Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Projekt Ezori

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Chciałym tutaj zapowiedzieć projekt gry który będzie się zwał ezori.

Będzie to gra w czasach średniowiecznych,gra oparta o mitologie słowiańską.

Raczej dużo nie trzeba tłumaczyć.

Ta zapowiedź powstała po to ,by siebie zmotywować do pracy i odpowiadać na wasze pytania ,jeśli takowe będą.

To tak zespół :

Sodema - Programista ,zarządca projektu

Sodema - Grafik (pixelarty)

Sodema - Grafik (layouty)

Sodema - Tester

Sodema - Osoba od fabuly

Sodema - Sponsor.

W tym oto 6 osobowym zespole ,zamierzamy stworzyć gre.

Planowana beta będzie za 2 miesiące jakoś.

Pozdrawiam !

Przyjmuje zlecenia dot. web masterki.

while(!$success){
....try();
}

Opublikowano

Będzie to gra w czasach średniowiecznych,gra oparta o mitologie słowiańską.

Strzelanka? hack&slash? zręcznościówka? a może farma?

Tak pytam, bo mam nadzieję, że nie będzie to kolejny 'erpeg'.

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
Opublikowano

@FrozenShade -

Typowe RPG .

Gra 2D.

Tak wiem,że to kolejnny denny RPG jednakże chcę zrobić taką gre bynajmniej dla zabicia czasu.

while(!$success){
....try();
}

Opublikowano

No sześcioosobowa grupka niczego sobie :D

2D ? Popykał bym sobie w taką gierkę ze względu na to, że lubię średniowieczne klimaty, lecz żeby to miało jakąś bardzo ciekawą fabułę, bo bez tego ani rusz.

Heh standardowe pytanie: w jakich "jenzykach" planujesz/piszesz tą grę? - Nie to żeby robiło to duży problem dla gracza takiego np. jak ja, ale chyba nikt nie lubi, gdy w grze napotykamy "lagi".

Tak wiem,że to kolejnny denny RPG jednakże chcę zrobić taką gre bynajmniej dla zabicia czasu.

Moim zdaniem takie gry najczęściej powstają tzn. prace nad grą się nie zatrzymują - coś o tym wiem, bo jakoś swoją "wymarzoną" grę piszę i piszę, a nie mogę skończyć, lecz, gdy piszę sobie grę dla zabicia czasu, w większej ilości przypadków ukończyłem je w 98% (nie publikowane, leżą na dysku).

...

Opublikowano

@up no co do wymarzonego projektu i nie kończenia go, to masz racje bo mam jeden taki swój wymarzony no i .. stoi. Nie chce mi się. :)

Opublikowano

No sześcioosobowa grupka niczego sobie :D

2D ? Popykał bym sobie w taką gierkę ze względu na to, że lubię średniowieczne klimaty, lecz żeby to miało jakąś bardzo ciekawą fabułę, bo bez tego ani rusz.

Heh standardowe pytanie: w jakich "jenzykach" planujesz/piszesz tą grę? - Nie to żeby robiło to duży problem dla gracza takiego np. jak ja, ale chyba nikt nie lubi, gdy w grze napotykamy "lagi".

Moim zdaniem takie gry najczęściej powstają tzn. prace nad grą się nie zatrzymują - coś o tym wiem, bo jakoś swoją "wymarzoną" grę piszę i piszę, a nie mogę skończyć, lecz, gdy piszę sobie grę dla zabicia czasu, w większej ilości przypadków ukończyłem je w 98% (nie publikowane, leżą na dysku).

Fascynują mnie klimaty słowiańskie , to i o tym zrobię gre.

Języki - CSS

No i jeszcze :

Niektóre elementy PHP (nie dotyczące samej rozgrywki ,będą to rzeczy typu rejestracja,support czy coś. )

SQL

HTML

I teraz czekam na hejty :

JS i nodeJS <3

Cóż gry pisane dla zabicia czasu są najlepsze,bo je się robi nie z przymusu ,a z samych chęci.

@Sodema To nie lepiej pomyśleć np. przez tydzień i zrobić swój wymarzony projekt, a nie byle co dla zabicia czasu ? :D

Nie. Rzeczy robione na spontana są najlepsze.

Założe chyba fejsbóczka tej gierki <3

while(!$success){
....try();
}

Opublikowano

JS i nodeJS <3

@Sodema

Mówisz masz - Foxbond pierwszy :P

Niektóre elementy PHP (nie dotyczące samej rozgrywki ,będą to rzeczy typu rejestracja,support czy coś. )

Sam bym tak zrobił gdybym robił jakąś 2D w nodeJS, ale oczywiście niektórym to by przeszkadzało.

No nic, tylko czekać pozostało. Powodzenia :D

...

Opublikowano

Jak korzystasz z nodeka to po co dodawać php? Nie potrafisz wszystkiego w js więc pomagasz sobie php?

:_:

KILL ME PLS

Rzeczy typu rejestracja,support wole zrobic w php niż w nodeku.Od tak po prostu...

I tak coś czuje,że wydam tą gre szybciej niż Ty xD

while(!$success){
....try();
}

Opublikowano

@foxbond - Dwa webservy naraz...

PHP, MySQL, NodeJS to 3 serwery.

PHP i MySQL przyda się bo co? Będzie pisał stronę w nodeku? Fakt ,może to zrobić ,ale jeszcze dochodzi do tego np. forum. A Forum ,albo napisze własne ,albo skorzysta z czyjegoś czyli pewnie MyBB lub IPB ,a te są wykonane o ile dobrze mi wiadomo w Pehape. No to wtedy i tak sprowadza się do posiadania serwera/ów z powyższymi "rzeczami"

Opublikowano

hahaha sodema robi grę hahaha

Skończy się to pewnie jak iod :)

Do składu dopisz jeszcze konga bo bez jego pomocy i tak nic nie napiszesz :P powodzenia i czekam na testy xD

Opublikowano

rafor@

Większej pizdy w składzie nigdy nie miałem. (mowa o tobie)

Otóż jakbyś nie wiedział,z kongiem jestem na równi w programowaniu (umiejętnościach).

Jedyne co nas różni ,to fakt ,że kongo poszedł w strone teleinformatyki (za co chwała mu , bo odkrył pewną ciekawą sztuczke)

a ja poszedłem w nauke programowania (czyli technik informatyk,z czego niczego sie nie naucze,bo wiedzą przeganiam nauczycieli...). Ja uczę się C++ (a raczje przypominam sobie to co umiałem) , umiem JAVE na poziomie czasem zapomne jakiejś funkcji a potem ją znajduje i wiem co i jak napisać.Znam kilka frameworków w PHP , pisałem kilka większych projektów sam (nie masz o nich pojęcia) . O html ,css ,js nie wspomnę.

Otóż jeszcze opanowałem photoshop'a i illustratora,do poziomu ,że mogę się podejmować zleceń.

Nie stanąłem tak jak ty w miejscu (na pisanie z wielkiej litery zwrotów nie zasługujesz dla mnie ) ,tylko się rozwijam.

Sam co potrafisz ? Pisanie skryptów JS chatu ? xD ,robi się to w 30 min max i do tego lepszy niż twoje gówno.

Napisanie w PHP najbardziej nie optymalnych skryptów ever ? A tak.

Rafor - dostępu do testów mojej gry ,raczej nie otrzymasz za swoje pierdolone ,cipowate zachowanie.

Otóż w naszym "małym" gronie programistów gier via www ,staramy sobie z reguły pomagać ,wspierać a nie hejtować kogoś o brak umiejętności.

@

Co do gry - Jutro wrzucę co zrobię do bety,bo dzisiaj nie mam na to czasu.

while(!$success){
....try();
}

Opublikowano

hahaha sodema robi grę hahaha

Skończy się to pewnie jak iod :)

Do składu dopisz jeszcze konga bo bez jego pomocy i tak nic nie napiszesz :P powodzenia i czekam na testy xD

Się odezwał wszechwiedzący pierdolony rafor. Sodema wie kurwa więcej ,rzeczy dotyczących programowania niż cały oddział ciebie.

Się odezwał też kurwa ten ,któremu na 99% pomagałem bo miał problemy. Tak Sodema też je miał ,tylko ,że ja go bardziej naprowadzam ,a czasem poprawiam bo ten debil też ma czasem problemy ,tak samo jak ja.

W dodatku ,jeśli chodzi o programowanie to już nie pamiętam kiedy mu ostatni raz pomogłem.

Jest ode mnie prawdopodobnie lepszy ,ponieważ zna chociażby Javę, na początku umiał c++ ,którego zapomniał na rzecz PHP ,ale teraz sobie przypomina. On chociaż kurwa idzie do przodu ,a ty się cofasz.

I powiedz mi kurwa Michał (o ile dobrze pamiętam) kiedy ty kurwa coś ostatnio wydałeś ,napisałeś coś lepszego. No kiedy kurwa? Sodema ma w cholerę spoko pomysłów, nie wszystkie pochwalam ,ale większość jest zajebista. Mogę go spytać o wiele rzeczy ,na które on mi odpowie ,a ty nawet nie będziesz miał pojęcia o ich istnieniu.

Jeśli gra skończy jak IOD ,a dla ciebie Infinity Of Dragons ,to wiedz ,że tak samo jak IOD skończyły moje Eternal Sun i World Of Villages ,i prawdopodobnie tak samo skończy Ninja World.

Jedyne co ja w IOD pomagałem sodemie to dodałem mu trochę JS ponieważ wtedy go jeszcze nie umiał.

W dodatku gdyby Sodema bez mojej pomocy nie mógłby nic napisać to prawdopodobnie tylko Scolari lub frozenshade umieli by napisać coś w stylu "echo 'Hello World!';" (bez obrazy panowie i Bialy_Wilk, dla ciebie też propsy)

Sodema w ciągu ostatniego roku nauczył się prawdopodobnie więcej niż ty od początku swojej "przygody" z programowaniem.

Prędzej stwierdzę ,że ja nie potrafię nic pisać ,niż uznam za prawdę ,że Sodema nie umie programować.

Czekam na hejta, warna, muta i pewnie usunięcie postu.

@EDIT:

W dodatku nawet jak IOD nie wypalił to i tak jestem kurwa dumny z Sodemy. Co z tego ,że nie wypaliło - JEST KURWA TA DUMA ,ŻE UDAŁO SIĘ COŚ STWORZYĆ. Samemu. Od <?php ,aż po ?>

Programiści mają coś w stylu takiej dumy ,gdy uda się im coś stworzyć z czego jesteś dumny.

Moja pierwsza gra - Eternal Sun.

Jak ją kurwa stworzyłem to się jarałem jak pożar w Amazonce. I co z tego ,że nie wypaliła? BYŁEM KURWA Z NIEJ DUMNY! To nie jest powód do wstydu ,że gra nie wypaliła - to jest powód do dumy bo zrobiłeś coś czego nie zrobiła masa ludzi ,a chciała!

Opublikowano

Konga do projektu moge napisac - why not

ale dopisze go jako osoba która zapewnia mi psychiczne wsparcie,żebym w koncu nie pierdolnął z nudów.

@up święta kurwa prawda.

while(!$success){
....try();
}

Opublikowano

Fascynują mnie klimaty słowiańskie , to i o tym zrobię gre.

Języki - CSS

No i jeszcze :

SQL

HTML

JS i nodeJS <3

Cóż gry pisane dla zabicia czasu są najlepsze,bo je się robi nie z przymusu ,a z samych chęci.

Nie. Rzeczy robione na spontana są najlepsze.

Założe chyba fejsbóczka tej gierki <3

O Ty gnojku jeden, jednak node? :D

Już się bałem, że mój mistrz zrezygnuje z takiej zajebistej płynności socket.io :)

BTW. Coś w Javie skrobałeś, czemu w końcu nie?

Jak nie wiesz kto to to ja Michał/Yaneek czy jak tam mnie masz zapisanego na GG (20280817) :)

//Żeby nie było offtopu

Forum jakiś silnik gotowy, czy piszesz coś (Może w nodeku?:>)

O błędach w C++ powie Ci kompilator, a o błędach w PHP klient..

Opublikowano

Tak node ! <3

Forum ? Mam swoje ^^ Napisane w PHP'cu , ale ono będzie na zwykłym hostingu ,gdy gra na VPS.

Okey co zrobie do bety :

Pare grafik broni,zbroji ,budynków czy innych dupereli

Pomijam oczywiście chodzenie , gracze online ,czat bo to musi być :D

Ekwipunek,sklep,trening,kapliczki (bogów słowiańskich ,a kogo ! ) , walka PvP (Tourówkaaa , bo ... tak : D ) ,kowal (hyhy ) , alchemik ,prywatne wiadomości , NPC ( dialogi ) , questy

I friendsów. Bo kto niechcialby mieć friendsów ! <3 No i prywatny szept między nimi na kilka map ^^

No chyba,że proponujecie do jakiegoś zasięgu,no to okey. :D

while(!$success){
....try();
}

Opublikowano

Bardzo dziękuje ,te słowa zachęcają do pracowania ^^

Dzisiaj zamierzam zrobić dialogi NPC i może jeszcze sklep !! :D

while(!$success){
....try();
}

Opublikowano

@Amedos, Kongo

Ja nie uważam się za dobrego programistę, bo z php to się daleko nie zajdzie ^^ Ioda też pisałem po to żeby pisać, a nie liczyć na niewiadomo jakie zyski. Panowie, ja tylko żartowałem a już na mnie poszła cała batalia, trochę dystansu do siebie... Projekty upadają i będą upadać co jest oczywiste. Dobra nie będę się rozpisywał oczywiście jak najbardziej mam do was szacunek wiem co umiecie napisać, dlatego szukam u was pomocy, chociaż jak najbardziej jesteście zbyt "wybuchowi". Wy idziecie w stronę programowania, mat-fiz i te sprawy. Będziecie zapewne robić wielkie projekty, w co nie wątpię za grubą kasę. Ale spójrzcie z mojej perspektywy do czego jest mi to potrzebne idąc na biol-chem? Jak każdy w biolchemie idzie na medycynę i to jest właśnie moja droga życia chce zostać lekarzem, a mu się nie przyda pisanie skryptów. Nie mam ochoty na naukę dalszych języków, bo po co? Przy 6h biologii i chemii w 2 lic (za 18dni) to ja będę srać po gaciach żeby wyjść na 2 minuty na dwór. Wy sobie nie zdajecie sprawy, że programowanie to nie jest całe życie ^^ No i się rozpisałem. Jak najbardziej liczę, że ta gra wypali, chociaż dlatego, że jesteśmy starymi kolegami w fachu. IOD to było dno wiem, wiem cudowne PHP. Zamiast pisać tego wygórowanego komentarza na mój temat mogłeś już napisać jakiś skrypt.

Jeśli mi wybaczysz (:D) to będę testować

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...