Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Madagaskar mod

MineFan9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,

zająłem się ostatnio robieniem jednego moda nazwałem go MadagaskarMod.

Doda on nowy świat którym będzie madagaskar.

Mam już zrobionego jednego mobka:

f0plwtm3tx6v_t.jpg

Co o tym sądzicie, kontynuować projekt?

Co jeszcze mam dodać?

OK skoro chcecie to rozwijam, oto kolejny mobek:

a1gtjd487heb_t.jpg

JAK SIĘ PODOBA?

OK Teraz garstka nowości.

Craftujemy Bloki Portalu:

ivd34jlakxn0_t.jpg

Układamy:

b2par6seht6y_t.jpg

Craftujemy "zapalnik":

x5ripoho1b7c_t.jpg

ODPALAMY:

kqg53tpq4xiu_t.jpg

​Tym razem trochę Morisa:

pbxbqv1fu4j4_t.jpg

Jaki następny mobek?

​Może Rico B) ?

Opublikowano

Najlepiej dodaj postacie związane z tego filmu np. Moris, Mord, Alexa, Martiego, Nelmana i Glorie, a z potworów Hjeny. Drzewa tropikalne i jakieś kwiaty. I dorób sobie własny TexturePack do moda (np. MadagascarCraft). Zalecane, bo takie tekstury ci się przydadzą, tak jak w modzie ZombieCraft, gdy go instalujesz, pojawia ci się w folderze z teksturami ten texturepack z ZC.

Pomogłem? Daj like'a!

Opublikowano

Ciekawie się zapowiada. Możesz dodać tą wyspe z Madagascaru jako biom ;)

Opublikowano

To może jakiś portal do niej ? Żeby nie był to podstawowy świat.A teleport np. z bloków żelaza/złota<br />

<br /><br />Nie z żelaza/złota bo będzie się gryzlo z Iron/Gold Dimension
Opublikowano

MineFun, dostałem wiadomość że spodobał ci się mój pomysł. Dzięki! :D

P.S: Z jedzenia zrób banany, mango, soki z owoców, a portal z diamentu i ognia. Pozdrawiam!

Opublikowano

pingwin rico mógłby mieć opcje "wypluwania" z siebie czegoś po daniu mu np.ryby na zasadzie osadników, dajesz rybę daje ci np diament, tnt, kilof ... itd. co wy na to ?

;)

Opublikowano

pingwin rico mógłby mieć opcje "wypluwania" z siebie czegoś po daniu mu np.ryby na zasadzie osadników, dajesz rybę daje ci np diament, tnt, kilof ... itd. co wy na to ? <br />

<br /><br />Dobry pomysł :)
Opublikowano

a moze by tak zrobic blok craftowany z drewna tropikalnego,lisci,cocoabeansa i róży i z tego by sie robilo portal,jak bedziesz chcial wspolpracowac to ja chetnie.moge ci robic modele,textury np do tego bloku bo w robieniu modow to ja nowy jestem :F

Opublikowano

a moze by tak zrobic blok craftowany z drewna tropikalnego,lisci,cocoabeansa i róży i z tego by sie robilo portal,jak bedziesz chcial wspolpracowac to ja chetnie.moge ci robic modele,textury np do tego bloku bo w robieniu modow to ja nowy jestem :F

Możemy pogadać na priv.

Opublikowano

Najlepiej dodaj postacie związane z tego filmu np. Moris, Mord, Alexa, Martiego, Nelmana i Glorie, a z potworów Hjeny. Drzewa tropikalne i jakieś kwiaty. I dorób sobie własny TexturePack do moda (np. MadagascarCraft). Zalecane, bo takie tekstury ci się przydadzą, tak jak w modzie ZombieCraft, gdy go instalujesz, pojawia ci się w folderze z teksturami ten texturepack z ZC.

Pomogłem? Daj like'a!

A nie pisze się przypadkiem Hieny, Melman?

Opublikowano

To jest świetne, nie mogę się doczekać kiedy skończysz ten mod :) Moby naprawdę są super , bardzo podobne do tych z bajki :P .

Opublikowano

proponuje angielską czy tam amerykańską stronę, rozgłos gwarantowany ^^ minecraftforum.com

nie chce tu robić żadnej reklamy czy czegoś ale wiekszość modów brałem właśnie z tamtąd

;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...