Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Świecenie GM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Tak jak w tytule... Mam taki dość "nietypowy problem", więc proszę, aby mnie nie hejtować.

Ok, opisuję ten oto problem:

Mam swój serwer Metin2 na Hamachi, więc postanowiłem sobie wgrać nowe logo GM...

Co się okazało, to nie działało prawidłowo, tak jak to powinno, niby logo było, ale było widać taki "siwy" prostokąt (inaczej nie da się tego opisać) nad głową Game Master'a, oraz takie duże jakby "kwadraty" oświetlające GM... próbowałem już bardzo dużo metod z MPCFORUM na ten temat, niestety nie przyniosło to rezultatów.... Dodam, że próbowałem rozpakować pliki locale i dodać wpisy do locale_pl(dokument XML) niby wkleiłem wpisy na samą górę tego (miałem to otwarte przez notatnik) no i niby zapisałem zmiany, ale nie dało się tego spowrotem spakować.... nie utworzyły się te 2 nowe pliki locale, tak jak to powinno być..

Ps. mam działającego packera (Metin2 file Archiver), więc nie powinno być problemów, a tu proszę... coś takiego.

Proszę o szybką pomoc - proszę również o to, by nie podawać mi linków do jakichś przestarzałych tematów, gdyż ja już prawie wszystko miałem przeglądane i nic.

Za dobrą pomoc oferuję "plusiki" , oraz

nowe konto Game Mastera na moim serwerze.

Pozdrawiam.

battles,proportional,340,200,257008026ff

" Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno,

by na stacji złych zdarzeń złapać pociąg ostatni i odjechać do marzeń ... " 

Opublikowano

efekt Gm np znaczka masz w locale_pl w folderze efekt sa tam 2 pliki ( gm.mse, smoke01 albo ymirred ) jeśli chcesz zmienić znaczek gm musisz edytować nazwe znaczka i format najlepiej w gimpie wyesportuj zapisz w PNG i nadaj nazwe ymirred w tedy nie musisz dodawać żadnych wpisów i wdedy będzie ci działać każdy nowy znaczek gm może być tylko 1

Opublikowano

Zaraz wypróbuję, zgodnie z umową daje Ci "+'' a chcesz Game Master'a ??

Pozdrawiam, [sGM]Vans

" Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno,

Opublikowano

hehe najpierw sprawdz czy ci będzie działać jak sciągłes sobbie znaczek gm o nazwie np sdasdas zmień ją na ymirred zapisz w PNG daj wpis w xml znajdz

<File archivedPath="locale/pl/effect/ymirred.tga" type="1"><![CDATA[extracted\locale_pl\locale\pl\effect\ymirred.tga]]></File>

zobacz jakie masz rozszerzenia jak PNG to zostaw jak tga to zmień na PNG bo nie będzie działać albo zapisz sobie znaczek w tga

@edit
a tu masz tuta z efektami GM

http://www.mpcforum.pl/topic/360096-tut-spis-efektow-gm/

Opublikowano

hehe najpierw sprawdz czy ci będzie działać jak sciągłes sobbie znaczek gm o nazwie np sdasdas zmień ją na ymirred zapisz w PNG daj wpis w xml znajdz

<File archivedPath="locale/pl/effect/ymirred.tga" type="1"><![CDATA[extracted\locale_pl\locale\pl\effect\ymirred.tga]]></File>

zobacz jakie masz rozszerzenia jak PNG to zostaw jak tga to zmień na PNG bo nie będzie działać albo zapisz sobie znaczek w tga

@edit

a tu masz tuta z efektami GM

http://www.mpcforum.pl/topic/360096-tut-spis-efektow-gm/

Jest problem... robiłem tak jak kazałeś i nie chciało mi spakować....

zmieniłem nazwę w wpisie <File archivedPath="locale/pl/effect/ymirred.tga"

type="1"><![CDATA[extracted\locale_pl\locale\pl\effect\ymirred.tga]]></File>

na:

<File archivedPath="locale/pl/effect/ymirred.png"

type="1"><![CDATA[extracted\locale_pl\locale\pl\effect\ymirred.png]]></File>

Nie przyniosło to efektów bo się nie spakowało.

A to nie jest wina klienta??

a może Ty byś miał gotowy jakiś znaczek byle jaki

zebym tylko w effekt podmienił i spakował i git...

Innego wyjścia z sytuacjii ja nie widzę, aczkolwiek to tylko z mojego punktu widzenia, bo tak się nie da grąć...;p

jak 3/4 ekranu zajmują jakieś zbugowane kwadraty ;p

pozdro ;p thx za wszelką pomoc i chęć pomocy

Opublikowano

Dziękukę, wszystko działa.

W razie problemów to pisz, a dostaniesz GM na moim serwerze.

Pozdrawiam, [sGM]Vans

PROSZĘ O ZAMKNIĘCIE!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...