Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem przy ściąganiu aktualizacji

latek11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Tyle osób chwali AION'a, a skoro jest już darmowy to postanowiłem pograć. Więc ściągnąłem już launcher i pobieram aktualizację. Pobiera się do 13%(wcześniej do 12 ale jakoś się udało o 1 dalej) I wyskakuje błąd, że niby coś blokuje mi ściąganie (firewall albo antywirus) I muszę zaczynać od nowa pobieranie (oczywiście zostaje to 13%) wie ktoś może co zrobić?

Opublikowano

Skoro wyskakuje błąd, że coś Ci blokuje ściąganie to może, nie wiem... Mam trochę szalony pomysł... Odblokuj?

Wyłącz blokady na 15min i sprawdź czy się ruszy, a jeśli tak to wyłącz dopóki Ci nie ściągnie całego AIONa?

Opublikowano

W sumie to masz w komunikacie odpowiedź, że musisz odblokować/ wyłączyć anty.;d

QuadCore Intel Core 2 Quad Q8200, 2333 MHz (7 x 333) Acer EQ35M ATI Radeon HD 4890 1GB HIS Tacens Radix III 720W Hynix 2GB GoodRam 2GB DDR2 Zalman Z9 Plus Hitachi HDS721616PLA (153 GB) Hitachi HDT725040VLA (372 GB)

Opublikowano

Daj screna błędu albo przepisz treść. Często w komunikatach pisze że to zapora, firewall albo coś w tym guście, a za błąd odpowiada launcher.

Opublikowano

Fix 1.

- W opcjach launchera wyłącz P2P (Peer To Peer)

Fix 2.

- Włącz NCSoft launcher'a jako administrator.

To znalazłem na forum AION'a, oczywiście przetłumaczyłem na PL:

1. Włącz launchera.
2. Gdy pojawi się błąd że nie można pobrać, kliknij w "Naprawa plików" - lewy dolny róg.
3. Naprawa plików zajęła mi 10-15 minut, otrzymałem oczywiście komunikat "nie można pobrać" przy 80-85%
4. Po tym jak naprawa plików została anulowana, włącz ponowną aktualizacje.
5. Powtórz kroki od 2 do 4. Po 2 cyklach pasek ruszył się z 12% na 19% itd.
6. Gra powinna włączyć się normalnie.

Wrzuć jeszcze screena z komunikatu, możliwe że to coś innego.

...

Opublikowano

Spróbuje tak zrobić i napisze co wyszło. Przy okazji potem w tym poście dam screna błędu jeśli znów wyskoczy. Em tak się teraz zastanawiam : Aion online i Aion free to play to ta sama gra? :D

Opublikowano

Nie.

Aion Online:

http://na.aiononline.com/en/

Jest Amerykańskie by NCSoft. Duże pingi jeśli grasz z Polski, brak ograniczeń w postaci GP ale dużo rzeczy w Item Shopie + masz tam od dawna 4.0.

--------------

Aion Free to Play:

http://www.aionfreetoplay.com/website/

Jest Europejski by FailForge. Pingi raz niskie, raz wysokie niż na NA, 4.0 wejdzie wkrótce, masz GP jako ograniczenie i masz tą śmiechu wartą PL wersję i jeszcze śmieszniejszy tylko Polski serwer - Barus.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Miałem tak samo i mi to pomogło ;)

Uruchamianie AIONa bez launchera Gameforge Live
Gdy zainstalowałeś grę poprzez laucher Gameforge Live i nie masz skrótu do bezpośredniego uruchomienia gry, będziesz musiał utworzyć takowy. By to zrobić:
  1. Przejdź do "C:\Program Files (x86)\GameforgeLive\Games\POL_pol\AION\"
  2. Odnajdź NCLauncher.exe, kliknij prawym przyciskiem myszy i wybierz "Wyślij do" - "Pulpit (utwórz skrót)
  3. Przejdź do pulpitu, kliknij na utworzony skrót prawym przyciskiem myszy i wybierz "Właściwości"
  4. W polu element docelowy dopisz, nie usuwając nic co się tam już znajduje:
    • /LauncherID:"GameForge" /CompanyID:"11" /GameID:"AION-LIVE" /LUpdateAddr:"update.aion.gfsrv.net"
  5. Kliknij Zatwierdź oraz Ok
  6. Utworzyłeś skrót do bezpośredniego uruchamiania gry

Jeżeli otrzymujesz komunikat błędu podczas uruchamiania gry wykonaj te kroki:
Wyłączanie trybu zgodności

Teraz możesz także wyłączyć automatyczne włączanie launchera Gameforge Live podczas startu systemu.
  • 1 rok później...
Opublikowano

Miałem tak samo i mi to pomogło ;)

Uruchamianie AIONa bez launchera Gameforge Live
Gdy zainstalowałeś grę poprzez laucher Gameforge Live i nie masz skrótu do bezpośredniego uruchomienia gry, będziesz musiał utworzyć takowy. By to zrobić:

1. Przejdź do "C:\Program Files (x86)\GameforgeLive\Games\POL_pol\AION\"
  2. Odnajdź NCLauncher.exe, kliknij prawym przyciskiem myszy i wybierz "Wyślij do" - "Pulpit (utwórz skrót)
  3. Przejdź do pulpitu, kliknij na utworzony skrót prawym przyciskiem myszy i wybierz "Właściwości"
  4. W polu element docelowy dopisz, nie usuwając nic co się tam już znajduje:
    • /LauncherID:"GameForge" /CompanyID:"11" /GameID:"AION-LIVE" /LUpdateAddr:"update.aion.gfsrv.net"
  5. Kliknij Zatwierdź oraz Ok
  6. Utworzyłeś skrót do bezpośredniego uruchamiania gry

Jeżeli otrzymujesz komunikat błędu podczas uruchamiania gry wykonaj te kroki:

Wyłączanie trybu zgodności

Teraz możesz także wyłączyć automatyczne włączanie launchera Gameforge Live podczas startu systemu.

Mi to nie działa pisze ze obiekt docelowy  nazwa są nieprawidłowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...