Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Zmiana systemu ulepszania i inne problemy

mocarz1996

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Postanowiłem zrobić serwer Hamachi MT2, ale mam parę problemów, których nie mogę rozwiązać. Pliki mam by Derin.

1. Jak zmienić system ulepszania? Ponieważ ze stalki jak ulepszam, to każda następna zbroja jest na 100lvl!!! Tak samo jest z brońmi. ;/

2. Gdy dodaje 6/7b i przez przypadek chciałem trzeci dodać, to zamiast pisać "Nie można już dodać więcej bonów" to jakieś Chińskie znaczki pokazują się.

3. Jak expi się to drop nie ma w sobie chyba polskich znaków (np. nie piszę Ząb orka, tylko trochu inaczej) - jak to naprawić?

4. Gdy wpisuję komendę "shutdown" to na chacie odlicza 10 sekund, po czym pokazuje się dopiero w ramce GM'a i odlicza wtedy dopiero.

No to chyba tyle ;d Proszę o pomoc ;)

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam! Postanowiłem zrobić serwer Hamachi MT2, ale mam parę problemów, których nie mogę rozwiązać. Pliki mam by Derin.

1. Jak zmienić system ulepszania? Ponieważ ze stalki jak ulepszam, to każda następna zbroja jest na 100lvl!!! Tak samo jest z brońmi. ;/

2. Gdy dodaje 6/7b i przez przypadek chciałem trzeci dodać, to zamiast pisać "Nie można już dodać więcej bonów" to jakieś Chińskie znaczki pokazują się.

3. Jak expi się to drop nie ma w sobie chyba polskich znaków (np. nie piszę Ząb orka, tylko trochu inaczej) - jak to naprawić?

4. Gdy wpisuję komendę "shutdown" to na chacie odlicza 10 sekund, po czym pokazuje się dopiero w ramce GM'a i odlicza wtedy dopiero.

No to chyba tyle ;d Proszę o pomoc ;)

Pozdrawiam

2. locale_string

4. Spróbuj zmienić game.

Opublikowano

Ojj restartowałem server - zmieniłem kolejność ulepszania np - Stal - Nieb. stal - rub. stal była a ja zmieniłem na Stal - Rub - Nieb. To się zmieniło, ale poziom dalej 100 jest ;/

Opublikowano

@up

Poziom zmieniasz po stronie clienta jak i po stronie serwera,

czyli

-rozpakowujesz locale_pl

-rozpakowujesz opcją, itemproto unpacker plik item_proto.dump (czy jakoś tak)

-i export tego jest do główego folderu,

-Otwierasz notepadem++

-Szukasz i edytujesz, (tutaj zmieniasz widok po stronie clienta)

czyli np nawet jak tu zmienisz lvl na np: 199

to w grze będzie pisać że jest na 199, ale tak nie będzie, musisz ustawić

jeszcze ten sam lvl, ustawiony w cliencie w MySQL (navicat)

wchodzisz

player-->item_proto-->Szukasz itemka którego zmieniałeś,

przechodzisz do tabelki limitvalue_0

i zmieniasz na taki jak w cliencie

-zapisujesz, reboot i gotowe...

20uy6hw.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...