Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Pluginu na AutoPotki i AutoTP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Szukam pluginu, który po wejściu na serwer dawałby automatyczny efekt potion'a/beacona np. JumpBoost. Najlepiej jeśli dałoby radę ustawić jak są np. 2 mapy to żeby było tylko to na 1 mapę.

Szukam także pluginu na coś w stylu Auto TP na spawn jeśli gracz wyjdzie z serwera a później na niego wejdzie.

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano

Napisalem dla ciebie skrypty na to:

1. Na jump boost'a:

on join:
    if player's world is "Nazwaswiatu":
        apply jump boost 2 to the player for 60 seconds

2. na teleport na spawn:

on join:
    teleport player to the spawn

Pomogłem?? Kliknij Lubię To

Opublikowano

Napisalem dla ciebie skrypty na to:

1. Na jump boost'a:

on join:
    if player's world is "Nazwaswiatu":
        apply jump boost 2 to the player for 60 seconds

2. na teleport na spawn:

on join:
    teleport player to the spawn

Spoko dzięki. A mam pytanko gdzie mam to wrzucić aby poprawnie działało ?

Opublikowano

Wgraj ten plugin na serwer http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/skript/files/74-2-0-beta-10-zip/ oczywiście wypakuj go i wrzuć sam .jar Pojawi ci się folder Skript, utwórz nowy dokument tekstowy i wklej tam to co ci napisałem, następnie zapisz plik z końcówka .sk i wrzuć do folderu Skript/scripts wpisz na serwer /skript reload nazwa i będzie działać .

Pomogłem?? Kliknij Lubię To

Opublikowano

Dzięki leszczu97.

Jak ty te Skrypty piszesz?
Masz do tego jakiś poradnik czy coś bo może jeszcze kiedyś coś mi by się przydało to chciałbym sam testować.

Opublikowano

Aha spoko.

A czy trudno byłoby stworzyć skrypt o ile się da na zakaz wywalania danego/wszystkich itemów ?

Bo przykładowo mam plugin na ukrywanie/pokazywanie gracza i jest to Torch i chciałbym żeby gracz nie mógł tego i jeszcze czegoś wywalić (żeby pokazała się informacja że nie można wywalić albo nic się nie pokazuje).

Jeśli to nie byłby problem to czy mógłbyś takie coś napisać?

PS: Wiem że w WorldGuardzie można dać flagę item-drop ale to tak nie do końca jest dobre bo pokazuje się angielska informacja że nie można wywalić a edytować WorldGuarda nie potrafię.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...