Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wrócić do formy?

PadrinoToJa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was wszystkich, krótko opiszę mój problem.

Jestem bramkarzem od 8 lat (piłki nożnej).

Wracam po 2 msc wakacji (od 22 czerwca do 19 sierpnia).

Problem w tym ze 19 sierpnia zaczyna się liga, a ja nie czuje się w formie (2msc przed kompem e_e), więc jak szybko wrócić do formy? (do 19 sierpnia ;D)

Dej kazał usunąć beke z niego więc trudno :c

Jbc. piszcie pw :D

Opublikowano

Widzę że już się kończą pomysły na nabijanie postów ale w porządku - to chyba oczywiste że zacząć ćwiczyć, dobrze się odżywiać itd. a wtedy kondycja wróci na pewno.

Opublikowano

przede wszystkim codzienny trening. weź ze sobą kogoś od stałych fragmentów gry,akcji sam na sam,strzałów na refleks itp. z dnia na dzień powinno być lepiej.

egq3SFm.png

Opublikowano

@up bzdura, wiesz co to jest crossfit?
Crossfit'u, jeszcze bardzo intensywnego ('do porzygu') nie można wykonywać sobie tak o!, przez pare dni!
Poczytaj sobie o regeneracji, cross jest silnie wytrzymałościowy i trzeba dać mięśniom co najmniej 2,3 dni regenerki.
Polecam przetestować to na sobie, zanim zaczniesz radzić innym.
Dziwię się że głosisz takie bzdury, będąc 'wspinaczem "skałkowym"'

@top chcesz wrócić do formy w 8 dni po 2 miesiącach opierdalania się? Good luck.
Jak masz boisko i jakiegoś kumpla to po prostu idź i ćwicz, możesz zrobić od razu jednego crossfit'a i w następnych dniach przypominaj sobie praktykę bramkarską na boisku, btw, co to za klub który nie prowadzi w wakacje treningów? Mam kumpla który jest profesjonalnym bramkarzem i cały czas ma treningi, so..

7yo9.png

Opublikowano

@up bzdura, wiesz co to jest crossfit?

Crossfit'u, jeszcze bardzo intensywnego ('do porzygu') nie można wykonywać sobie tak o!, przez pare dni!

Poczytaj sobie o regeneracji, cross jest silnie wytrzymałościowy i trzeba dać mięśniom co najmniej 2,3 dni regenerki.

Polecam przetestować to na sobie, zanim zaczniesz radzić innym.

Dziwię się że głosisz takie bzdury, będąc 'wspinaczem "skałkowym"'

Nie głoszę bzdur tylko dobrą radę crossfit przez 2-3 dni jest treningiem regulujacym/przestawiającym twoj organizm na wysoki wysilek. Chlopak potrzebuje szybkiego powrotu do formy to 2-3 dni w zupelnosci wystarcza by przestawic organizm na szybki powrot. Sam stosuje i wiem o czym mowie. 2-3dni odpoczynku po treningu w zupelnosci wystarczy. Czyli lacznie 6 dni na powrot do formy.

Edit: Oczywiście cały czas mam na myśli formy wysiłkowej, crossfit w tak krotkim czasie nie przywroci sprawnosci fizycznej z przed odpoczynku.

terra_noctis__worldmap_greeny_by_kiwinup

Opublikowano

W tych czasach bramkarzy jest mało, a wraz z tym więcej graczy w polu. Wyjdź z kolegami na orlik pograjcie, niech pomogą Ci potrenować.

RAP

--------

To nie tylko HWDP i JP, to takze trafne metafory, cytaty, skomplikowane

schematy rymów, genialne storytellingi, i wersy nad którymi trzeba się

czasem zastanowić.

Opublikowano

Nie chodzi tu nawet o twoje warunki fizyczne bo pewnie się niewiele zmieniły ;) Polecam obejrzeć jakieś filmiki z radami.
Sam jestem bramkarzem A-klasowym ;D Ale ja akurat wakacje przetrenowałem.
Polecam Trening Decyzji Bramkarza na fejsbuku i filmiki z serii Extra Time od trenera bramkarzy reprezentacji Polski (moża obejrzeć na youtube) ;)
Pare treningów i nastawienie psychiczne bardzo waleczne :D Sezon już niedługo wiec mało mało czasu ;)

1313231834-U86349.jpg

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Polecam wyłączyć mpc i na orlika z kumplami grać składy + ,żeby rozgrzewali Cię strzałami z dystansu i karne

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...