Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SZUKAM] Jak widzieć innych graczy na Rei's MiniMap

TajnyAgent

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, gram z kolegami na serwerze 3-slotowym craftserve, wszyscy mamy zainstalowanego Rei's MiniMap i jesteśmy ciekawi jak możemy widzieć siebie na mapce, pomożecie ? ;)

Za pomoc oczywiście poleci lajk :>

Opublikowano

Extassy, to jest filmik z zeszłego roku, więc on mi raczej nie pomoże, no ale obejrze i może czegoś się dowiem, jeżeli mi filmik nie pomoże to dam edita

@Edit

No niestety filmik mi nie pomógł bo opcji EntitiesRadar Options nie ma w aktualnej wersji Rei's MiniMap :C

A wię nadal czekam na pomoc.

Opublikowano

Extassy, to jest filmik z zeszłego roku, więc on mi raczej nie pomoże, no ale obejrze i może czegoś się dowiem, jeżeli mi filmik nie pomoże to dam edita

@Edit

No niestety filmik mi nie pomógł bo opcji EntitiesRadar Options nie ma w aktualnej wersji Rei's MiniMap :C

A wię nadal czekam na pomoc.

Podpisuje sie bo rowniez jestem uzytkownikiem reis minimap i optifine i nie moge znalezc jak to zrobic;/

5vwxw5.png

Opublikowano

W Rei's minimap też można widzieć moby/graczy jednak tylko za zgodą Administracji serwera. Standardowo funkcje radaru blokuje NCP, można ją odblokować posiadając stosowną permisję. Dodatkowo zarówno Rei's minimap, jak i VoxelMap posiadają wbudowany system wyłączania radaru i cavemap przy pomocy kodów podawanych z serwera przez MOTD (wiadomość powitalną a nie MOTD serwera) - więc nawet jak na niektórych serwerach działa Ci radar, to możesz znaleźć i takie, na których nie będzie działał.

Opublikowano

No ja jestem administratorem tego serwera i gdzie mam włączyć możliwość widzenia graczy ?

Zainstaluj NoCheatPlus. Następnie nadaj sobie OP bądź permisji

nocheatplus.mods.rei.cave nocheatplus.mods.rei.radar nocheatplus.mods.rei.radar.player nocheatplus.mods.rei.radar.animal nocheatplus.mods.rei.radar.mob nocheatplus.mods.rei.radar.slime nocheatplus.mods.rei.radar.squid nocheatplus.mods.rei.radar.other

lub nocheatplus.*

Z tego co pamiętam na gołym bukkicie serwer nie wysyła tych informacji do Rei'sa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...