Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Najtańszy dedyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam zamiar zakupić serwer dedykowany, lecz nie wiem z jakiego hostingu.
Początkowo chciałem z ovh.pl ale okazało się że nie obsługują płatności PayPal :(.

Serwer o podobnej cenie i parametrach do serwera kimsufi 16G.

Opublikowano

kolego ownserver.pl tylko nie polecam ci ownserve i fiberhost, miałem straaaszne lagi gdy kupiłem serwer 20 slotów a graczy było 9 to ledwo co grali ... na ownserver natomiast, posiadam 20 slotów ale graczy jest 30 serwer jest przeciążany a mimo to jest 0 lagów ;) a w dodatku kupuje więcej slotów bo tam sie opłaca ;)

Opublikowano

ja polecam pukawkę.pl :)

Chcesz kupic server na pukawce za doladowania?

25 zł na pukawce to 25 zl doladowaniem do orange!

(15 zl na pukawce to 30.75 zl sms ! )

====================================================================================================

Server Minecraft SkyBlock 1.6.2! evilcraft.maxc.pl ( Zmieniony drop! )

Znawca
Opublikowano

Ceny już odpychają.

Ja polecam ovh.net, jest to najlepszy hosting, jak nie ma płatności PayPal to spróbuj inaczej ale tylko na tym hostingu!

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Opublikowano

kolego polecam ci albo craftserve albo mineserv w mineserv cena mala ale malo ma gb 20 slotow 1,25 gb ram a na craftserve znowoz cena 20 slotowego serwa wynosi 45 zl a Pamięć RAM: 2 GB wiec takie ci chostingi polecam trzymka :) :)

Znawca
Opublikowano

kolego polecam ci albo craftserve albo mineserv w mineserv cena mala ale malo ma gb 20 slotow 1,25 gb ram a na craftserve znowoz cena 20 slotowego serwa wynosi 45 zl a Pamięć RAM: 2 GB wiec takie ci chostingi polecam trzymka :) :)

Craftserve to najgorszy hosting jaki istnieje w Polsce.

W tym dziadowskim hostingu za 2 GB RAM musisz płacić 40 zł miesięcznie, a na OVH za 2 GB RAM płacisz 10 zł i dostajesz jeszcze możliwość zmiany slotów, wgrania TS'a i zainstalowania Spigota i innych silników.

Po drugie mu chodzi o dedyka.

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Opublikowano

Jeśli chcesz codziennie modlić się o to żeby serwer działał to faktycznie można polecić mineserv... Z craftserve także miałem problemy (FTP nie działało, a naprawiać nie chcieli...) zresztą czytając ich facebooka można wywnioskować, że z jakością ich usług nic się nie zmieniło...

Najlepiej brać serwery dedykowane (nie hostingi współdzielone), a w ostateczności jakiś dobry VPS...

Opublikowano

Kolega się chyba kleju nażarł. Ownserv? Pseudo serwerownia w której maja w dupie klienta.

TD36Yi3.jpg

Opublikowano

najtańszy nie znaczy najlepszy. Paypallem mało serwerowni obsługują, tylko przelewami, a najlepszy i zarazem najtańszy jest właśnie nasz kochany ovh.pl ; )

Ból jest twoim przyjacielem, sprzymierzeńcem... Ból mówi, kiedy jesteś poważnie ranny... A wiesz, co jest w bólu najlepsze? Pokazuje, że nie jesteś jeszcze... MARTWY! ~ Kaneki Ken

Opublikowano

mintshost.pl/vps.php polecam kupić vps za 25 zł, i apelować do administracji hostingu po to aby dostać licencje na serwer do MC.

Mam tam vps od dwóch miesięcy i nie narzekam. Możesz postawić dodatkowo serwer głosowy ts3 i wiele więcej.

Opublikowano

Czytam odpowiedzi wyżej i zastanawiam się nad sensem bycia na tym forum... Wiecie co to dedyk?
@TOP:

Polecam SprintDataCenter.pl, ich dedyki nie należą do najtańszych, ale są dobre, w dobrej lokalizacji i lepszy support niż w OVH.

Pozdrawiam,
Karol.

Opublikowano

Czytam odpowiedzi wyżej i zastanawiam się nad sensem bycia na tym forum... Wiecie co to dedyk?

@TOP:

Polecam SprintDataCenter.pl, ich dedyki nie należą do najtańszych, ale są dobre, w dobrej lokalizacji i lepszy support niż w OVH.

Pozdrawiam,

Karol.

rozumiem i wiem co to dedyk, poleciłem to co znałem, vps też jest dobry, wedługo mnie to nie różni się niczym.

Opublikowano

@MultiKurak: Akurat o Tobie nie mówiłem, także wybacz.

Mówiłem o tych mądrych, którzy polecali CraftServe...

Co do stwierdzenia, że się nie różni, to nie jest do końca racja, bo VPS'y na serwerach Minecrafta, dodatkowo w słabych wirtualizacjach spisują się o wiele słabiej, ale co nie zmienia faktu, że da się utrzymać na VPS serwer, trzeba umieć. Ja dla przykładu na 8GB VPS z wirtualizacją OpenVZ za 55zł uciągnałem 120 osób.

Wszystko się da. Odpowiednia modyfikacja silnika serwera, kilka innych zabiegów i da się. ;>
Ale nie zagłębiajmy się już dalej...

Pozdrawiam,
Karol.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...