Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowe części do komputera :D

Great White

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy :*

Chciałbym żebyście mi znowu poradzili,jako iż mój budżet znowu wzrósł i we wrześniu zamierzam kupić nowe części do mojego kompa.

Mam około 1300zł bo sprzedałem jeszcze ps3 :D (Chuj do dupy z konsolą,pc rządzi)

Potrzebuję nową płytę główną,procesor,ram i obudowę,no i nie wiem czy opłaca się sprzedać gtx550ti i kupić np HD7700.

Poproszę o linki do allegro,lub morele.net itp :D

cmpunksignaturebyfxtrea.png

Opublikowano

Ja bym kupił używkę i5 (i spokój z wymianą procesora na większy czas), cały czas ceny od 450-530zł, więc nawet we wrześniu się coś znajdzie. Płyta główna - tutaj wystarczy budżetówka np. MSI H61M-P20 lub jeśli zależy Ci na USB3.0 i SATAIII to MSI B75MA-E33 - 150/200zł

RAM - najtańsze GUTRAMY 4GB - ~120zł

Sprzedaż GTX550TI - 250zł w kieszeni

GTX650TI BOOST - 550zł (od Gigabyte'a)

Brutus M23 - 150zł.

To tyle ;>

Po sprzedaży GTX'a zmieścisz się w ~1500zł zakładając, że bierzesz MSI B75.

Napędy pod S-ATA ?

Opublikowano

No tak pod Sata :D

Dysk mam dobry,ostatnio zmieniałem WD 500gb black

Tego czytnika płyt,nawet nie wiem jak to się nazywa lol :D nie używam w ogóle,wszystkie gry kupuje na steam/allegro.

Nie no,jak sprzedam moje stare podzespoły to myślę że wyciągne do 1500 :D

@@@@@@@@@@@@@@@ i czy ocz 500w to uciągnie na luzie ?

@@@@@@@ i czy nie opyla się brać 6 czy 8gb ramu ? :D 4 wystarczą ?

No i jaki ten i5 ? Bo są np 2.5Ghz x4 albo 3.1 x4 :D

cmpunksignaturebyfxtrea.png

Opublikowano

Podaj do nich linki, na moje oko najlepsze te co najwięcej ghz mają ale jeśli to jakaś stara generacja to lepiej brać niżej takowaną nowszą :), 4 gb jest optymalną ilością w komputerach do 2000zł i żadna gra puki co więcej nie wykorzystuje, a płyty polecone przez Jezusa mają 2 wejścia na ram, więc umożliwiają rozbudowę o ram w przyszłości, ocz nawet ten komputer z 2 kartami uciągnie z zapasem mocy :).

Opublikowano

Bez zmiany karty będzie słaby przyrost wydajności jak up. napisał, taki gtx 650 ti boost to tylko 530 zł

http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/gigabyte-geforce-gtx650ti-boost-1gb-ddr5192bit-dvihdmidp-pci-express-ver-oc,39113.html

, z hd 7770 nie będzie zbyt dużego wzrostu wydajności weź już chociaż hd 7790

http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/gigabyte-ati-radeon-hd7790-1gb-ddr5128bit-dvihdmidp-pci-express-ver-oc,37781.html

Nie najgorszą opcją jest też zostanie przy gtx 550 ti (która jeszcze daję radę na średnich ustawieniach bez większych problemów i zmianą karty za rok/dwa)

Opublikowano

napiszę jeszcze raz :) z hd 7770 będzie lepsza wydajność ale tylko troszkę, najlepszą opcją jest gtx 650 ti boost ale jeśli nie możesz aż tyle dopłacić to weź hd 7790 to coś pomiędzy hd 7770 i gtx 650 ti boost na niej jakiś tam skok już będzie, jest też opcja żeby kartę wymienić dopiero za rok gdy będziesz miał więcej kasy na coś porządniejszego ponieważ 550 ti jeszcze jako tako daje rade w grach.

Opublikowano

Tak jest tylko z procesorami. Ps. nie ma kart od amd są 2 producenci procesorów (amd i intel) i 2 producenci kart (ati i nvidia), no z tych najbardziej znanych bo są tam jeszcze jakieś inne modele kart ale są bardzo rzadkie i nie idzie ich nigdzie kupić :)

Opublikowano

jedne mają ciut lepsze chłodzenie, drugie dłuższą gwarancje, trzecie są lekko podkręcone i tak dalej

Opublikowano

To jest to samo, co ta zywka, ktora podales (2400) tyle, ze Ivy bridge.

Wszystkie i5 pod 1155 sa szybkie :P

Dlatego procesory najlepiej kupowac uzywane - nic nie tracisz, a 200zl w kieszeni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...