Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy Komputer do metina? POMOCY !

Mr4sny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, postanowilem sobie kupic komputer (uzywke) ,bo w tej chwili mam lapka ale na nim sie tak scina metin szczegolnie na ch1 nir mozna sie ruszac.. wiekszosc pisze ze to z powodu zintegrowanej karty, ale nw czy na tym kompie bd smigal elegancko oczywiscie przez zakupem sprawdze ale chce wiedziec "przed" dobra daje parametry kompa

Procesor : intel celeron 2950 3000ghr

RAM: 2GB

Dysk : 160GB

Karta graficzna ati radeon 2400 xt

Karta dzwiekowa sondblaster

Win 7

Dziękuje za pomoc.

* Jeżeli ktoś sie nie zna to bardzo proszę o nie wypowiadanie się

1376081219-U980432.png

Opublikowano

Podaj czy to jest ram DDR,czy DDR2

Celereon w miare jest ale ta karta to nie za dobra.

Napisze tak, na metina starczy.

sygna.png

Opublikowano

Tak,na tym komputerze będzie chodził dobrze.Powinieneś przynajmniej 2/4 konta bez zacinania uciągnąć.

Co do laptopa,to na 100% wina zintegrowanej karty,mam identycznie na moim laptopie.

Opublikowano

nie pisz w tym dziale bo geniusze podadzą ci jakieś gówna z allegro za 4tyś. z gównem w środku. napisz w dziale komputery (na dole forum) napisz jaki masz budżet i ktoś ci coś lepszego i wydajniejszego złoży :)

btw jaki zasilacz i MOBO?

Opublikowano

Chodzi mi tylko i wylącznie o metina + net + jakies "amatorskie nagrywwnie (metin 2clienty min) wiec mowicie ze lagow nie bd?

1376081219-U980432.png

Opublikowano

za 800 zł kupisz zestaw nowy

AMD PEHONM 965 4 x 3.4 ghz

4 gb ram /ddr3

Zasilacz 500 w... ( ze slabszej firmy )

nagrywarne Samusng

PLyte głowna

i obudowe z 3 wiatrakami

Best%20Niddale%20EU_eune_76_6_logo.png
Opublikowano

Na metina ?

na tym kompie 2 konta to max. a przy nagrywaniu będzie jeszcze gorzej..

mówię ci, napisz to w dziale komputery bo tu ci nikt nie poda dobrego zestawu, przykładem jest Solo, podał ci "dobry" zestaw z zasilaczem który może ci spalić kompa..

Opublikowano

mówię ci, napisz to w dziale komputery bo tu ci nikt nie poda dobrego zestawu, przykładem jest Solo, podał ci "dobry" zestaw z zasilaczem który może ci spalić kompa..

Do 400zl raczej lepszego kompa nie kupie on jest za 170

1376081219-U980432.png

Opublikowano

marke tego zasilacza ? ogarze.

Taki zaoferował mi sklep komputerowy i dziala juz 2 lata

wiec nie pierdoel glupot bbo gowno sie znasz ..

Best%20Niddale%20EU_eune_76_6_logo.png
Opublikowano

Podalem marke tego zasilacza ? ogarze.

Taki zaoferował mi sklep komputerowy i dziala juz 2 lata

wiec nie pierdoel glupot bbo gowno sie znasz ..

"ze słabszej firmy" tyle wystarczy żeby stwierdzić że to bomba.

po za tym taki zestaw też potrafię mu dać. nawet pełnych nazw nie podałeś. np. mobo albo karty graficznej.

Do 400zl raczej lepszego kompa nie kupie on jest za 170

to już lepiej zbierać około 1200 i kupić coś jak to : http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=76541&s=63363&s=56411&s=74828&s=70416&s=57751&s=74774&s=15240&s=71598

Opublikowano

"ze słabszej firmy" tyle wystarczy żeby stwierdzić że to bomba.

po za tym taki zestaw też potrafię mu dać. nawet pełnych nazw nie podałeś. np. mobo albo karty graficznej.

to już lepiej zbierać około 1200 i kupić coś jak to : http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=76541&s=63363&s=56411&s=74828&s=70416&s=57751&s=74774&s=15240&s=71598

Nie uzbieram nawet 500zl nie mam z czego....wiec ostateczne pytanie 2clienty min. metka pociągną na tym kompie?

1376081219-U980432.png

Opublikowano

do 2-3max. jeszcze podaj zasilacz bo nie warto kupować kompa z no-name.

Nie wiem nie napisal koles dobra wszystko ogarne przy zakupie posprawdzam

1376081219-U980432.png

Opublikowano

Siemka, postanowilem sobie kupic komputer (uzywke) ,bo w tej chwili mam lapka ale na nim sie tak scina metin szczegolnie na ch1 nir mozna sie ruszac.. wiekszosc pisze ze to z powodu zintegrowanej karty, ale nw czy na tym kompie bd smigal elegancko oczywiscie przez zakupem sprawdze ale chce wiedziec "przed" dobra daje parametry kompa

Procesor : intel celeron 2950 3000ghr

RAM: 2GB
Dysk : 160GB
Karta graficzna ati radeon 2400 xt
Karta dzwiekowa sondblaster
Win 7
Dziękuje za pomoc.
* Jeżeli ktoś sie nie zna to bardzo proszę o nie wypowiadanie się

Na samego metina na spokojnie taki komputer starczy . Lagów dużych w m1 nie będziesz mieć , ale nie spodziewaj się też wiele.

1375686746-U987417.jpg

"Ujrzyjcie prawde , którą przesłania wam świat , albowiem mrokiem będą dotknięci ci , którzy widzą tylko przez własny wzrok"

Members | exMPC Modder Team

Opublikowano

Na samego metina na spokojnie taki komputer starczy . Lagów dużych w m1 nie będziesz mieć , ale nie spodziewaj się też wiele.

Chce go tylko do metina + net i jakies tam nagrywanie^^ ale to mniej wazne dzieki za wypowiedz mam nadzieje ze nie bd lagow

1376081219-U980432.png

Opublikowano

ja mam podobne parametry ale karta inna mój laptop uciąga 2 ,3 metki bez zcinów więc morał taki że może coś z zintegrowaną kartą...

logo2.png

Opublikowano

Jeśli chodzi Ci o grę na Polskim Metinie po jedno konto powinno śmigać bez ścin, zależy też od łącza internetowego.

Co do kilku kont mam wątpliwości ale 2/3 możesz próbować jeszcze :P

99994253930592351282.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...