Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gothic - Historia Bezimiennego/Rhobara III

Squert

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Kierując się sugestią użytkownika: gokanDB postanowiłem, iż utworzę ten temat.

Chciałbym, abyśmy tutaj podyskutowali na temat życia głównego bohatera serii "Gothic".

Chodzi mi konkretnie o okres, w którym był on jeszcze wolnym człowiekiem, który nie był nikim nadzwyczajnym.

Jak myślicie? Co mógł robić Bezimienny, gdzie mieszkał itd.?

Jesteśmy pewni jednego, a mianowicie tego, iż pochodzi on z wyspy Khorinis, a przynajmniej tam mieszkał przed swoją przygodą w Górniczej Dolinie.

Czekam na wasze propozycje :)

Opublikowano

Nie wiem jak inni, ja jednak zawsze wyobrażałem sobie wczesne losy Bezimiennego jako życie rzezimieszka, hultaja

Moją wizją był młody człowiek który wędrował, kradł jak i sprzeciwiał się władzy za co najprawdopodobniej został wtrącony do Kolonii Karnej.

CWpuE1z.png

Remigiusz mówią mi.

Opublikowano

Uważałem go zawsze za człowieka bez skrupułów,cynicznego,ale dość inteligentnego.Mógł być kimś wyżej postawionym,niż zwykły mieszkaniec.

Opublikowano

Eh.. chyba muszę wam powiedzieć jak to było..

A więc tak.. żyłem sobie szczęśliwie w Polsce, robiłem w chuja całą skarbówkę bo nie płaciłem podatków. Pewnego słonecznego dnia gdy grałem w lola przyszedł do mnie jakiś pedał z swoimi ziomalami, a ja byłem sam, chwila moment poczułem ziemię, przyjebali mi rurką w głowę. Obudziłem się w jakimś dole związany, po chwili wyciągnęli mnie i zaprowadzili do jakiejś Górniczej Doliny czy chuj to było na skarpę nad jeziorem, dali mi jakiś list i wpierdolili mnie do wody. Potem się ocknąłem, zobaczyłem jakichś 2 pedałków co mnie chyba wyruchali jak byłem nie przytomny bo mnie zwieracze piekły, potem patrzę a tam Diego wyruchał tamtych gości.

;-)

Ja trzymam się wersji, iż był zwykłym mieszkańcem Khorinis, który w obliczu kryzysu złamał prawo.

Tak.. a w 2 części wraca do Khorinis i całe miasto go zapomniało jakby go tam nigdy nie było.

@TOP

bardzo trudno jest to określić, według mnie ...y.. nie mam raczej zdania. Po prostu może był jakimś koxem i tylko on był w stanie zanieść ten list ;d

Opublikowano

@UP jesteś bardzo zabawny, a teraz możesz się wynieść, bo to temat dla fanów serii Gothic, a nie dla klaunów.

Opublikowano

ja myślę że bym cynicznym trochę aroganckim cwaniakiem mieszkającym tam gdzie się akurat znajdował nie lubił towarzystwa i zarabiał to tu to tam robiąc przekręty ale nie kradnąc może czasami i pewnego razu mu nie wyszło i tu zaczynamy historie którą znamy

Opublikowano

Z tego co pamiętam, kiedyś na forum Soulfire była wzmianka...

W pierwotnych planach, miało być pokazane, za co Bezimienny trafił do koloni i mogliśmy wybrać.

Bójka w barze - bonus do siły.

Kradzież - bonus do zręczności.

Wyzwiska w stronę króla - bonus do magii.

Był jeszcze bonus do każdego z atrybutów, ale nie mogę sobie przypomnieć za co.

Opublikowano

@UP Nigdy o tym nie słyszałem, ale bardzo możliwe :D W sumie, to cieszę się, iż te pomysły nie weszły w życie.

Opublikowano

Bezimienny po prostu był człowiekiem , który robił przestępstwa np. kradł , wdawał się w bójki , zabijał , wyzywał władze itd. . Mam też przeczucia , że był spokojnym człowiekiem , ale nie spodobał się władzom i został wrzucony do koloni karnej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...