Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Dzielenie height i title w GFO

Nexicoll

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak się komuś nie che dzielić ręczie to można i programem. Sunushi nagrywał Tut jak to robić, ale usunął kanał na Yt tym samym usuwajac film, wieć zaczynamy

1.Otwieramy height.raw

2.Kanały: 2, bity 8,

3. Przechodzimy to zakładki kanały

4. Zaznaczamy, aby oba kanały byłe widoczne, takie kwadracik z okiem obok każdego kanału :D

5. Usuwamy Kanał 2 , z górnego menu wybieramy plik -->zapisz jako -->height1.psd

6. Otwieramy height1.psd --> plik --> zapisz jako --> height1.PNG

7. To samo robimy z drugim kanałem, czyli otwieramy z powrotem nasze całe hegiht.raw, usuwamy kanał 1 i postępujemy tka jak poprzednio tylko nazwie zamiast height1 piszemy height2

8. Teraz otwieramy nasze title.raw z standardowymi ustawieniami, tylko tutaj jest 1 różnica. Rozmiary title.raw, które podał sunushi nie działają w tym programie, wyskakuje błąd, więc musimy dać obraz --> rozmiar Obrazu i tutaj kalkujemy prawidłowy rozmiar mapy 1x1 w GFO to 258x258 , jeśli mamy załóżmy mapę 5x5 to mnożymy 258 * 5 i otrzymujemy wynik 1029 i takie rozmiary ustawiamy naszemu title.raw

9. Plik -->zapisz jako title.psd

10. Otwieramy title.psd --> plik -->zapisz jako --> title.PNG

11. Otwieramy program Game Files Open, wczytujemy templatkę od sunusheigo taką samą jak rozmiary naszej mapy , link tutaj

http://ul.to/z2s936b4
https://www.virustotal.com/pl/file/31a49781928d33e2aa23fc4807c7a8f84c9bf7d24b7721ab966baf7545981fcb/analysis/1363115110/
Jak już mamy daną tamplatkę w GFO klikamy Maps --> ClientSide --> Load i wybieramy naszą templatkę

12. Maps --> clientside --> import --> images --> height i tak klikamy CH1 i wyszukujemy nasz plik height1.png, to samo z CH2 tylko że height2.png

13. Maps --> clientside --> import --> images --> title i szukamy nasz plik title.png

14. Jeśli podczas wczytywania title.png wyskoczył nam błąd to znaczy ze plik ma zły rozmiar. Radzę dokładnie przeanalizować punkt 8.

15. Jeśli żaden błąd nie wyskoczył klikamy maps --> clientside --> export --> alll

16. Szukamy folderu Map Exported, który znajduje się razem z program i oto mamy podzielone height i title już w formie .raw

nexi.png

CYTOWAĆ MOJE POSTY, JEŚLI LICZYCIE NA POMOC !!

Opublikowano

Właśnie wydaje mi się że będzie tak jak napisał up,ale pewny nie jestem. Jest łatwiejszy sposób, ale dla początkujących się przyda.

P5LZ9.png

• 9 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...