Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy to nie dziwne?

SebaProx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka! Ostatnio zauważyłem, że gram z ludźmi, którzy mają po 100-200 wygranych rankedów i 100-200przegranych i nadal tkwią bronzie 1-5/silverze 4-5. Ja mam 11winów i 15losów (wiem słaby jestem) i za niedługo będę już się do silvera dostawał. Czy to nie dziwne? Bo moim zdaniem to trochę niezrozumiałe.....no niby w Bronzie takie dzieci co feedują i afkują, ale ostatnio gdyby nie to, że często na rankedach gracze nie focusują ADC/APC tylko supporty itp. to przegrywają przez takie błedy.

Opublikowano

Grasz z nimi ponieważ macie podobnego ukryte elo

Jak sam piszesz 100-200 wygranych i 100-200 przegranych ty masz 11 wygranych i 15 przegranych a wiec wasze mmr jest na tym samym poziomie również jest dobierana kolejka pod wzgledem na premade dużo czynników za to odpowiada

oynk.png

Opublikowano

Często wynika to z tego, że taka osoba zaczyna grać rankedy od razu po wbiciu 30lvl i klasyfikuje się na takie silver 5 gdzie spędzi mnóstwo czasu psując sobie mmr. Po dajmy na to 400 grach ogarnie sobie daną linie i zaczyna grać powoli co raz to lepiej, ale że ma zepsute mmr to będzie jej o wiele ciężej szybciej się wybić.

Ktoś kto gra na etapie takiego diamond1 przy 30 grach wbije sobie na nowym koncie lajtowo platyne. Gorzej, jeżeli ktoś sobie popsuje mmr i będzie chciał awansować o dywizję to technicznie nie będzie miał takiej możliwości przez co możesz zauważyć potem ludzi, którzy mają po 1000 gier rankingowych w platynie albo goldzie.

Opublikowano

Ja właśnie żałuję, że zacząłem odrazu rankedy, bo miałem trochę przechlapane, bo sobie zrypałem te mecze i wylądowałem w Bronzie I.....teraz natomiast jak już wymainowałem sobie dobrze ADC to zaczynam iść w kierunku silvera. To był mój błąd. Ogólnie jak gram rankedy to staram się o wiele bardziej przyłożyć do gry niż na zwykłym normalku. Co w innych nie widzę, bo jak np. top zaczyna lekko przegrywać to jungler zamiast pomóc/zgankować zaczyna flamować tą linie, a takiego junglera się nie da uspokoić, bo zaczyna napierdzielać tak tymi przekleństwami, że aż się mi przykro robi, że muszę z takim kimś grać....wtedy ogólnie to top się już nie stara wygrać, bo nie ma zbytnio pomocy i dopingu w postaci ganka.

Opublikowano

Zbliża się koniec sezonu więc czego żałujesz ? wbij Silver bo do golda raczej nie dojdziesz z takim nastawieniem i gra ;]

oynk.png

Opublikowano

Synu, jak masz 30 rozegranych rankedów, wiedz iż jesteś niczym. Gracze po 200/100 winów na pewno nie zasługują na bronza, chyba ze ebay.. Dla mnie wszyscy powinni zaczynać od bronze 5 i się wybijać.

@top grasz z nimi po system dobiera graczy po umiejętnościach nie po dywizji / winach

gyoz.png

Opublikowano

Nie, to straszne normalne. Skoro grasz słabo, grasz z słabymi. Ludzie po 2k gier mają w brązie.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Dobiera Ci ligowo , więc większego znaczenia nie ma czy to będzie 300 winów czy 15 , ale osobiście myślę żebyś wziął się do roboty ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...