Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór najlepszej karty graficznej dla mojego komputera

KaPiJa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam do was taką prośbę, chcę zakupić nową kartę graficzną najlepiej nową w przedziale od 250-300 zl..

Moja specyfikacja komputera (skladak z allegro)

-Procesor Intel Pentium D 2x 3.0 Ghz s.775

-Dysk twardy niestety 160 gb

-Zasilacz Akyga 400 watt

-4 Gb ram ddr3

-Aktualna karta graficzna Amd radeon hd 4650 1 gb ddr2 i powiem wam
szczerze, że ta karta nawet przy wylaczonej synchronizacji pionowej na
cs 1.6 wyciąga max 120 fps a tak normalnie to 40-70

Proszę o wybranie najlepszej karty graficznej do tego zestawu

(1 wolne wejście molex na ewentualnie dodatkowe podpięcie karty)

Z góry dziękuję :)

Opublikowano

W pierwszej kolejności to bym zmienił zasilacz bo jest z czarnej listy i lipny troszke ;)

Nie ma sensu wymieniać karty graficznej jeżeli obecny zasilacz może ją spalić lub nie uradzić bo te 400W to nie jest moc optymalna tylko moc max czyli taka w której zasilacz robi BUM :D

Lepiej wymienić na coś markowego i dopiero sie o grafika martwić

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Jeśli kupisz nową kartę to procesor Będzie ją MOCNO ograniczał.

Zamiast karty kup procesor np. Core2 Duo lub Core2Quad , a potem zasiłka i karta graficzna :)

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

A czy przy tym zasilaczu i moim procesorze karta graficzna od nividii, geforce gts250 byłaby dobrym rozwiązaniem?

http://allegro.pl/intel-core2-duo-e6750-2x2-66ghz-box-4gb-1333mhz-fv-i3454405822.html Czy ten procesor podoła takiej karcie? Czy raczej kupic ten http://allegro.pl/intel-core-2-quad-q8200-2-33ghz-4mb-nowy-gwarancja-i3454992658.html ?

A takze czy nowy procesor nie rozwali mi przy okazji tego zasilacza?

akyga 400 watt?

Opublikowano

To zasilacz rozwali proceosr.

Kup nowy zasilacz - potem mysl o wymianie jakichkolwiek podzespolow.

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

Nie opłaca się inwestować w 775. Zamiast kupować tego procesora lepiej dozbierać i wymienić całą platformę. Ale na początek wymiana zasilacza na minimum fortrona lub corasaira 450w albo drożej i na dłużej deus g1 500w.

Opublikowano

Zaczęło się od wymiany głupiej karty graficznej a kończy się na wymianie prawie całego komputera, przepraszam nie mam aż tyle pieniędzy jestem dzieciakiem... Dostałem komputer co prawda za 600 zł, nie mamy więcej żeby dać zaniedługo mam urodziny, poprosiłem rodzinę o pieniądze myślę, że będę mieć z ~300 zł maxymalnie prosze o optymalne dobranie karty z zasilaczem, pozdrawiam.

Opublikowano
Opublikowano

Zależy jaki.

Gts 250 z tego co mi wiadomo jest lepszy od tego radeona , chociaz... sam popatrz w benchmarki.

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...