Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gothic I + Mroczne Tajemnice mag czy woj?

Gnieworz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

otóż planuję ponownie zagrać w gothic I lecz nie chciałbym robić tego znów wojem

niestety zdaję sobie sprawę że jest wiele etapów na których walczy się w zamkniętej powierzchni więc kieruję swoje pytanie do osób które ukończyły grę magiem:

czy jest to bardziej męczące niż przyjemne?

wydaje mi się że wystarczy być średnim wojownikiem żeby sobie radzić ale trzeba być wręcz doskonałym magiem by ledwo dawać sobie radę

co kiedy już ork podejdzie do maga? oznacza to jego koniec prawda?

jeśli znacie jakiś poradnik który pomoże mi dobrze rozdysponować punkty doświadczenia (wszak magiem nie można zostać od razu) to proszę rzućcie linkiem :)

Opublikowano

mag w porownaniu do wojownika ma o wiele mniejsza defensywe... jednak offensywa jest o wiele wieksza...

mag posiada pojedyncze czary/runy jak i masowego razenia...mag powinien utrzymywac swoich wrogow na odleglosc jednak moze ich zniwelowac np. za pomoca zmniejszenia potwora

1376572695-U638369.png

sygna by forfiter007

Opublikowano

Jeżeli nigdy nie grałeś magiem to będzie na początku męczące ale jak się wprawisz to nie będziesz miał problemu w walce tak jak piszę kolega wyżej mag to tak jak łucznik/kusznik walczy na dystans

Opublikowano

Ja zawsze gram Mag-Wojem czyli połączeniem maga z wojem , czyli musisz nauczyć się i władać mieczem i używać czarów. Tylko uprzedzam , że gra stanie się trudniejsza , gdyż będziesz musiał wykonywać wiele misji i zabijać dużo potworów , żeby zdobyć doświadczenie.

Opublikowano

Opinia weterana:

Mogę śmiało stwierdzić, że w każdej części z serii "Gothic", na samym początku gra magiem jest z pewnością trudniejsza niżeli gra innymi postaciami.

Natomiast w późniejszym etapie gry, mag jest po prostu nie do zabicia, bo nie wchodzi w bezpośrednie zwarcie z przeciwnikami, a zadaje im wielkie obrażenia.

Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...