Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak zainstalować Flash Player'a na swoim urządzeniu mobilnym z Androidem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś przedstawię Wam w miarę prosty sposób na instalacje flasha na urządzeniach z Androidem.

Jak wiecie po zakupie takiego urządzenia zdarzy się że nie jest wpierane przez Flash Player'a. Jak w moim wypadku LG L5, lecz poradziłem sobie z tym. Więc przejdźmy do poradnika.

1. Pierwsze co musimy zrobić to sprawdzenie czy mamy aktualną wersje Androida na swoim urządzeniu (jeśli nie to aktualizujemy urządzenie):

Wchodzimy w ustawienia > Informacje o urządzeniu > Aktualizacja oprogramowania

2. Sprawdzamy jaką mamy wersje Androida:

Informacje o urządzeniu > Szukamy: "Wersja systemu Android" 4.x.x, 3.x.x itp.

3. Wchodzimy na stronę Adobe:

http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/archived-flash-player-versions.html

4. Zjeżdżamy niżej i widzimy "Flash Player for Android" ściągamy na nasz komputer Flash Player'a pod wersje Androida którą mamy na urządzeniu.

5. Przerzucamy plik ściągnięty na komputerze przez kabel USB/Bluetooth, itp. na nasze urządzenie (w takim katalogu aby łatwo go znaleźć).

6. Ściągamy przez Sklep Play jakiś menadżer plików (polecam ES File Explorer), chyba ze mamy tak owy na urządzeniu to nie robimy tej czynności.

7. Szukamy naszego Flash Player'a wcześniej wrzuconego na nasze urządzenie przez komputer, menadżerem plików na naszym urządzeniu i instalujemy.

8. Następnie przechodzimy do:

Przeglądarki urządzenia (internetowej) > Ustawienia > Zaawansowane > Obsługa wtyczek > Zawsze włączone

Od tej pory nasze urządzenie posiada Flash Player'a, przeglądarka w pełni obsługuje wszystkie treści. Oczywiście na słabym urządzeniu każde strony z dużymi ilościami treści flash będą powodowały zawieszenie urządzenia lub wyłączenie wszystkich aplikacji. Aby nie obciążyć do zera pamięci RAM.

Poradnik napisany w 100% przez zemnie, mam nadzieje że komuś się przyda. Jeśli macie jakieś problemy z instalacją piszcie na dole :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeżeli chodzi o sprzęt to nie powinieneś mieć problemów z treściami flash. Sam w sobie tablet po zakupie może obsługiwać już treści animowane flash. To czy zadziała to ja już nie wiem. Ja osobiście testowałem ten sposób na: Samsung Young, LG L5, SG S3 mini. I na 100% zadziało nawet na androidzie 4.1.1

Opublikowano

Osobiście lepiej ustawić, aby flash był włączany na kliknięcie, bo przynajmniej nie zamula urządzenia przy ładowaniu strony.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Włączanie i wyłącznie na każdej stronie flasha jest dość nie wygodne, najlepiej ustawić aby przegladarka zawsze wczytywała wtyczki. U mnie na kazdej stronie nie przymula flash - LG L5.

Opublikowano

Na SGS3 działa (choć według producenta nie obsługuje flasha :D).

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

@up

Ponieważ producent nie ma w swoim zasobie adobe, po zasintalowaniu flasha wszystkie rzeczy dzialaja jak na zwyklym komputrze (przegldarka).

Opublikowano

Gdy ja próbóje zainstalować flasha na 2.3.6 galaxy y to wyskakuje,że nie można i trzeba usunąć jakieś aplikacje (jest miejsce na karcie pamięci).

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Ten telefon jest za słaby na flash playera

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

Jeżeli chodzi o sprzęt to nie powinieneś mieć problemów z treściami flash. Sam w sobie tablet po zakupie może obsługiwać już treści animowane flash. To czy zadziała to ja już nie wiem. Ja osobiście testowałem ten sposób na: Samsung Young, LG L5, SG S3 mini. I na 100% zadziało nawet na androidzie 4.1.1

Za słaby?

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Gdy ja próbóje zainstalować flasha na 2.3.6 galaxy y to wyskakuje,że nie można i trzeba usunąć jakieś aplikacje (jest miejsce na karcie pamięci).

Usuń aplikacje/pliki z pamieci telefonu i spróbuj. Lecz nie licz że przeglądarka odtworzy Ci np. o2.pl poprawnie, jedynie gry ze sklepu na flashu ;)

Opublikowano

To nie zależy od androida.

Żeby flash player działał musicie mieć procesor armv7, ewentualnie poszukajcie w google wersji na armv6.

2vnrryq.png

Pamiętaj o naciśnięciu przycisku lubię to kiedy ktoś ci pomoże! ;D

2974969666.png

Opublikowano

To nie zależy od androida.

Żeby flash player działał musicie mieć procesor armv7, ewentualnie poszukajcie w google wersji na armv6.

A galaxy y ma jaki procesor ;) ?

Opublikowano

Nie jestem jasnowidzem na jakim sprzęcie działa archiwalny flash player. Znalazłem sposób na instalacje oraz znalezienie na swojego androida wtyczki, ponieważ w Sklepie Play jest zablokowany w naszym kraju. Cały sposób zajmuje 4 min, każdy może sprawdzić czy działa u siebie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...