Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rangi i power'y - Jak ustawić?

Scentic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam serwer ts3 i mam kilka pytań.

Jak ustawić tak, że dana grupa może wejść do danych pokoi. Np. "nowy na serwerze" może być tylko w poczekalni i do innych pokoi już nie może wejść?. A "użytkownik" wszędzie poza pokojami administracji. Oraz jak dać randze lub użytkownikowi "power" żeby mógł mówić w danym pokoju?.

(Jeżeli zły dział to sory, ale ten najbardziej pasuje)

Opublikowano

na dany kanal czyli opisz dokladniej bo jest tego sporo ..

Opcja dla rangi NOWY

[bLOKADA CHODZENIA PO KANAŁACH] Przechodzimy do: Channel ->
Access -> Zaznaczamy Join permanent/Semi-Permanent/temporary Channels
i odznaczamy kwadraciki || Channel Join Power ustawiamy na: -9999....

p7zf1r.jpg

Wycinek z tutka By Gorzoł

Uzytkownik standardowo moze chodzic tylko pokanalch odblokowanych czyli "Unlimited" czyli praktycznie wszedzie bez mozliwosci wejscia na kanal zabezpieczony haslem . Lecz jesli chcesz , zeby mogl wchodzic na kanaly zabezpieczone haslem odblokuj opcje "b_channel_join_ignore_password"

co do kanalow administracji daj Edit channel -> Advanced i ustaw Max User Limited oraz Family Max user Limited i gotowe

uzytkownikowi ppm-> grant talk power

a jesli chcesz zeby ranga mogla dawac to ta sama nazwa co UP

1377774857-U369478.png

Opublikowano

musisz najpierw odblokowac czyli :

Settings--> Options -->Application i zaznacz "Advenced permissions system" (akceptujesz zmiany) appyl--> ok

potem wchodzi w zakladke "premissions" --> Server Groups" i masz zmienione wszystko :)

a jesli nadal sie nei zmienilo znjdz i ncisnij ,ze takpowiem strzaleczke w gore jest w kwadracie okolice lewy dolny rog

1377774857-U369478.png

Opublikowano

A jak jestem w permissions i serwer groups i chce dodac grupe 'test" jako template mam insufficient client permissions (failed on b_serverinstance_modify_templates)

Co zrobić, żebym mógł zobić taką grupę ?

I czy da radę zrobić coś takiego bo chcę 2 najwyższe rangi @Ekipa i Ekipa, @ekipa to ranga tylko dla mnie ze mogę wszystko, a ekipa to dla znajomych ze moga prawie wszystko poza edycji serwera virtualnego, wywalanie mnie z pokoju itp. Da się tak ?

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja nadal nie wiem jak zrobić, żeby dana grupa mogła wejść tylko na dany kanał. Załóżmy mam kanał o nazwie "klasa" i grupę o nazwie "studenci". Chciałbym, żeby tylko grupa "studenci" mogła wejść i przebywać na kanale "klasa". Jak to zrobić?

logo.png

Opublikowano

Odkop roku, ale pomogę. Grupie studenci musisz ustawić możliwość wchodzenia na kanały np. na 5. Potem w edycji kanału "Join" dajesz również na 5.

sygna.gif

Opublikowano

Tak, ale takich kanałów i grup będzie o wiele więcej, jeśli nadam większy power innej grupie wtedy będzie ona mogła wejść na kanały o mniejszym power, a tego nie chcę.

logo.png

Opublikowano

Ok, dowiedziałem się, jest to możliwe, tylko trzeba nadać Channel Group w momencie gdy dany użytkownik jest na danym kanale. Wtedy ma dostęp tylko do tego kanału.

logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...