Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Po "sh make" ładuje się tylko...

Krawaciarz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka :)

Napisałem parę prostych questów, wkleiłem je do folderu quest, dopisałem je do locale_list, w wirtualnej maszynie wpisałem komendę cd (ścieżka do folderu quest), sh make iiii.... tu pojawia się błąd, a mianowicie po tej komendzie "ładuje się" tylko pierwszy quest wpisany na liście locale_list.

Gdzie może być błąd??

Za pomoc rozdaję +y i 5 :D

Opublikowano

Niestety nie potrafię dodawać questów w cliencie więc Ci nie pomogę.

(Tak, to jest strefa clienta gry a nie serwera więc naucz się zakładać tematy)

Opublikowano

wpis questa w locale.list daje ci tylko to że po kilku [ENTER] w wpisie dodaje ci nowe questy do tabeli w navicat i możesz je usunąc właśnie komendą sh make

żeby dodać nowy quest pisz tak pokazuje na podstawie plików Terenzo

cd /usr/home/mt2/share/locale/poland/quest [ENTER]

./qc nazwaquesta.quest [ENTER]
kończysz
cd
reboot

Opublikowano

Sprobowalem tak jak mowiles, czyli: wkleilem questy do folderu quest (nie dopisywalem do locale_list), w wirtualnej maszynie wpisalem cd (sciezka do folderu quest), ./qc (nazwa questa), reboot i dalej jak wejde w gre to nie ma tych questow :(

Opublikowano

no ale dlaczego, gdy chce np. miec 2 questy na serwerze i robie tak: wklejam questy do folderu quest, dopisuje je do locale_list, w wirtualnej maszynie wpisuje cd (sciezka do folderu quest), sh make, ktore odinstalowywuje questy i zainstalowywuje ja na nowo to dlaczego laduje mi sie tylko ten pierwszy quest na liscie locale_list i potem ./qc i tak w grze jest tylko ten pierwszy quest z listy locale_list???

Opublikowano

Ja osobiście po ostatnim queście naciskam tak z 3-4 razy enter, wtedy wszystkie questy się wgrywają

nexi.png

CYTOWAĆ MOJE POSTY, JEŚLI LICZYCIE NA POMOC !!

Opublikowano

zaraz sprawdze i dam edita, ale ciekawy sposob :) i cos mi sie wydaje ze zadziala :D

@Edit: po dodaniu kilku enterów w locale_list, po komendzie sh make zaladowaly sie wszystkie questy, za co Nexicoll lapiesz + i 5, tylko jeszcze jeden poroblem: nie ma tych questow w grze :( i nasuwa sie pytanie: czy np. quest z rozmowa u kowala jest powiazany z jakims innym plikiem w folderze quest?? bo ja poprawilem troche ta rozmowe...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...