Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Jak stworzyć serwer na ovh.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Komendy są praktycznie takie same w każdym Linuxie. Co dosystemu to polecam Debiana. Wgl. do tego będzie Ci potrzebny tylko skrypt startowy + zapamiętać jak się wchodzi do katalogu i uruchamia skrypt. (no i screen -ls | screen -r <nazwa> :P). Zainstalować Jave, FTP to to mogę Ci nawet ja :P

Opublikowano

Mój skype kizys321 napisz pomoge ci zainstalować od 0 kimsufi i postawić na nim serwer MC

Znawca
Opublikowano

Żeby stworzyć taki serwer trzeba znać linuxa ( polecam debiana ). Tam wszystko robisz przez konsolę ( coś ala cmd ).

Ale ty bzdury gadasz... Konsola jest potrzebna tak samo jak w Windowsie bo jak chcesz inaczej zarządzać serwerem?

@topic:

Serwer na Linuxie zakłada się podobnie jak na Windowsie i identycznie jak na Macu. Ściągasz Bukkita i uruchamiasz plik startowy.

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Opublikowano

@up

Nie identycznie.

W windowsie to jest pobierz > przeciagnij > uruchom

a na linuxie trzeba troszke komend powpisywac ( mkdir [nazwa katalogu] -> cd [nazwa katalogu] -> wget [link do pliku jar serwera] -> java -jar [nazwa pliku] ( mozesz tez przez screena jak chcesz zamknac putty ) , jakos tak to powinno wygladac )

Opublikowano

@up

w konsoli to trochę inaczej ale przez ftp robisz praktycznie to samo co na windowsie ;P

Pozdrawiam Jojo

graphic.png

Opublikowano

Jak postawic serwer:

Tu polecam zamiast
apt-get install sun-java6-jre
wpisać
apt-get install sun-java7-jre

Przejrzysty interfejs serwera:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...