Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Galeria KiusNoara [Rysunki]

Kius Noar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Prace są wykonane najzwyklejszym długopisem, nie zajęły więcej niż 15min.

Więcej w następnych postach.

Jeśli podoba się proszę o like.

post-990797-0-04244300-1376159677_thumb.jpg

post-990797-0-18169500-1376159724_thumb.jpg

post-990797-0-21796400-1376159832_thumb.jpg

terra_noctis__worldmap_greeny_by_kiwinup

Opublikowano

Nie znam sie za bardzo na rysynku , ale pierwsza jest jak dla mnie do bani a pozostale 2 są ok.

Najbardziej podoba mi się serce :)

Wydaje mi sie bardzo realistyczne :D

Opublikowano

Nie znam sie za bardzo na rysynku , ale pierwsza jest jak dla mnie do bani a pozostale 2 są ok.

Najbardziej podoba mi się serce :)

Wydaje mi sie bardzo realistyczne :D

Tak jak wczesniej pisalem prace zajely nie wiecej niz 15min :P pierwsza w niecala minute :P

Co do serca dzięki wielkie :) rysowane bylo w pociagu jak jechałem do Świnoujścia :D

Opublikowano

A nie lepiej usiąść na więcej niż 15 minut i narysować coś naprawdę dobrego? Bo widać, że dałbyś radę. Pierwsza praca tragiczna, nie wiem skąd pomysł na chwalenie się czymś, co zajęło Ci jedynie minutę i sam wiesz, ze nie wyszło powalająco. Wygląda jak rysowane przez sześciolatka. W 2 widać, że technikę masz, zastanawiam się czemu jej nie wykorzystujesz...? Serce ciekawe ale moim zdaniem zbyt jednolite, mało je wycieniowałeś i odebrałeś mu odrobinę uroku. ; )

"Ballpoint Pen Art" (bo brzmi ładniej niż "rysunki długopisem") to bardzo ciekawa forma sztuki, przy dobrym władaniu długopisem i dbałości o detale pozwala na naprawdę powalające efekty. Widać, że wiesz co robisz po samym nacisku długopisu już w drugim obrazku, dlatego zastanawiam się czy zwyczajnie trollujesz czy poważnie "szkoda" Ci czasu na coś o niebo lepszego...? ; ) Chyba, że nie jesteś właścicielem drugiej pracy. ; )

Ars requirit totum hominem.

Opublikowano

Jestem właścicielem tych prac, to są takie szybkie rysunki, wykonywane w "biegu" pierwsze dwa w pracy na przerwie, zlapala mnie chec na rysowanie ;P

Poniżej zamieszczam trochę lepszych prac ;)

Oczywiście ołówek i długopis to nie jedyne narzędzia pracy jakie stosuję przy rysowaniu.

MAGPIE_by_KiusNoar.jpg

Evil_girl_by_KiusNoar.jpg

post-990797-0-93050400-1376242724_thumb.jpg

post-990797-0-23889800-1376242747_thumb.jpg

Opublikowano

Jestem właścicielem tych prac, to są takie szybkie rysunki, wykonywane w "biegu" pierwsze dwa w pracy na przerwie, zlapala mnie chec na rysowanie ;P

Poniżej zamieszczam trochę lepszych prac ;)

Oczywiście ołówek i długopis to nie jedyne narzędzia pracy jakie stosuję przy rysowaniu.

Podpuszczałam Cię tym pytaniem o autorstwo. ; ) Widać po kresce, ze wiesz co robisz. ; )

Co prawda pierwsza grafika komputerowa zupełnie mi się nie podoba, jest nie w moim guście i bardzo przekombinowana ale jednocześnie pusta. Pióra są zbyt rozmyte, szczegóły zamazane, niewiele talentu tu pokazałeś niestety.

Druga praca wirtualna jest już lepsza. Widać, że starasz się cieniować i tworzyć faktury poprzez zagięcia materiału i cienie ale to dopiero początki. : ) Anatomicznie ciało dobre, ułożenie dłoni dość problematyczne, prawa dłoń wydaje się lekko niedopracowana no i twarz... cóż. ; ) Czemu ukradłeś dziewczynie nos? ; D Czym ma biedna oddychać? ; D Oczy dość kiepski, ułożenie materiału (wiem, że to problematyczna rzecz) jest czasem dość nierzeczywiste. Postaraj się nad tym popracować - dla przykładu, rzuć koszulkę na krzesło albo na łóżko i spróbuj ją przerysować, szczególnie uważnie obserwując miejsca, w których zagina się materiał. Takie ćwiczenie pomoże Ci dobrze wyczuć naturalne zachowanie różnych materiałów, a także grę cieni na rzuconej tkaninie. : ) (Teraz dopatrzyłam się, że to praca z 2006 roku - ile od tego czasu się zmieniło, nie wiem. Mam nadzieję, że moje rady i tak Ci się przydadzą. : D )

Wygląda jak projekt tatuażu, mam nadzieję, że trafiłam. : D Bardzo dobrze wykonany, dobra technika cieniowania ale niestety rysunek ma swoje minusy. Miejsce, gdzie zaczynają się pręciki kwiatka jest mało widoczne, wyglądają jak zawieszone w próżni, a są przecież zasłonięte przez zagięty płatek - musisz popracować nad cieniowaniem trudnych miejsc. ; ) Napisy są trochę zróżnicowane, powinieneś przypilnować trochę wielkości liter, bo Ci się trochę zróżnicowały. : )

Co do portretu - kontur ble, fuj i do wywalenia. Ohyda. Musisz popracować nad proporcjami twarzy bo Ci się posypały. Poza tym cieniowanie twarzy też leży i kwiczy. Włosy są bardzo słabe, te kilka kresek nie zapełnia przestrzeni, którą masz daną na włosy i niestety nie sprawia dobrego wrażenia. Musisz poczytać kilka poradników odnośnie portretowania, bo w tej materii trochę kiepsko Ci poszło. Trening czyni mistrza, ale zastanów się czy portretowanie jest tym co chcesz robić. : ) Jest trudne i wymaga innego cieniowania niż obiekty takie jak kwiaty. : ) Rysując nie trzeba być mistrzem we wszystkich typach, stylach i technikach, czasem lepiej doskonalić się w jednym, konkretnym i sprawić, że widzowi na widok Twoich prac opadnie szczęka. : )

Powodzenia na przyszłość! : )

Ars requirit totum hominem.

Opublikowano

Podpuszczałam Cię tym pytaniem o autorstwo. ; ) Widać po kresce, ze wiesz co robisz. ; )

Co prawda pierwsza grafika komputerowa zupełnie mi się nie podoba, jest nie w moim goście i bardzo przekombinowana ale jednocześnie pusta. Pióra są zbyt rozmyte, szczegóły zamazane, niewiele talentu tu pokazałeś niestety.

Druga praca wirtualna jest już lepsza. Widać, że starasz się cieniować i tworzyć faktury poprzez zagięcia materiału i cienie ale to dopiero początki. : ) Anatomicznie ciało dobre, ułożenie dłoni dość problematyczne, prawa dłoń wydaje się lekko niedopracowana no i twarz... cóż. ; ) Czemu ukradłeś dziewczynie nos? ; D Czym ma biedna oddychać? ; D Oczy dość kiepski, ułożenie materiału (wiem, że to problematyczna rzecz) jest czasem dość nierzeczywiste. Postaraj się nad tym popracować - dla przykładu, rzuć koszulkę na krzesło albo na łóżko i spróbuj ją przerysować, szczególnie uważnie obserwując miejsca, w których zagina się materiał. Takie ćwiczenie pomoże Ci dobrze wyczuć naturalne zachowanie różnych materiałów, a także grę cieni na rzuconej tkaninie. : ) (Teraz dopatrzyłam się, że to praca z 2006 roku - ile od tego czasu się zmieniło, nie wiem. Mam nadzieję, że moje rady i tak Ci się przydadzą. : D )

Wygląda jak projekt tatuażu, mam nadzieję, że trafiłam. : D Bardzo dobrze wykonany, dobra technika cieniowania ale niestety rysunek ma swoje minusy. Miejsce, gdzie zaczynają się pręciki kwiatka jest mało widoczne, wyglądają jak zawieszone w próżni, a są przecież zasłonięte przez zagięty płatek - musisz popracować nad cieniowaniem trudnych miejsc. ; ) Napisy są trochę zróżnicowane, powinieneś przypilnować trochę wielkości liter, bo Ci się trochę zróżnicowały. : )

Co do portretu - kontur ble, fuj i do wywalenia. Ohyda. Musisz popracować nad proporcjami twarzy bo Ci się posypały. Poza tym cieniowanie twarzy też leży i kwiczy. Włosy są bardzo słabe, te kilka kresek nie zapełnia przestrzeni, którą masz daną na włosy i niestety nie sprawia dobrego wrażenia. Musisz poczytać kilka poradników odnośnie portretowania, bo w tej materii trochę kiepsko Ci poszło. Trening czyni mistrza, ale zastanów się czy portretowanie jest tym co chcesz robić. : ) Jest trudne i wymaga innego cieniowania niż obiekty takie jak kwiaty. : ) Rysując nie trzeba być mistrzem we wszystkich typach, stylach i technikach, czasem lepiej doskonalić się w jednym, konkretnym i sprawić, że widzowi na widok Twoich prac opadnie szczęka. : )

Powodzenia na przyszłość! : )

Kocham taką krytykę. Co prawda nigdy nie uczyłem się rysować, to było kiedyś moje hobby, teraz jest tylko takim zabijaczem czasu. Mimo bardzo cenię sobie tego typu rady.

Nigdy nie czułem się profesjonalistą, zawsze przegladając devianta tracilem wiare w swoje możliwości. Można powiedzieć, że w 2006 roku przestałem rysować. Zająłem się botaniką. Ale od czasu do czasu zawsze coś tam nabazgram, albo komuś jakąś grafikę zrobię ;)

Odnosnie kwiatów, tak to projekt tatuażu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...