Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Grom - Łajba . SPRAWDŹ TO! :)

MrDeViX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy wyście już do końca zgłupieli z tym rapem? Teraz każdy to robi (to takie modne i zarazem chujowe max).

Dzisiaj 85% sceny nie jest warte złamanego grosza, ten shit też. Nawet do końca nie przesłuchałem bo się nie dało.

Opublikowano

@Matheo :)

No co Ty nie powiesz? :) To nie jest modne, osoby, które się za to biorą z reguły nie mają lekko w życiu i chcą przekazać coś od siebie innym. Skoro pasjonuje Cię 'muzyka' to niestety otwarty musisz być na wszystkie produkcje muzyczne i musisz potwierdzić swoją krytykę ;) No powiedz mi co w tym, że ludzie chcą robić rap jest złego? Może mają brać się za komerchę i robić pop? Hm? Będzie świetnie! ;)

@destroyer

Mądry jesteś... Szkoda, że tylko w gębie. "Co gimby w tym widzą?" A pewnie świeżo gimnazjum skończyłeś. Powiedz mi, DLACZEGO SIĘ TEGO SŁUCHAĆ NIE DA? Bo to rap? Proszę Cię.. Jesteś naprawdę śmieszny..

urechisyg.png

Opublikowano

@Matheo :)

No co Ty nie powiesz? :) To nie jest modne, osoby, które się za to biorą z reguły nie mają lekko w życiu i chcą przekazać coś od siebie innym. Skoro pasjonuje Cię 'muzyka' to niestety otwarty musisz być na wszystkie produkcje muzyczne i musisz potwierdzić swoją krytykę ;) No powiedz mi co w tym, że ludzie chcą robić rap jest złego? Może mają brać się za komerchę i robić pop? Hm? Będzie świetnie! ;)

@destroyer

Mądry jesteś... Szkoda, że tylko w gębie. "Co gimby w tym widzą?" A pewnie świeżo gimnazjum skończyłeś. Powiedz mi, DLACZEGO SIĘ TEGO SŁUCHAĆ NIE DA? Bo to rap? Proszę Cię.. Jesteś naprawdę śmieszny..

RLY?

Pierdoły gadasz, nie mnie obchodzi kto się za rap bierze, to ma być dobre, a jak nie to można sobie nawijać do szuflady, na pewno nie dla ludzi.

Prawda jest taka że dzisiaj stworzyć coś żeby się podobało to może każdy wack bez większej wiedzy, wystarczyło popatrzeć na komentarze pod twoimi wypocinami na YT, mówi się "o gustach się nie dyskutuje" tylko że gust może być wtedy gdy jeden słucha rocka, a drugi rapu - kto co woli, a sama muzyka musi być dobra niezależnie od gatunku.

Rap może robić każdy nawet Pikej, czy niegdyś Mezo, trzeba tylko się do tego odpowiednio zabrać, gdybyś się zabrał do tego tak jak trzeba to nie pisałbym że shit.

Za mało wiesz o rapie bo to co pokazujesz na tracku pokazuje twoją wiedzę jednocześnie.

"a co najgorsze zgraja młodych wanna be słucha tylko POLSKICH płyt i to tylko takich z RAPEM"

Przestudiuj sobie ten kawałek to może zrozumiesz o co w tym wszystkim chodzi.

Opublikowano

RLY?

Pierdoły gadasz, nie mnie obchodzi kto się za rap bierze, to ma być dobre, a jak nie to można sobie nawijać do szuflady, na pewno nie dla ludzi.

Prawda jest taka że dzisiaj stworzyć coś żeby się podobało to może każdy wack bez większej wiedzy, wystarczyło popatrzeć na komentarze pod twoimi wypocinami na YT, mówi się "o gustach się nie dyskutuje" tylko że gust może być wtedy gdy jeden słucha rocka, a drugi rapu - kto co woli, a sama muzyka musi być dobra niezależnie od gatunku.

Rap może robić każdy nawet Pikej, czy niegdyś Mezo, trzeba tylko się do tego odpowiednio zabrać, gdybyś się zabrał do tego tak jak trzeba to nie pisałbym że shit.

Za mało wiesz o rapie bo to co pokazujesz na tracku pokazuje twoją wiedzę jednocześnie.

"a co najgorsze zgraja młodych wanna be słucha tylko POLSKICH płyt i to tylko takich z RAPEM"

Przestudiuj sobie ten kawałek to może zrozumiesz o co w tym wszystkim chodzi.

Ten kawałek nie jest mój :) Jest to PIERWSZY kawałek mojego kumpla, który nagrał. Twój pierwszy kawałek byłby "PERFEKCYJNY"? :) Każdy ma swoje początki, nawet Peja je miał, wtedy ledwo rymy mu wchodziły. Grunt, żeby rap miał przesłanie, to jest najważniejsze, teksty. Muzykę i wokal możesz dopracować, jednak teksty musisz już umieć pisać, musisz mieć przesłanie, a znam większość tekstów Groma, bo zawsze mi podsyła coś. Grom nie słucha tylko polskiego rapu ;) Już od daaaawien dawna słucha 2Pac'a , Eazy-E, Biggiego etc ;) Także nie bądź taki pewny siebie :) Widać, że próbujesz pokazać, że znasz człowieka lepiej niż on sam siebie, a słyszałeś tylko jeden kawałek jego i to w dodatku pierwszy.

urechisyg.png

Opublikowano

Ten kawałek nie jest mój :) Jest to PIERWSZY kawałek mojego kumpla, który nagrał. Twój pierwszy kawałek byłby "PERFEKCYJNY"? :) Każdy ma swoje początki, nawet Peja je miał, wtedy ledwo rymy mu wchodziły. Grunt, żeby rap miał przesłanie, to jest najważniejsze, teksty. Muzykę i wokal możesz dopracować, jednak teksty musisz już umieć pisać, musisz mieć przesłanie, a znam większość tekstów Groma, bo zawsze mi podsyła coś. Grom nie słucha tylko polskiego rapu ;) Już od daaaawien dawna słucha 2Pac'a , Eazy-E, Biggiego etc ;) Także nie bądź taki pewny siebie :) Widać, że próbujesz pokazać, że znasz człowieka lepiej niż on sam siebie, a słyszałeś tylko jeden kawałek jego i to w dodatku pierwszy.

Po 1 wiem że pierwszy kawałek nigdy nie jest perfekcyjny tylko po co to walić w neta? Skoro to się wie, wie się że nagrało się gówno to po co wrzucać to w neta, chyba po to

by błazna z siebie zrobić.

Po 2 przesłanie? Oj jak mało wiesz, nawet sobie sprawy nie zdajesz. "gdy forma chujowa nie da się słuchać treści", ty nie rozumiesz tego. Przekaz, jaki kurwa przekaz? Jak Juciy J rapuje o tym że ma w chuj hajsu, pełno dziwek do ruchania i wciąga nosem węże to też jest przekaz. Nie każdy musi moralizować bo to jest muzyka, tego się słucha nie tylko dla rozrywki ale twierdzenie że kawałek z nauką>kawałek imprezowy jest śmieszne.

Po 3 liczą się skillsy, flow, technika, rymy, jakość tekstów, a nie sam tekst, owszem wszystko można dopracować ale niech przynajmniej większość będzie na przyzwoitym poziomie, a nie lecenie w chuja i mówienie "a ja to piszę dobre teksty, a resztę sobie dopracuję", albo się to robi albo leci w chuja

Po 4 to jeszcze gorzej że słucha Paca, bo jeśliby słuchał PL wacków to ten poziom można byłoby usprawiedliwić czymś, a tak to beka z typa.

Po 5 wróć z czymś sensownym bo to co ty piszesz to jakieś pierdoły są co można wyczytać z komentarzy na YT albo na FB.

Opublikowano

Niech ten typ nawija do swojej zielonej papugi na łajbie, a nie zasyfia internet. To się nawet do ligi podwórkowej nie zalicza. CHUJOWE. Elo breko raz, dwa.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Płacze i uszy mi krwawią, co to ma być? A to niby od kiedy za rap biorą się osoby, które mają źle w życiu? Osoby, które mają źle w życiu powinny brać się za prace a nie za rap. W dodatku wydaje mi się że w tych czasach za rap piorą się osoby po liceum, którym wcale nie jest źle. 90% polskich raperów to coś dziwnego i naprawdę nie wiem po co istnieją.

Pierwszy kawałek powinien być dobry, jeśli go oczywiście wkładamy do neta. Jeśli jest słaby zostaw go dla siebie.

Opublikowano

Płacze i uszy mi krwawią, co to ma być? A to niby od kiedy za rap biorą się osoby, które mają źle w życiu? Osoby, które mają źle w życiu powinny brać się za prace a nie za rap. W dodatku wydaje mi się że w tych czasach za rap piorą się osoby po liceum, którym wcale nie jest źle. 90% polskich raperów to coś dziwnego i naprawdę nie wiem po co istnieją.

Pierwszy kawałek powinien być dobry, jeśli go oczywiście wkładamy do neta. Jeśli jest słaby zostaw go dla siebie.

To zazwyczaj jest tak że typ nagra kawałek i jara się, a przykładowo za pół roku przechodzi traumę jak Czajnik

http://www.youtube.com/watch?v=0ohucGJ5GV0

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...