Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taką małą listę pytań odnośnie paru konfiguracji serwera. Pisząc odpowiedź proszę o zaznaczcie wpierw, na które pytanie odpowiadacie. Niżej podaję też listę pluginów, które mam wgrane na serwer, ale jeśli do zrobienia czegoś jest potrzebny dodatkowy plugin to oczywiście go dodam. Łokej, więc pytania:

1# Jak sprawić, by po swojej działce mógł wchodzić tylko właściciel i nikt poza nim?

2# W jaki sposób zrobić to, by parę rang nie mogło korzystać tylko z paru przedmiotów?

3# Co zrobić, żeby puste wagoniki i łódki same znikały po np. minucie?

4# Czy da się zrobić tak, żeby niektóre działki mogli kupywać tylko gracze z odpowiednią rangą?

5# Można zrobić coś takiego, by tylko jedna ranga nie widziała tego co piszą inni gracze?

6# Istnieje jakiś uniwersalny plugin na wszelkie rodzaje cheatów typu fly, spider itd, oraz na x-ray?

7# Jest możliwe zrobienie tego, by na całej mapie nigdzie nie rosły rośliny, tylko na odpowiednich działkach? To samo ze zwierzętam

PS: W jaki sposób mniej więcej działają SMS Shop'y? Po wpisaniu kodu na stronie coś wysyła polecenie wpisania komendy do konsoli czy jak to to?

Spis pluginów:

- ChatMenager

- ChestShop

- CraftBook

- Essentials

- iConomy

- PermissionsEx

- SimpleRegionMarket

- WorldEdit

- WorldGuard

Z góry dziękuje za pomoc!

Opublikowano

1. pluginem worldedit o zrobisz . wpisz //wand i zaznacz teren na ktorym chcesz miec cuba . Nastepnie wpisz ;

/rg flag nazwacuba entry deny

/rg addmember g:Wlasciciel

pomoglem ? daj +

Zapraszam na serwer MC survival+frakcje IP : s5.pixelteam.net:25615

Pomogłem ? Daj LIKE +

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...