Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

mta problem

padul

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

razem z kolega wystartowalismy serwer mta na hamachi abyśmy mogli wspólnie edytowac mape, czy wie ktos jak kozystac z edytora mapy na serwerze?

Opublikowano

Może po prostu posiadacie we dwóch mapkę,ładujecie w MapEditor'rze, coś tam robicie zapisujecie i wgrywacie - to najprostszy sposób ;)

Tutaj znalazłem jakiś poradnik:

http://www.youtube.com/watch?v=QpgJ0gs5vPA 

Jeżeli miałbyś jakieś pytania czy coś - zacytuj, nie jestem w stanie ogarnąć wszystkich tematów.Jeżeli zaś zrobił się double post(lag) to przepraszam i proszę o usunięcie jednego z nich - dziękuję.

Opublikowano

Pojawił sie niestety jeden problem, kiedy chce wczytac mape którą do teraz edytowałem "unable to load ... (no meta)

Opublikowano

Pojawił sie niestety jeden problem, kiedy chce wczytac mape którą do teraz edytowałem "unable to load ... (no meta)

Co w oryginale jest w tych kropeczkach?Bo może to być ważna informacja ;)

Z tego jak na tą chwile wynika to ,że po prostu coś jest z mapą, spróbujcie ściągnąć gotowca z internetu, tylko jakiegoś za darmo.

Opublikowano

No meta. Czyli panowie napisaliscie cos w Lua a nie zrobiliscie do tego pliku Lua. Powiem wam, ze najpierw sie powinno czytac poradniki zanim sie do tego zabiera ;) Jesli nie rozumiecie to: Napisaliscie cos w pliku Server.lua lub client.lua to tutaj musi byc jeszcze meta.lua

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...