Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Konsola serwera z własnego komputera

piotrek693206

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

|

|
|
|
|
|
|
|
|REKLAMA|
|
|
|
|
|
|
|

Siemka, jako że poszukiwałem jak zrobić konsole na strone www i nic nie znalazłem więc postanowiłem napisać własną konsole w programie Visual Basic.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

x4ma.png

1. Pobieramy program zawarty w [Download] :

q57p.png

2. Tworzymy nowy folder na pulpicie :

n57b.png

3. Przenosimy i uruchamiamy instalator, klikamy Install :

kzcc.png

sv57.png

4. Pobieramy plugin zawarty w [Download] :

cyge.png

5. Wrzucamy go do folderu /plugins/ na hostingu/komputerze :

ij96.png

6. Uruchamiamy serwer i zamykamy go :

dpq.png

7. Przechodzimy do folderu HTTPConsole :

ij96.png

8. Uruchamiamy config.yml dowolnym programem tekstowym :

thwk.png

9. Tu wpisujemy ip* :

iibe.png

10. Tu edytujemy port** :

2seu.png

11. Zapisujemy plik i zamykamy edytor tekstowy.

b7hb.png

12. Uruchamiamy/restartujemy serwer :[/color

6s3k.png

13. Uruchamiamy program :

2ntx.png

14. Wchodzimy na www.pokapoka.pl kopiujemy ip i wklejamy tu :

ke3n.png

15. Tutaj wpisujemy port wpisany w config.yml :

hgpb.png

16. Wpisujemy komendę bądź wybieramy z listy i gotowe !!

Teraz możesz wysłać plik koledze dać mu IP i Port i kolega będzie miał dostęp do konsoli!!

di55.png
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* - Skąd wziąć to IP ?
1. Wchodzimy w Start>Uruchom>cmd.exe
2. Wpisujemy ipconfig
3. Szukamy czegoś takiego jak 192.168.
Np u mnie jest 192.168.1.104
Drugi sposób to taki że :
1. Klikamy na funkcje sieciowe.

8ins.png
2. Klikamy prawym na naszą sieć :

ij0x.png
3. Klikamy stan :

ij0x.png
4. Klikamy szczegóły i w IPv4 jest nasze IP:

y3e0.png
**- Port najlepiej podać 8080. Uwaga trzeba pamiętać że należy go przekierować !! (przekierowanie portów znajdziecie na forum!)
[**INFO**]
Bugi i błędy prosił bym o zgłaszanie.
Aktualizacja komend już niedługo!!
Prosił bym o zdjęcie paru %% i przyklejenie tematu jeżeli się przyda, czekam również na lajkiii!! :P

[Zmiany]

1.1 - Pierwsza wersja programu.

1.2 ! - Nowa wersja !

ChangeLog/Co zmieniono/dodano ? :
- Dodano pół automatyczne aktualizację.

- Dodano parę komend

- Zoptymalizowano cały program

- Zmieniony kolor tła

- Zapamiętywanie IP i Portu

eji.png

SKAN 1.1
SKAN 1.2
HTTPConsole : http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/httpconsole/ - Do tego nie potrzeba skanu.
  • Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja bym jeszcze dodał do konsoli tej twojej Zbanuj Gracza i powinno być tak ban na czas i perm

A i jeszcze jedno pytane czy jak ma ktos serwer na hostingu to jest funkcja na haslo ?

Opublikowano

@Up Ok w następnej aktualizacji pojawi się to :)

Ja bym jeszcze dodał do konsoli tej twojej Zbanuj Gracza i powinno być tak ban na czas i perm
A i jeszcze jedno pytane czy jak ma ktos serwer na hostingu to jest funkcja na haslo ?

Nie ma chyba bo plugin nie jest mojego autorstwa a że jestem w trakcje nauki javy to może go kiedyś przerobie :)

Opublikowano

Zajeb... dzieki ziąąą!

eJxzSSxKSc1OzVPQVQgpzy9KTlQITi0qzy_nCsgvmca.png

Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. - Fryderyk Nietzsche

Opublikowano

Genialny pomysł, przyda się bo robię teraz serwer i taka konsolka będzie idealna, jak będziesz kiedyś miał czas możesz zrobić bardziej "przyjazny" wygląd. I przy opcji ustawiania czasu mogło by być pole na wpisanie wartości. Ale i tak genialny program.

Opublikowano

Dzięki, na pewno mi się przyda. Przyjazny wygląd, łatwy w obsłudze, czego chcieć więcej ?Like.

Opublikowano

Mi coś nie działa mam serwer na csrv i nie działa zrobiłem tak:

Tam w pliku config w ip wpisałem : 91.121.179.211 jest to numerkowane ip s113.csrv.pl

W port wpisałem port serwera,

Program:

IP - 91.121.179.211

port- serwera

Opublikowano

Mógłbyś zrobić coś takiego: Przy uruchomieniu programu masz listę serwerów (na dole przycisk do dodawania) i ewentualnie 'szybkie łączenie' bez wybierania profilu. + jakiś lepszy design :D O i możliwość swojej własnej listy 'Ulubionych komend'

Opublikowano

Bardzo ciekawa opcja z chęcią skorzystam gdy będę miał serwer domowy. A nie hostingowany a to może się szybko zmienić bo kupuję w naj bliszym super maszynę. Pozdrowienia dla twórcy consoli. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...