Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Czterordzeniowy smartfon od Manty za 799zł!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was, niedawno Manta ogłosiła wydanie nowego smartfona Manta Quad Galactic MS4501. Cena tego telefonu będzie wynosiła zaledwie 799zł a jego specyfikacja w porównaniu do ceny powali was na kolana.

http://mobtech.interia.pl/news-manta-quad-galactic-ms4501-tani-smartfon-z-androidem,nId,1002658

http://www.gsmmaniak.pl/222822/manta-quad-galactic-ms4501-polskim-rynku/

Specyfikacja techniczna:

System operacyjny: Android 4.2 Jelly Bean

Procesor: MTK6589 Quad Core 1,2 Ghz

Pamięć RAM: 1GB DDR3

Pamięć Flash: 4 GB

Obsługa dwóch kart SIM

Ekran dotykowy: dotykowy, 5-punktowy multitouch

Przekątna ekranu: 4,5"

Rozdzielczość: 1280 x 720

Typ matrycy: IPS LCD

Karta bezprzewodowa (WiFi): 802.11/b/g/n

GSM: 850/900/1800/1900 MHz

WCDMA: 900/2100 MHz

Przednia kamera: 2.0 MPx

Tylna kamera: 5.0 MPx

Dodatkowo smartfon będzie wyposażony w moduł GPS a pojemność baterii będzie wynosiła.... 2000 mAH!

Co sądzicie o zakupie tego telefonu gdy tylko pojawi sie na rynku? Warto zaryzykować? Piszcie swoje opinie.

Opublikowano

miałem przyjemność bawić się tą zabawką na spotkaniu w mancie

jako telefon jest dość duży ale jako mini tablet z możliwością mobilnego internetu jest idealny kiedy zanika ci jedna sieć a jesteś w obrębie drugiej ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Widzę że JB więc wątpię aby były ścinki z takimi parametrami.

gdzieś czytałem że niby android 4.1 był szybszy niż 4.2 ale nie wiem czy to prawda.

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

przekonasz się jak zaczniesz używać programów, wszystko zależy od nakładek, usług itp pierdół działających w tle . atutem jest tu 1 gb pamięci , mało który tablet czy telefon ma więcej choć na dzisiejsze czasy powoli standardem powinno już być 2 Gb

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@UP

Tak samo, wydajny PC będzie mulić jak go zajebiemy jakimiś zbędnymi gównami.

Tak samo telefon.

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

Pierwszy raz na oczy widzę taki procesor :O

Czyli ze taki mocny czy gówniany? Słaby procek według mnie. S3 starsze na lepszy.

Wg kup cos lepszego. Specyfikacja nie powala ale cena jest Ok. Co do romów to nie, bo nie będzie pewnie popularny.

2000? Wtf? W s3 mam 3000 (dodatkowa bateria).

Wg mnie tak sobie. Nie wiem czym autor się tak podnieca. Wsparcie od manta to shit i na androidzie jb zostanie.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

zesram sie, wyjechałeś z pojemnoscią baterii 2000mah jakby to była rewelacja, zalezy jak będzie dysponował energią, dam sobie głowe uciać że mój iphone z 1400 ciągnie dluzej;] firma jakaś nie zaspecjalnie dobra, zobaczymy, android i tak na 4 rdzeniach przycina i łapie smieszne lagi o których w iphonie przy 2 rdzeniach nie ma mowy np, ale to alternatywa, cóż, 800 zł za takie specyfikacje to nie duzo dla dzieciaka ktory bedzie chcial pograć w gta.

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

Nie tylko pojemnosc baterii jest rewelacją ale cała specyfikacja, pewnie ze są lepsze telefony ale są bardzo drogie a tu za 800zł. I wlasnie czekam na wasze opinie bo po Mancie niczego dobrego bym sie nie spodziewal, a to calkiem mozliwe ze inne telefony co mają mniej mAH dluzej trzymają bo tez ma 4 rdzenie i jeszcze nie wiadomo jak Manta ma zamiar to poukładać.

Opublikowano

Nie tylko pojemnosc baterii jest rewelacją ale cała specyfikacja, pewnie ze są lepsze telefony ale są bardzo drogie a tu za 800zł. I wlasnie czekam na wasze opinie bo po Mancie niczego dobrego bym sie nie spodziewal, a to calkiem mozliwe ze inne telefony co mają mniej mAH dluzej trzymają bo tez ma 4 rdzenie i jeszcze nie wiadomo jak Manta ma zamiar to poukładać.

Jaką ku*wa rewelacją? Motorola na fony z 4000 mah!

Polecam dołażyć kilka setek i kupić coś normalnego. Bo znając mante to nie dostanie ten telefon żadnego updata.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Jakiś gówniany procesor od mediatek, żadna rewelacja...

@edit

W sumie nie aż taki zły:

MTK6589

Architecture: Cortex-A7 quad-core process: 28nm
Frequency: 1.0GHz ~ 1.2GHz
Memory: to support LDDR2 memory screen: support 720P display resolution
Network: Support WCDMA / double TDSCDMA network
Video: Support 1080P video decoding support HDMI 3D output
Camera: support up to 13 megapixels camera
GPU: PowerVR SGX 544, triangular output rate of 55M / S pixel fill rate for the 1600M / S

Rekrut
Opublikowano

Jakiś gówniany procesor od mediatek, żadna rewelacja...

@edit

W sumie nie aż taki zły:

MTK6589

Architecture: Cortex-A7 quad-core process: 28nm

Frequency: 1.0GHz ~ 1.2GHz

Memory: to support LDDR2 memory screen: support 720P display resolution

Network: Support WCDMA / double TDSCDMA network

Video: Support 1080P video decoding support HDMI 3D output

Camera: support up to 13 megapixels camera

GPU: PowerVR SGX 544, triangular output rate of 55M / S pixel fill rate for the 1600M / S

Cortex - A7 -,- Nie jest zły, ale mógłby być lepszy...

;*

Opublikowano

przy tym te 2000mAH to szybko bedzie zjadać, żadna rewelacja te 2000mAH ludzie :~)

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

Mam telefon z tym samym procesorem i mniejszym ekranem o niższej rozdzielczości i 2100mAH idzie w trochę ponad 1 dzień więc tu bateria zbyt długo nie pociągnie chyba że manta postara się z softem.

2vnrryq.png

Pamiętaj o naciśnięciu przycisku lubię to kiedy ktoś ci pomoże! ;D

2974969666.png

Opublikowano

Ahahah manta seriously?
Nie podniecaj sie , na swiecie jest dużo chinskich producentów zobacz tmelefonik . Xiaomi phone 2 lub blu(nie pamietam co dalej, dam edita jak bede wiedziec).

PROCESSOR Snapdragon 600, 4-rdzeniowy Krait 300; 1,9 GHz, 28 nm, Adreno 320, d-channel LPDDR3

http://www.mgsm.pl/pl/katalog/unikalne/xiaomimi2s/

///linki wychodzące poza forum ukrywamy w code code.png
///tripipi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...