Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Punkty ligowe

rojdzonson1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka jestem w 1 lidze i za mecz dostawałem 3-8 pkt doszedłem do 26 przegrałem kilka meczy miałem 1 pkt wygrałem 1 mecz i dostałem 25 pktów od czego to zależy?

Opublikowano

Od twojego MMR, od MMR pozostałych graczy z obu drużyn oraz od tego jak daleko do awansu do pełnej ligi jesteś - w 1 dywizji każdej ligi system hmm... "sprawdza" czy nadajesz się do wyższej ligi, utrudniając zdobywanie poszczególnych punktów za wygrany mecz i ułatwiając ich utratę w przypadku porażki. (to ostatnie nie występuje zawsze, lecz czasami).

Opublikowano

Dodam że może również zależeć od tego jakich dobiera Ci przeciwników , jak przegrywasz idzie MMR w dół i przez to potem dostajesz więcej punktów .

Opublikowano

no tak ale dostawałem po 3-8 mialem serię same loosy pod rząd a tu win i 25 pkt a miałem wiecej loos bo to smurf jeszcze nie odrobiłem win rate 50% +

Opublikowano

Dodam że może również zależeć od tego jakich dobiera Ci przeciwników , jak przegrywasz idzie MMR w dół i przez to potem dostajesz więcej punktów .

Gowno wiesz i sie wypowiadasz, to jest tak: wyzsze mmr wiecej pkt, nizsze mmr mniej pkt

Opublikowano

Ej ale ludzie.. MMR to kolejna ściema..

Nie sądzę, że przy niskim MMR jakie niedawno miałem dostawałbym po 20-30 punktów, a przedtem z wysokim zdobywałem 2-5, a nie byłem w 1 dywizjach..

Sądzę, że zależy to od jakiegoś innego czynnika a między innymi od tego jak często grasz rankedy.

FP8kfDX.jpg

Opublikowano

Od tego jak często nie, bo ostatnio gram rankedy raz na ruski rok i za winy dostaje dużo, tyle samo dostawałem grając 10 dziennie... MMR liczy się, ale nie bezpośrednio. Bardziej liczy się czyste win ratio, im bardziej na plus tym więcej LP, analogicznie w drugą stronę.

LoL Platinum noob | osu! #39k | http://youtube.com/user/DelterYT

Opublikowano

Nie wiem dokładnie, ale kłócił się nie będę, moje zdanie jest takie, że zależy od 'elo' przeciwnej drużyny, bo więcej dostaję za granie z Diamentami niż z Goldami.

FP8kfDX.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...