Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Risen 2 Mroczne Wody - uruchomienie, fps

LordProsecutor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam :)

Mam bardzo nieprzyjemny problem z Risenem 2. Mam złotą edycję gry na Steama. Otóż po włączeniu i ukazaniu się loga gry pojawia się czarny ekran, który utrzymuje się przez około 5 minut. Dopiero potem pojawiają się filmiki i gra się włącza. Ale to nie jest aż taki wielki problem w porównaniu z tym niżej...

Gorszym problemem jest to, że mam bardzo mało fps i to już w samym menu. Niezależnie od ustawień graficznych (czy to wysokich, czy niskich) i rozdzielczości gra strasznie się tnie.

Próbowałem już wielu rzeczy, męczę się z tym już od kilku dni :(

Oto mój sprzęt:

Windows 7 64 bit

Procesor AMD FX-4100 Quad-Core

RAM 8 GB

Karta graficzna NVIDIA GeForce GTS 450, 1 GB

Opublikowano

Czyściłeś czymś ? CCleaner'em przeskanuj, a potem Advanced System Core. Możesz też spróbować Game Booster'em.

Bez-nazwy_nrsrana.png

Opublikowano

Jeżeli stwierdzasz, że gra nie działa poprawnie, to możesz się skontaktować z pomocą techniczną Steam, będą oni w stanie wymienić twoją obecną wersję gry.

Opublikowano

Ccleanerem rejestr naprawiłem, wciąż nic :)

Napisałem do supportu Steama. Zobaczymy co się dalej będzie dziać :)

EDIT: To był jednak zły pomysł... Nie odpisali, w sumie mogłem się tego spodziewać >.< A więc zrobię refresh :)

Budowniczy
Opublikowano

Poradnikiem użytkownika Beatera, napewno ci coś zadziała, może poprostu twój system jest jakiś dziwny i to jest problem a więc masz link do TuT'a.

http://www.mpcforum.pl/topic/993523-tut-maxymalne-fpsybrak-niebieskiej-mgly-i-mega-przyspieszenie/

To niedość, że przyszpiesza gry, ale jeszcze komputer !

Jeśli nadal problemy pisz w odp.

Pozdrawiam.

Budowniczy
Opublikowano

Poprostu wina gry, bądz twojego systemu...

Często tak bywa, że gra która spełnia wymagania, strasznie się muli.

Może trzeba wyłączyć niepotrzebne procesy ?

A więc tak, wchodzisz CTRL+ALT+DELETE i tam klikasz Procesy, następnie wyłączasz TYLKO te które nie odpowiadają ci, ale uwaga, nie wyłączaj wszystkich, bo z komputerem może ci się coś stać, np. wyłączy ci się sam ;)

A więc spróbuj, może to, jeśli nadal będzie się muliła gra, no to nic nie podziałasz, pieniądze wydane w błoto ... :O

Pozdrawiam.

Opublikowano

Znaczy tutaj jest taka dziwna sytuacja - mój menadżer zadań nie działa już od dawna, a jak odpalam ręcznie taskmgr.exe, to wyświetla się taki error:

"Nie można uruchomić aplikacji, ponieważ jej konfiguracja równoczesna jest niepoprawna. Więcej szczegółów można znaleźć w dzienniku zdarzeń aplikacji lub przy użyciu narzędzie wiersza polecenia sxtrace.exe"

Co też potwierdza, że to może być wina mojego systemu...

A grę kupiłem w Empiku, a z tego co słyszałem, to tam sobie można wymienić na jakąś inną, więc biedy totalnej nie ma :)

Opublikowano

Znaczy tutaj jest taka dziwna sytuacja - mój menadżer zadań nie działa już od dawna, a jak odpalam ręcznie taskmgr.exe, to wyświetla się taki error:

"Nie można uruchomić aplikacji, ponieważ jej konfiguracja równoczesna jest niepoprawna. Więcej szczegółów można znaleźć w dzienniku zdarzeń aplikacji lub przy użyciu narzędzie wiersza polecenia sxtrace.exe"

Co też potwierdza, że to może być wina mojego systemu...

A grę kupiłem w Empiku, a z tego co słyszałem, to tam sobie można wymienić na jakąś inną, więc biedy totalnej nie ma :)

jesli nie mozesz odpalic menadzera zadan to albo nie masz uprawnien administratora albo masz takiego paskudnego wirusa na kompie ;]

1376572695-U638369.png

sygna by forfiter007

Budowniczy
Opublikowano

Masz jedno rozwiązanie, musisz odpalić menadżer zadań.

Ale też musisz, zainstalować innego antyvirusa, który łatwo i szybko niszczy inne wirusy, które, znajdują się na komputerze.

Pobierz antywirusa, następnie zlikwiduj wirusy, które są na komputerze i wtedy dopiero, możesz włączyć menadżer zadań :P

Najlepszy antywirus ? ,,Avast,, nie ma z nim żadnych problemów, więc spokojnie możesz zainstalować ;)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Osobiście od zawsze używałem AVG, skan nic nie wykazał, ale tak się składa, że chyba przedwczoraj właśnie Avasta miałem, bo stwierdziłem, że skoro menadżer zadań nie działa to AVG źle skanuje, ale... Pomyliłem się, Avast również nic nie wykazał :( Kto wie, może ten niedziałający menadzer to pozostałości po dawno już usuniętym wirusie, który zdążył tyle nabroić...

jesli nie mozesz odpalic menadzera zadan to albo nie masz uprawnien administratora albo masz takiego paskudnego wirusa na kompie ;]

Uprawnienia mam, jestem w grupie Administrator :)
Budowniczy
Opublikowano

Reinstall windowsa' bądz, kupienie najnowszego Windowsa 7/8

Musisz reinstallować windowsa, to jest poprostu błąd komputera, o czym ty mówisz, nam ;)

A więc reinstalka załatwi sprawę z wszystkimi problemami.

Pozdrawiam!

Opublikowano

No cóż... Kiepsko. Reinstall windowsa już dawno planowałem. Na pewno kiedyś go zrobię, a gra poczeka na lepsze czasy :) Także problem oznaczam za rozwiązany, serdecznie dziękuję wszystkim :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Sry że pisze w tym wątku ale mam podobny problem tzn nie klatkuje mi gra risen 2 i dungeonland. Obydwie gry mam na steam i obydwie z humble. Fpsy wachają się od 2 do jakichś 15 tak grać nie mogę. Dziwie się tej sytuacji bo inne gry (np battlefield 3, skyrim) działają mi bez problemów na ultra. Mam Windows 7 64 bit, Procesor AMD Phenom II X6 1045T Processor 2,70Ghz, 8Gb RAMu, karta graficzna NVIDIA GeForce GTX 560 Ti 1GB, antywirus Kaspersky(wersja płatna I NIE PIRAT). Problem ewidentnie dotyczy tych gier bo wszystkie inne na steam, origin oraz takie normalne z płytki działają normalnie.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...