Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]SGS 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy miał już ktoś styczność z tymi tanimi SGS 2 na Allegro? Oto jest oferta nówka, z gwarancją, bez locka i to za niecałe 700zł.

http://allegro.pl/samsung-galaxy-s2-bez-simlocka-gwarancja-pl-menu-i3464153278.html

I wlasnie pytam czy ktos juz sie z czyms takim spotkal, te najtansze sgsy kosztują 700-760zł. Brałbym bez wahania gdyby nie słynne chińskie podróbki, i jak myslicie, to oryginal czy chinol?

I jesli mielibyscie wybierac to wzielibyscie

SGS 2 vs. Xperia L vs. SGS 3 Mini i czemu?

Opublikowano

Xperia odpada, wersja mini jest uboga, lepiej S2 tak mnie się wydaje, gdyby to była podróbka to by pisali ze to replika albo by nie nazwany był samsung albo w ofercie byloby napisane 5,0 TV 5G LTE HIFI WIFI SRATATA, więc, może to SGS II bez podatku VAT czy tam czegos.

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

A czemu masz uprzedzenia do Xperii L i Mini 2? Sprawa wygląda tak ze jakbym dorwal taniego SGS'a 2 to bym brał bez wahania ale nie mam pewności czy to jest oryginał, np. dzisiaj znalazlem na allegro Note 2 za 550zł o.O

Dzisiaj bylem w salonie Playa i trzymałem w rękach atrapę Mini 3, chodziło mi tylko o to żeby sprawdzić czy dosięgne paluchem do przycisku który jest po lewej stronie telefonu trzymając fona w prawej bo mam krótkie palce, i bardzo wygodnie mi leżał w dłoni, natomiast Xperia L jest wielka ale ma ciasno rozmieszczone przyciski Home Wstecz i Menu więc może byłoby nawet wygodniej niż w Mini 3.

Głownie to zalezy mi na dobrej jakości rozmów i muzyki (przez słuchawki), szybkim przeglądaniu internetu i facebooka, a także graniu w mniej i bardziej wymagające gry. Z tym ostatnim to raczej w tej cenie już nie mam sie o co obawiac bo wiekszosc z nich pojdzie. Brat ma SGS 2 i dał mi przetestować, na Oneta wchodzi po jakichś 5 sekundach i od razu z wszystkimi grafikami więc ten telefon to cud miód...

Opublikowano

bo Xperia to gówno... L to już pewnie wgl, niszowy model jakis... nie patrz względem wygody, telefon ma działac... dobrej jakosci rozmow od xperii nie wycisniesz raczej, w SGS 2 ujdzie, z internetem i facebookiem tez, takze SGS II

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Rekrut
Opublikowano

Bez urazy dla użytkownika wyżej, ale to co on pisze jest zapewne (za przeproszeniem) zerżnięte z internetu i trochę podkoloryzowane...

@

Tak, to jest oryginalna S2. Sprzedawca najprawdopodobniej sprowadził ją z innego kraju i dlatego kosztuje odrobine taniej, niż inne S2 na Allegro.

Co do starcia Xperia L vs S3 Mini vs S2, to ja bym wykreślił S3 Mini. Najsłabszy telefon, najsłabsze sparcie "no - official". Ogólnie na tle tych twóch smartphone'ów... Wygląda cięko.

Jeśli chodzi o "Elka" vs "Eska", to muzycznie wygrywa Xperia. Ale nie wiem zbytnio jak z procesorem. Wyczytałem tyko, że można podkręcić do 1,2GHz, architektura technologiczna, to 28nm (czyli dłużej będzie chodził na jednej baterii, niż S2), no i, że GPU to Andreno 305, ale nie wiem na jakim taktowaniu jest ustawione GPU. Moim zdaniem wygrywa Sony.

;*

Opublikowano

aha ciekawe jak z internetu mialem wytrzasnac cos?... bylem rocznym użytkownikiem s2 a ogolnie mialem ja dwa lata... jesli chodzi o s'ke to przy oficjalnym 4.1.2 dostala kopa i bylo supcio, ogolnie nigdy nie narzekalem, pewnie na s2 jest sporo modów romów i innych gówien dostepnych, xperia to wciaz gowno pogdz sie z tym, nie zrobia chyba nic dobrego xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...