Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Obudowy

Ahmedcreep

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znacie jakieś obudowy z miejscem na 2 zasilacze? Jakąś najsłabszą jakościowo, bo i tak zostaje z niej jedynie szkielet. Pracuję nad pewnym projektem, a w domu mam jedynie 2 seasonic-i 350w, a to za mało. Jeden bym podpiął pod Procek, Mobo, Ram i zasilanie pcie, a drugi pod zasilanie gpu (6 pin pcie x1) dyski i wentylatory. Wiem, że raczej nie ma budy z miejscem na 3 zasilacze, bo trzeci to będzie stary ale jary fortron 145W, on będzie zasilał właśnie to co robię. Nie powiem co.

Dobra, nie szukajcie. Zrobię w jakiejś starej obudowie miejsce na wszystkie 3, i przerobię to na 1 włącznik. Szkoda, że 3 z 4 molexów w seasonicu będę musiał przerobić na 1 6 pinówkę. 1 molex będzie musiał starczyć na dysk, napęd i 6 wentylatorów 180cm, ale powinno wystarczyć. Na szczęście 1 molex może wyciągnąć 60W na linii 12v, więc starczy na wentyle, a linia 5v do dysków to spokojnie.

Więc 75W na wtyczkę 6pin, i około 50 na molexa czyli starczy zasilacz.

Ok do zamknięcia.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Taka mała rada nie lepiej sprzedać te wszystkie zasilacze i kupić jeden mocny ?

Nie, "wielozasilaczność" to jeden z atutów tego projektu. Najchętniej bym jeszcze zrobił osobny zasilacz na zasilanie 4 pin procesora, ale nie mam już 145 Watówek, bo z drugiej zrobiłem sobie zasilacz stołowy taki do zabaw testów, wentylatorków itp.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Nie, "wielozasilaczność" to jeden z atutów tego projektu. Najchętniej bym jeszcze zrobił osobny zasilacz na zasilanie 4 pin procesora, ale nie mam już 145 Watówek, bo z drugiej zrobiłem sobie zasilacz stołowy taki do zabaw testów, wentylatorków itp.

http://allegro.pl/maly-zasilacz-145w-fortron-source-fsp145-50ni-i3455673199.html

10 zł :D

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

Ten projekt ma być w całości wykonany na podzespołach które mam w domu.

Już mam drugi projekt, który mogę wam zdradzić.

25hmxok.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...