Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy opłaca się kupić minecraft ?

radekxxdd12345

Czy oplaca sie kupic minecraft >  

98 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy oplaca sie kupic minecrafta ?

• Tak, oplaca sie
      72
    • Nie, oplaca sie
      26

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Masz przecież normalnie za darmo(Crackedy). A ogólnie bonusy są słabe jedynie skórka fajna, ale nie za ten hajs.

A w temacie o minecrafcie każdy Ci powie, że warto. W tym temacie jest większa dwustronność.

QuadCore Intel Core 2 Quad Q8200, 2333 MHz (7 x 333) Acer EQ35M ATI Radeon HD 4890 1GB HIS Tacens Radix III 720W Hynix 2GB GoodRam 2GB DDR2 Zalman Z9 Plus Hitachi HDS721616PLA (153 GB) Hitachi HDT725040VLA (372 GB)

Opublikowano

Wg. mnie nie ma sensu. Dość drogo + małe korzyści.

PS. No chyba że chcesz wyróżniać się na serwerach.

Opublikowano

Jasne, że się opłaca, po 1 masz oryginalną grę, update'uy od razu, dostęp do wszystkich wcześniejszych aktualizacji, przedwczesnych, możliwość

nagrywania na YouTube ( wiadomo z Non-Premium nie będziesz nagrywał ), skin, peleryny, własny unikatowy nick. Naprawdę bardzo warto!

Opublikowano

Kupuj.

- Dużo większa kultura na serwerach premium

- Możliwość gry na zagranicznych serwerach gdzie kultura jest wręcz wzorowa, gra tam dużo osób a serwery są zadbane. Są tam SETKI typów serwerów, min. cs, call of duty , wojny gildi z budynkami o specjalnych właściwościach np. wieże strażnicze strzelające TnT itd. (Min. civcraft który należy do http://shotbow.net/forum/pages/Home/

- Gra raczej nigdy ci się nie znudzi ze względu na ilość i typy serwerów

- Serwery gdzie gra po kilka tysięcy/kilka set graczy

- Koniec z systemem PAY2WIN który góruje w Polsce\

- Możliwość posiadania skin'a

- Wyższy poziom gry (Można nauczyć się wielu rzeczy z obcokrajowych serwerów )

- Możliwość poznawania ludzi z obcych krajów (Poprzez współpracę z nimi)

- Łatwa nauka angielskiego (Gra na serwerach zagranicznych naprawdę wiele daje!)

Serwer Minecraft'a RPG 100% Blitzzlike- Comming soon

http://imageshack.us/gal.php?id=r52pkt_Y2eDb2-eR2-HNmw

Opublikowano

Sam ponad miesiąc temu miałem ten dylemat. Kupiłem- nie żałuję. Naprawdę warto. Serwery premium biją te non na głowę, a nawet jeśli trafi się jakiś ciekawy non-premium to i tak możesz wejść.

PS: Zalecam zakup na oficjalnej stronie Mojangu :)

Opublikowano

Opłaca sie kupić gdyż :

-Możesz posiadać własnego skina

-Możesz grać na serwerach premium

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

Ostatnio też kupowałem i powiem ci, że jeśli mało grasz to nie warto. Jeśli wbijasz powiedzmy kilka razy w tygodniu to lepiej kup, pograsz sobie na innych lepszych serwerach (mówię tu o hypixelu, hivemc) oraz na znanym Hardcorze skkfa :D Jak grasz raz/dwa w tygodniu to sobie odpuść ;)

ein8.png

1378238828-U336505.png

Opublikowano

Cóż mogę powiedzieć w tym temacie...

Warto zakupić grę, ponieważ zyskuje się:

• Możliwość zmiany skórki swojej postaci,
  • Możliwość gry na serwerach premium,
  • Dostęp do aktualizacji niedostępnych dla graczy non-premium,
  • Dożywotni status premium dla naszego konta / nick'u za 80 zł - to naprawdę nie wiele.

Osobiście mam do czynienia z Minecraft'em praktycznie od samych jego początków, czyli wczesnego Classic'a, nie było jeszcze wtedy możliwości zakupu gry. Muszę powiedzieć, że mimo, iż od tamtego czasu parę dobrych lat już minęło to w dalszym ciągu gra mi się nie znudziła. Na chwilę obecną nawet realizuję pewien projekt serwera MMORPG, ale o tym w innym czasie. Grę zakupiłem w 2010 za 40 zł (tyle kosztowała gra trzy lata temu w wersji Alpha) i w żadnym stopniu tego nie żałuję.

Pozdrawiam

Kasma

Opublikowano

Jeśli gracz długo w MC, a nie masz oryginała tylko pirata, to powinieneś się wstydzić, ja zrozumiałem twoje pytanie tak: Czy mam dalej piracić czy już przestać ? Odpowiedź wg. mnie jest chyba jednoznaczna - Masz przestać

Nie dość że nie musisz kupować wejściówek które są wymagane na niektórych polskich serwerach non - premium, zmiana skina, oryginalne launchery, a nie wieczna zabawa z crakowaniem, po co sobie komplikować życie, jak nikt nie bedzie kupował oryginałów to Mojang w końcu porzuci wspieranie mc, czyli m.in wydawanie update, na które każdy fan mc czeka z utęsknieniem, nie mówiąc już o większym szacunku dla takich graczy, gdyż pirat

jest postrzegany przez nie których jako złodziej, no cóż nie mylą się za bardzo. Uzyskujesz także możliwość grania na niektórych launcherach do mc, np. tekkita.

A co do samego pytania to jest ono trochę źle skonstruowane, gdyż to giftcode czy konto premium jak kto woli to nie jest inwestycja która ma się opłacać i na której będziemy zarabiać, ale TAK, ja bym się nie zastanawiał i kupił

PS. Jak już zdecydujesz się na kupno, to kupuj gifty nie konta, czyli mc za mniej niż 80zł to raczej ściema/oszustwo, jeśli się zdecydujesz na allegro

PS2. minecraft.net raczej nie oszuka :D

Opublikowano

Opłaca się, bo dzięki temu przyczyniasz się do rozwoju gry. Jak ludzie przestaną kupować legalne kopie, to przestaną wychodzić kolejne aktualizacje do gry. Jest to też kwestia uczciwości: korzystasz - płacisz.

Opublikowano

Ja z kolei mam tak ze pogram 3 miesiace a potem mi sie zygac chce jak widze minecrafta dla tych 3 miechow nie warto kupywac a te mody co sa na hy pixelu itp. ktos wkoncu ukradnie i zrobi na non premium tak samo kupywanie serwera premium nie oplaca sie bo ci co maja premium graj na bardziej znanych serwerach itd.

Pomogłem ? Daj LIKE

Opublikowano

Opłaca się tak jak wyżej. A poza tym masz pewności że nie masz wirusa na kompie z tych pirackich launcherów!

Reszta jest wyżej

@offtopic

Jeśli chodzi o HC SKKF to jest serwer zbyt zbugowany przez te ich teleporty między serwerami ;/

Opublikowano

Ze strony korzyści się nie opłaca , bo dostajemy za to dostęp na serwery premium , które może i są dobre , ale stanowią mniejszość , a są także dobre serwer no-premium i możliwość ustawienia skina , natomiast z drugiej strony nie piracimy wtedy i jesteśmy uczciwymi graczami , ostateczny wybór należy do Ciebie , sam osobiście przeznaczył bym ~100 zł na inne cele .

polaczeniej.png

Pomogłem ? Daj lajka . ; )

Wiadomości bez koloru są pisane z telefonu. :)

Wiadomości z kolorem z komputera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...