Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Last Chaos] Osadzanie kamienia na PLu

Seba0855

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. W tym tutorialu przedstawię Wam jak osadzić kamień szlachetny do broni (ten tutorial też się stosuje do zbroi jak też napleczników).

Na wstępie przedstawię ważne informacje.

1. Osadzić kamień można TYLKO I WYŁĄCZNIE gdy mamy przedmiot ocargowany.
  2. Kamień zwykły wkładamy do pustych miejsc (tych szarych [ryc 3.])
  3. Ten poradnik ma zastosowanie na Polskim serwerze globalnym jak i USA. Niestety nie wiem jak jest na prywatnych, ponieważ nie grałem nigdy na żadnym.
  4. Przedstawiam to Wam krok po kroku z dokładnym opisem co do czego. Wszelkie niedociągnięcia proszę zgłaszać w komentarzu. :)

Każda rzecz, na której będzie pisało "Można utworzyć cargę" lub przedmiot, który posiada cargi będzie on mógł posiadać kamień.

g5OcS4z.jpg

Dobra, więc szukamy NPC o nazwie Jubiler (nie pamiętam jak się nazywał na angielskim serwerze) a następnie klikamy na niego.

pDgqtxQ.jpg ryc. 1

Następnym krokiem będzie wybrać z jego menu "Osadzenie kamienia".

Eb1oyTl.jpg ryc. 2

Klikamy na tą opcję i ukaże nam się takie oto okienko:

wyQXtkw.jpg ryc. 3

Zauważcie że ja już mam osadzone klejnoty (ten w środku to kamień chaos). Jeżeli osadzimy klejnot jego ikonka pozostanie na zawsze w tym okienku zawiązana łańcuchami po skosie. Następnym krokiem będzie umieszczenie kamienia. Robimy to przeciągając klejnot na SZARE POLE i klikając połącz. Jeżeli jest to kamień zwykły od poziomu 1 do 4 będzie nas to kosztować 100k (100.000) złota. Później będzie to drożało stopniowo. W przypadku kamienia chaosu opłata będzie wynosiła 1kk (1.000.000) złota.

YssSLVQ.jpgryc. 4

Jak i też Nas informuje jubiler, kamień szlachetny MOŻE, NIE MUSI zostać zniszczony. Ja akurat miałem pecha i został zniszczony (ryc. 5). Jednak gdy się powiedzie będzie to napisane na niebiesko że się udało.

vn6YD9J.jpg ryc. 5

Gdy osadzimy kamień, będzie on nam dawał określony bonus jednak TYLKO gdy nałożona jest broń bądź zbroja lub naplecznik z kamieniem. Osadzony kamień będzie w takim razie wyglądał tak gdy najedziemy na rzecz, którą ulepszyliśmy.

DgpNZJW.jpg ryc. 6

To tyle z mojej strony, mam nadzieję, że pomogłem. Poradnik jest mojego autorstwa, bez mojej zgody nie zezwalam na rozpowszechnianie tego poradnika nigdzie indziej niż na MPC Forum.

9La1rOf.gif

• 4 miesiące temu...
  • Aive zmienił(a) tytuł na [Last Chaos] Osadzanie kamienia na PLu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...