Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Krytyczne uderzenie. Pytanie

Sanir

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam takie pytanie czy krytyczne uderzenie ma jakiś max że np dojdzie do 80% i już więcej nic nie da nawet jak damy do 200%?

Opublikowano

Krytyczne uderzenie możesz mieć nawet na 1k % jeżeli pliki serwera są tak ustawione, bd to tak samo działać jak byś miał 100. W PVP jest bodajże 60% na kryta z Skilla

Opublikowano

Siemka mam takie pytanie czy krytyczne uderzenie ma jakiś max że np dojdzie do 80% i już więcej nic nie da nawet jak damy do 200%?

Inaczej to działa.

Walniesz np. z hita czy skilla (wszystko jedno) np. 200 dmg i z krytycznym walniesz 2x więcej czyli 400 dmg .

1375686746-U987417.jpg

"Ujrzyjcie prawde , którą przesłania wam świat , albowiem mrokiem będą dotknięci ci , którzy widzą tylko przez własny wzrok"

Members | exMPC Modder Team

Opublikowano

No własnie ja ma 205% na kryta i nie zawsze mi wchodzi więc się zastanawiam czy ma dodawanie do eq krytyka jeśli tylko 60 można maksymalnie dać

Wiem na czym działa kryt ale moje pyt brzmi czy się opłaca dawać 200% na kryta czy wystarczy 100

Opublikowano

jesli masz ponad 105% na kryta to on ci sie buguje(na skille)

i nie zalicza tej setki

NP jesli masz 150na kryta to zaliczy ci tylko 50%(na skille)

testowane;d

a na skille normalnie dziala tylko 60-65% doklanie nie pamietam

jak robisz pvp to najlepiej jest miec z 70-90%

56096062140461666809.png

Opublikowano

To jeśli ja mam 205% na kryta to mam 5%. To jest nie możliwe ponieważ co 2-3 skill był z krytem.

Ściągnij do 90% i zobaczysz różnice. To się chyba jakoś buguje, bo jak miałem 105 to mało co wchodził kryt, a jak 90 to co 2-3 hit był krytyk

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Czyli musze pousuwać kryta z broni i reszty eq bo sam 1 item daje mi 50% kryta, a że jestem szamanem smokiem to jeszcze pomoc mi dużo daje

Opublikowano

W metina nie grałem rok ale mam dobrą pamięć..

Po pierwsze bonus krytyka się nie sumuje.

Każdy item jest liczony osobno np. masz takie itemy jak : buty 10% , pomoc smoka 50% , bransoleta 10%.

W takiej sytuacji nie masz 70% na krytyczne uderzenie tylko masz tyle % na uderzenie , czyli.. Jeżeli nie padnie krytyk z butów, losuje z kolejnego itema, np. z bransolety. Jeżeli nie wylosuje krytyka z tych itemów zostaje ostatnia szansa na uderzenie krytyka pochodzącego z pomocy smoka -50%. .

Opublikowano

Problem został rozwiązany dzięki wielkie za odpowiedzi.

Wyszło na to że mam w branzie 50% kryta w w broni 8% nie wiem jakim cudem ale mam razem 93 xD. Ale kij z tym na 5 skili 3 były z krytem i to pod rząd :)

Opublikowano

Jak byś miał 100% na kryta to masz wtedy każdy hit na krycie natomiast ze skilami to trochę inaczej wygląda przy 100% masz 50% na kryta ze skila a przy równych 200% powinienes mieć 100% ze skila najlepiej sprawdź wywal to 5%

Opublikowano

Nie siada za każdym razem kryt dlatego, że masz go w różnych przedmiotach.

Załóżmy, że miałbys w naszyjniku i broni po 50% na kryta, czyli łącznie 100%, ale może w ani jednym, ani w drugim przedmiocie ten kryt sie

nie trafic(bo przecież mamy w nim 50%).

Wziąłem to na logike, może haotycznie napisane ale da sie zrozumiec:D

Gdybyś miał w itemie 100% na kryta wtedy kryt siadałby za każdym razem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...