Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Jak dodać JRE7 do Eclipse?

Ex?

Rekomendowane odpowiedzi

Znawca
Opublikowano

Witam,

od dawna zajmuję się tworzeniem pluginów na serwery w Minecraft, pluginy te zawsze stworzyłem w oparciu o JRE6 lecz teraz chcę wzbogacić moje projekty o więcej funkcji jednakże męczę się z tym i nic.

Gdy chcę zmienić wersję Java Runtime Environment to mam tam wersję tylko 1.6 więc chcę dodać 1.7, mam ją zainstalowaną na komputerze lecz nie wiem skąd ją wziąć, nie mam Windowsa tylko Maca więc mam to bardziej utrudnione:

1IabCht.png

W tym okienku właśnie się dodaje JRE jednakże jak już wyżej mówiłem nie umiem znaleźć tego katalogu, szukałem w Google i wszędzie i nie umiem znaleźć, proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Opublikowano

WTF?

JRE jest to Java Runtime Environment czyli Wirtualna Maszyna Javy służąca do uruchamiania programów.

JDK jest to Java Development Kit czyli środowisko pozwalające na tworzenie aplikacji java.

Nie wiem gdzie to okienko znalazłeś, ale to nie jest to czego szukasz. Poza tym przy pisaniu pluginów do bukkita zmiana wersji javy nic ci nie da, bo i tak korzystasz z API bukkita. A jak tak bardzo chcesz zmieniać to sobie zainstaluj JDK 7 i podczas tworzenia projektu można sobie wybrać.

Opublikowano

WTF?

JRE jest to Java Runtime Environment czyli Wirtualna Maszyna Javy służąca do uruchamiania programów.

JDK jest to Java Development Kit czyli środowisko pozwalające na tworzenie aplikacji java.

Nie wiem gdzie to okienko znalazłeś, ale to nie jest to czego szukasz. Poza tym przy pisaniu pluginów do bukkita zmiana wersji javy nic ci nie da, bo i tak korzystasz z API bukkita. A jak tak bardzo chcesz zmieniać to sobie zainstaluj JDK 7 i podczas tworzenia projektu można sobie wybrać.

On wcale nie powiedział ze chce JDK dodać więc nie wiem po co się spinasz.

Bo jakbyś nie wiedział to eclipse ma swój kompilator i jdk nie potrzeba ; - )

1.https://developer.apple.com/library/mac/qa/qa1170/_index.html

2.

2013-08-11_14-48-19.jpg

3.

2013-08-11_14-49-27.jpg

Twój "Home" znajdziesz w linku na początku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...