzy widzą tylko przez własny wzrok"

Members | exMPC Modder Team

Opublikowano

Zagrał bym z miłą chęcią!

Pomysły nowe:

-Na start wszystkie skile M1 i 5lvl

-Ku i Egzo/Rady dodało by się do Strażników za jakąś cene

-Kasę by się dropiło na Arenie za wygrane PvP

-Dodało by się Szkaty z których wypadał bym Potki na szybkość/zmianki/dodania/rady i egzo itd ...

Pozdrawiam

Opublikowano

Jakbyś się wzioł za ten serwer to zrób też takie coś

Idziemy do Egzekutora Bitew i możemy obstawić wojne gildii :-]

W m1 postaw same metki bez mobow żeby na nich dropic EQ

58121063168705213211.png

Opublikowano

Hmm jestem na tak.

Ale..

Trzeba byłoby coś wymyślić żeby postacie były zrównoważone to znaczy:

Gdy dwóch wojowników biłoby się na 15lv. z podstawowym eq +9 - takim samym. bez bonów np.

To wygrałby minimalnie ten który "fartnąłby".

A więc proponuję za każde zwycięstwo jakąś księge umiejętności / dodanie bonu / zmianka.. i taki hard ;)

Z eq +5 u handlarki

I np za serię pvp (3 wygrane pod rząd) magiczny metal lub 3 bodzie. :D

Eq byłoby bez ulepszaczy

//Reklama OFF.

Opublikowano

W końcu była by jakaś nowość.Stawiałbyś to na dedyku??Jeżeli tak , to sporo pracy by było przed Tobą.Trzeba by było wyrównać dmg klas , żeby 9/10 servera nie grało bmem lub archerem:)Jestem na tak!!

UggNk9.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...