Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BFP4F][Problem]Jak latać helikopterem bojowym?

PLK_Grzesiek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

też się kiedys tu pytałem jak ustawić sterowanie w heli

mam teraz ustawione

czułosc - 25%

czułosc pozioma - 50%

czul. pionowa - 100%

mam myszke A4Tech , z ustaw. 5 -prędkości w heli latam na 1-dynce najwolniejszy .

czułość myszki w panel sterow- mysz ok 45 %

link do tematu :

http://www.mpcforum.pl/topic/874215-pytanie-ustawienie-myszki-pod-heli-bojowy/#entry6494264

Opublikowano

Ja kiedyś grałem w p4f i co wyleciałem i wleciałem w alejkę za czołgiem to zaraz jeb... Kupiłem bf2 i nauczyłem się latać. Tam dosyć dobrze latam jak się skupię, tak samo z p4f :P Jak masz bf2 to spróbuj tam się poduczyć :P

Opublikowano

kup c4 i zapiedlalaj samolotem z c4 na dziobie wyskakuj i tetonuj uderzając dziobem o ziemie(przy wrogu) jak tak sie nauczyłem gerać heli

...

Opublikowano

Up mówisz że nauczyłeś się grać helikopterem, grając samolotem uderzając dziobem i detonując różne pojazdy? o.O Miszcz :D

Ja np. w bf2 latam zawodowo, po 30 killów na rundę 0 dedów, a w bfp4f nie umiem nawet po 1 killu wyprostować lotu, i staty 3/40

Ja mam podobnie...

Opublikowano

kup c4 i zapiedlalaj samolotem z c4 na dziobie wyskakuj i tetonuj uderzając dziobem o ziemie(przy wrogu) jak tak sie nauczyłem gerać heli

no a później team dostaje w dupe bo idiota niszczy pojazdy bez celu. To jednak samemu trzeba wyczuć bo rady na forum kiepso wypadają, zanjdź pusty serwer i tam najpier poćwicz starty a jak już to ogarniesz próbuj grać

b6b78815.png

Opublikowano

Jak można kupić c4? A może on gra medykiem, a nie szturmowcem?

@top

Ja też nie potrafię tym grać. Co nie wystartuję, to rozwale się o drzewo. Kiedyś się wkurzyłem, że debil bral apacha i się rozwalał. Dałem mu c4, potem wystartował, a ja detonuje... Chyba się zdenrwował...

Opublikowano

Opanuj najpierw latanie transportowymi, naucz sie wisiec, nisko latac, obracac sie w locie. Szturmowy jest duzo bardziej czuly. Sprobuj sterowania sama klawiatura bez myszy, mi to pomoglo.

Opublikowano

Mam jedną radę: Nie umiesz latać szturmowym = nie wsiadaj do niego albo graj nim na pustych serwerach, na pełnych ćwicz latanie transportowymi, blackhawk albo mil-17.

Wgl to żeby dobrze się latało trza mieć full skille do helki, najważniejsze to naprawianie po wylądowaniu na lotnisku i rakiety ppc na full bo te zwykłe są jakieś słabe i ładują się przez godzinę chyba...

Ustaw też bardzo wysoko czułość pionową żeby móc szybko poderwać heli w górę zamiast wylądować dziobem na drzewie...

I dla tych co grali np. w BF3 czy BC2, tutaj ruch myszy w górę oznacza że heli leci w górę, w dół myszka leci heli w dół, tutaj się po prostu lata inaczej niż w innych bfach.

Tak ogólnie to ja w np. BC2 BF3 czy BF2 nie umiem kompletnie latać helką a tutaj wyciągam powyżej 10k pkt zawsze, latałbym helkami często jak by nie tacy co kradną helki na respie zeby je rozwalić o drzewo...

LOL

Opublikowano

A ja umiem :) Na początku nie ogarniałem. Ale za wszelką cenę chciałem się nauczyć, bo walka karabinami mi nie szła :/. Dlatego poszedłem w pojazdy i helikoptery. Zacząłem odrazu na pełnych(ile ja się nasłuchałem :) ) ale powolutku na spokojnie latałem (miałem może max 3k punktów) ale mało deadów. Z czasem poustawiałem sobie wg. własnych preferencji czułość. Każdy musi sobie wyczuć, a nie robić tak, że jak ktoś ma takie ustawienia i dobrze lata to ja też tak będe. Ostatnio mi nawet dobrze idzie :) i gram dodatkowo na Iplusie, gdzie pingi skaczą jak powalone. Oto mój wynik po całej rundzi Heli :

1376216285-U702139.jpg

Opublikowano

Też miałem problemy z helikopterami, zarówno z pilotowaniem jak i z tymi co mnie spawn rape-owali. Po najcieńszej linii oporu przyjąłem prostą strategię - śmigłowiec tylko na klawiaturze (wsad i strzałki) i wysoki pułap, aby uniknąć ognia APC (sam zabiłem tankiem i APC ok. 1000 helek). Osobiście bardziej upodobałem zabijanie helek niż latanie nimi, z dołu widać, czy leci noob, który kieruje się wprost na twój TOW, czy pro, który jest po za zasięgiem działa i zabije cie jedną salwą wykonując dynamiczny zwrot o 90 stopni w dół.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

O, helikopter, zniszczę go!

...A nie, jednak nie, jest zbyt słaby, nie będę sobie zawracał nim głowy :D

Skill w lataniu nie ma co, ale każdy od czegoś zaczynał.

Keniger i tag lepszy :P

436951440626370320491.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...