Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fenomen.MPC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

8zyp.png

Hi, ostatnio postanowiłem trochę poszperać po stronach producentów, i okazało się, że na chwilę obecną żaden nie ma porządnej gry do zaoferowania.

Jak pewnie większość z Was wie, ostatnimi czasy nie wyszła ani jedna porządna gra RPG, na którą porządny wyjadacz mógłby zawiesić oko, co sądzicie o tej sytuacji?

Może macie na oku jakiegoś pewniaka, dobrze zapowiadającą się grę? Może gry te wrócą do "mody" w latach 2014-2016? Nie wiem, można tylko spekulować, jedno wiem na pewno - Najlepiej zapowiadającą się produkcją następnego roku będzie The Witcher 3 czy "Dragon Ejdż", mam nadzieje, że nasi rodacy w sprawie Wieśka nie spartaczą sprawy, i usprawnią system rozwoju postaci i możliwości, bo jak na razie w Wiedźminie oznaczonym numerkiem dwa czuje się jakby zamknięty w klatce, mam wyznaczony jakiś teren i dalej nie mogę się ruszyć.

Zapraszam do dyskusji ;)

CWpuE1z.png

Remigiusz mówią mi.

Opublikowano

Ja jako weteran w tego typu grach czekam aż coś mnie pochłonie tak jak niegdyś Gothic. Skyrim był bardzo blisko ale nadal czekam na godnego następce ciągle śledzę rynek rpg ale ani widu ani słychu żeby coś mogło temu dorównać. Pozdrawiam

Opublikowano

Ja sądzę, że to po prostu taki okres, na pewno wyjdą jeszcze jakieś dobre gry RPG, gdyż rynek cały czas się kręci i wychodzą gry. Według mnie ostatnim RPG'kiem jaki wyszedł ( w miarę dobrym ) był Skyrim, gdyż podbił on rynek Steam'a i znalazł sobie wielu fanów. ;-)

Opublikowano

Moje zdanie na temat Skyrima jest takie, iż jest to pochłaniacz czasu, jest dobrze zaplanowany jak i otwarty świat dobrze się spisuje, jednakże fabułę można tutaj zmieszać z Arcanią, taka jest prawda. Jednak zgadzam się z tym, że jest on najlepszym RPG'iem jaki w ostatnim czasie wyszedł.

CWpuE1z.png

Remigiusz mówią mi.

Opublikowano

Rynek się zmienia, to i zmieniają się upodobania graczy + czasami twórca chce wyjść na inny rynek. W tym przypadku Wyjście Gothica 4 na Amerykański rynek się nie udało. Czy Gothic powróci jeszcze do łask graczy?

Najpierw sami siebie zapytajmy, czy dalej te łaski ma? Bo jak dla mnie, w Polsce nadal jest spore zainteresowanie Gothiciem, to samo w Niemczech czy Rosji.

Opublikowano

Wsadźmy kilka RPG z ostatnich lat do jednego wora, i porównajmy je według recenzji i grywalności.

The Elder Scrolls V: Skyrim - 10/10 według największych polskich serwisów. Grywalność, wiele osób wciągnęło się w te gre, popularne serwisy opisują ją na 10/10.

Mass Effect 3 - 9/10, ocena adekwatna do zdania graczy. Grywalność oceniono na 8,5/10.

Fable 3 - 7,5/10, tutaj mógłbym się sprzeczać, jako iż w grze zastosowano interaktywny rozwój postaci, plan był oryginalny jednakże wykonanie przeciętne. Grywalność - 7/10.

ArcaniA: Gothic 4 - 4,5/10, ocena równa się z poziomem gry. Grywalność tej gry jest na prawdę słaba, 3/10.

The Witcher 2: Assassins Of Kings - 8,5/10, nieziemski klimat nadał tej ocenie trochę barwy. Grywalność oceniona na 9/10.

I teraz zobaczmy. Skyrim mimo słabej fabuły dobrze przyjął się u graczy, ponieważ jest grą w którą można grać naprawdę długo, silnik jest dobry a gra sama w sobie jest dobrze rozplanowana.

A teraz spójrzmy na Fable 3 i Skyrim, chociaż są to dwa odrębne klimaty porównajmy te produkcje. Fable 3, to przede wszystkim rozwój postaci, klimat 17-18 wieku połączonego z średniowieczem, fabuła jak i wciągająca zabawa poza wątkiem głównym. Skyrim, jest to rozmaity rozwój postaci, kulawa fabuła, otwarty świat, klimat średniowiecza. Mimo słabej fabuły przyjął się świetnie, Fable jednakże został porównany do gry dobrej, lecz nie doskonałej, daje to coś do myślenia. Wychodzi na to, iż X graczy RPG nie obchodzi fabuła, można ją zastąpić klimatem. Tylko, że Fabuła równa się klimat, według mnie, whatever. Takie jest moje spojrzenie, co Wy o tym sądzicie ?

CWpuE1z.png

Remigiusz mówią mi.

Opublikowano

wiedzmin 3 moze bedzie dobry, ale Skyrim jest najlepszym rpg w jakiego gralem jak narazie.

kiedy zaczalem to juz mi sie spodobal, bo w jakiej grze rpg moznabylo tworzyc postac na poczatku gry? :)

Age is just a number :)

Opublikowano

Skryim.. Wszyscy w niego grają a zapominają o najważniejszej grze w historii. Morrowindzie. To był przełom na rynku gier. Nadal jest to świetna gra, w którą zawsze mam chęć zagrać ^^

omx6dh6.png

Opublikowano

Jak to nie będzie w tym roku.?

Sacred 3 podobno w Grudniu-Listopadzie.

Diablo 3 na konsole 3 Września o wiele lepsze będzie bez AH i botów bo nie wymaga neta :)

A jeśli chodzi o kolejny rok to nie tylko Witcher rozpieprzy system będzie dużo więcej gier RPG np.Mass Effect 4,Dragon Age 3,Dark Souls 2.

2hxtusn.png

East To West!

Arsenal Is The Best!

Fuck The Rest!

Opublikowano

Obecnie gry RPG mają dobre oceny, ale małą popularność. Lepiej wydać gównianego BF54 lub CoD112 bądź nawet fife2054.

Znany tytuł zapewni graczy, o resztę nie trzeba się martwić.

A jak sobie niby wyobrażacie BG3? lub fallouta4? lub nawet gothic-a 6?

starym wyjadaczom się nie spodoba, nowych RPGowców nie ma, gra skazana na porażkę.

W sumie to i tak najbardziej denerwujące są MMORPGi, które RPG to tylko w nazwie mają...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...