Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór Motocykla

Tenso

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam za jakiś czas, będę przymierzał się do kupa crossa, ale,że jestem świeżakiem mam pytania.

1. Czy crossem enduro mógłbym jezdzić po ulicy, mam rozumieć, że mają homologację?

2. Jaka pojemność? Na początku rozmyślałem nad 125 a potem 50, czy dana pojemność ogranicza się do danego przedziału prędkości, interesowały by mnie crossy max. 100km/h bo więcej uważam dla świeżaka nie warto

3. Kwotą jaką bym dysponował to kwota do 2,5k, i w grę wchodzą w grę tylko używane, gdyż nowe o wiele więcej kosztują.

4. Ważę 58kg, wzrost około 1.70 i czy poradził bym takiego crossa 50 lub 125? Zwłaszcza przy 125 czy sięgałbym stóp do podłoża i poradziłbym go?

5. Jaka marka jest najlepsza? Wiecie o co mi chodzi ;)

5. Jeśli będę miał więcej pytań to napiszę, aha i jeszcze jedno zależy mi na opinii doświadczonych, którzy mają na co dzień do czynienia z tymi maszynami.

Opublikowano

1. Crossem nie, enduro tak. Enduro mają homologacje.

2. Na początek jak dla mnie odrazu 125, 50'tka jest dobra na 2tygodnie. Na 50'tce bez modyfikacji nie pojedziesz 100 km/h a w terenie może brakować mocy.

3. Troche mało, jedyna opcja która mi pierwsza przyszła do głowy to yamaha dt 80 lc

4. Dałbyś rade bez problemu go ogarnąć, a z dosięgnięciem to ci nie powiem.

5. Nie ma najlepszej marki, wszystkie popularne są dobre. Yamaha, honda, kawasaki itd. itp.. Byleby nie chinol.

Opublikowano

1. Crossem nie, enduro tak. Enduro mają homologacje.

2. Na początek jak dla mnie odrazu 125, 50'tka jest dobra na 2tygodnie. Na 50'tce bez modyfikacji nie pojedziesz 100 km/h a w terenie może brakować mocy.

3. Troche mało, jedyna opcja która mi pierwsza przyszła do głowy to yamaha dt 80 lc

4. Dałbyś rade bez problemu go ogarnąć, a z dosięgnięciem to ci nie powiem.

5. Nie ma najlepszej marki, wszystkie popularne są dobre. Yamaha, honda, kawasaki itd. itp.. Byleby nie chinol.

Dzięki, masz lajka ;) Czekam na dalsze odpowiedzi.

Opublikowano

Trochę masz mały budżet. KTM to dobra firma, jedna z najlepszych.

"Brotherhood of metal"

Opublikowano

Witam za jakiś czas, będę przymierzał się do kupa crossa, ale,że jestem świeżakiem mam pytania.

1. Czy crossem enduro mógłbym jezdzić po ulicy, mam rozumieć, że mają homologację?

2. Jaka pojemność? Na początku rozmyślałem nad 125 a potem 50, czy dana pojemność ogranicza się do danego przedziału prędkości, interesowały by mnie crossy max. 100km/h bo więcej uważam dla świeżaka nie warto

3. Kwotą jaką bym dysponował to kwota do 2,5k, i w grę wchodzą w grę tylko używane, gdyż nowe o wiele więcej kosztują.

4. Ważę 58kg, wzrost około 1.70 i czy poradził bym takiego crossa 50 lub 125? Zwłaszcza przy 125 czy sięgałbym stóp do podłoża i poradziłbym go?

5. Jaka marka jest najlepsza? Wiecie o co mi chodzi ;)

5. Jeśli będę miał więcej pytań to napiszę, aha i jeszcze jedno zależy mi na opinii doświadczonych, którzy mają na co dzień do czynienia z tymi maszynami.

1. Jak ma homologacje to możesz jeździć

2. 125ccm to odpowiednia pojemność dla newbie

3. Ciężko Ci będzie znaleźć cokolwiek ciekawego i wartego uwagi do 2.5k, choć jest to wykonalne

4. Też nie jestem wysoki i jeżdżę na motocyklach, jedną nogą na pewno dosięgniesz, tylko musisz o tym myśleć (np. nie podpierać się z góry, bo Cię motor przeważy)

5. Każda marka jest ok, mój kolega miał Aprilie 125ccm i sprawowała mu się okej

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Ile masz lat, to podstawowe pytanie?

16

Mam kolejne pytanie

6. Jakiego mam szukać w tej cenie oczywiście 125ccm ?

Opublikowano

Motocykl kupi się za jakieś 10.000 tys. to taki średni... Jak wydasz z 20.000 tys. to już możesz się zastanawiać :P Najlepiej to kup sobie WSK 50 najnowszy model, fajny motorek.

534721413388468938793.jpeg

Opublikowano

To tak , na 50 masz hajsu za mało jak chcesz coś kupić konkretnego . Spróbuj wyrwać używaną 125 - poradzisz sobie na lajcie . Kross sie nie nada po miescie

Opublikowano

Chodzi mi oczywiście o Enduro, gdyż zamierzam też po mieście jeździć. No cóż poszukam jakiś ofert na allegro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...