Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Firma kurierska ,,Siódemka,,-opinie

Gonzalezer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka w tym temacie chciałbym sie dowiedziec opinii o tej firmie.Moze ktos zamawial cos i dostarczane mial przez te firme.Jezeli tak to czy opakowanie bylo nie zniszczone,a zawartość nienaruszona.

My vocation is to build a farm in Texas...

2719581-texas-farm-wiatrowych.jpg

Opublikowano

Bardzo mam dobrą opinie na temat Siódemki, przesyłki zawsze są na drugi dzień.

Nie raz przychodziły takie paczki do mnie jak akwarium, bloki silników etc. i zawsze zero problemów no i u mnie jest taki kierowca, że zawsze chętny pomóc np. raz pomógł mi wnieś mebel który zamówiłem do domu a nie musiał tego robić no i bardzo często w swoim dostawczaku ma najczęściej dwie prostytutki :)

; *

Opublikowano

Dobra dzięki za opinie mam nadzieje że na tej firmie sie nie zawiode,gdyż zamówiłem sprzęt RTV i mam nadzieje ze przyjdzie cały :huh:

Opublikowano

Firma jest dobra (prawie jak DHL czy DPD ) ale ujdzie :D

a co do tego jak oni jeżdżą(bardzo szybko) to są czasem niezłe jaja :D

i powiem że jeżdżą na stracenie głowy ale towar jest bezpieczny, (miałem tam rok temu praktyki zawodowe(jestem na logistyce)) i powiem że są dobrą firmą :)

Opublikowano

Dobra dzięki za opinie mam nadzieje że na tej firmie sie nie zawiode,gdyż zamówiłem sprzęt RTV i mam nadzieje ze przyjdzie cały :huh:

Jako tako nie musisz się obawiać, jeśli przyjdzie uszkodzony to piszesz protokół i po sprawie.

Ino musisz powiedzieć kierowcy żeby poczekał bo nie którzy gdy tylko wezmą kasę to jadą od razu, już dwóch kierowców z DHL i UPS dostało ode mnie zrype.

Chciałem sprawdzić sobie przedmiot a ten mi z gatką, że sie spieszy a ta paczka jest duża, zrypałem go i poczekał a sam specjalnie przedłużałem.

Kierowce z siódemki mam " wyćwiczonego ", ogólnie kurier z siódemki jest po 16 u mnie w domu, gdy przejeżdża przez moją miejscowość to zdwoni i się pyta czy pilna paczka czy nie, wtedy sobie podjeżdżam i biorę.

; *

Opublikowano

Ludzie a w soboty kurierzy jeżdzą tylko płatnie.Więc jak za to zapłacić :D

Opublikowano

Wielerazy dowoziła mi buty czy inne przedmioty, ładnie zapakowane, potem otwieranie 10 minut zajmuje ;o.
Btw. Czytając temat wspomniał mi sie kabaret łowcy .b "Dzien dobry, firma kurierska lcd z tej strony, podaje panu numer prawidłowy numer przesyłki, 7 !"

Opublikowano

Obecnie sam pracuję w firmie kurierskiej - w DHL-u. To raczej wszędzie wygląda tak samo i powiem wam tak - o ile paczka jest dobrze zapakowana, to nie ma zbytnio szans, żebyśmy ją rozwalili podczas przerzucania, jeśli natomiast klient pakuje jak idiota to wszystko z tego leci, łamie się i jest ogólnie nieprzyjemnie.

To zależy od klientów, nie od nas :)

1374788544-U921656.png

Opublikowano

Wiele razy korzystałem z usług tej firmy kurierskiej i złego słowa nie mogę o nich powiedzieć. Zawsze szybko dostarczają paczki i w nienaruszonym stanie :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Chyba najlepsza firma kurierska jaka znam. Np. Przesylka zostala wyslana o 15 a przyszla o 9 nastepnego dnia. (trasa 500km)

Co to ma za znaczenie jaka trasa?

Wszystko jest dowożone do rozdzielni i potem rozwożone do oddziałów na terenie całej Polski.

Następnie paczki są oddzielane między kurierów, a tamci je dowożą.

Co do siódemki, mam mieszane uczucia.

Zamówiłem przesyłkę w czwartek o 21, została wysłana w piątek o 11, a dotarła do mnie w środę rano..

Z reguły przesyłka kurierska powinna dochodzić do 24h, maksymalnie 2 dni.

DHL, UPS jak najbardziej wzorowe.

Opublikowano

Witajcie przesyłka ma status teraz =TRANZYT=. Po nim jest =Dostarczanie przesyłki= i =Przesyłka Dostarczona= powiedzcie czy bedzie paczka w poniedzialek bo raczej kurierzy juz pracuja wszyscy xD

Opublikowano

Paczka- smartfon, Warszawa-okolice Opola, Siódemka.

Wysłana w czwartek bądź w piątek, doszła we wtorek.. zamęt zamieszanie, paczka wędrowała po polsce.. nie wiadomo z jakich powodów, Warszawa - Opole - Częstochowa - Opole - i dopiero adres zamieszkania... kontakt może miły, ale na zapytanie co się dzieje odpowiedź - Nic Panu nie poradzę, jakaś pomyłka blabla.

Dobra, paczka przyszła, taka przesyłka, folia obdarta, wszystko to gorące było w aucie przez kilka dni na 35 stopni...

Osobiście przeżyłem pierwszy kontakt z siódemką i chyba ostatni, może to po prostu pech :)

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Kiedyś miałem o nich złą opinię, ale po wypieprzeniu kuriera, który miał może z 18 lat mój stosunek co do tej firmy jest bardzo pozytywny.

Z kurierem mam kontakt tak dobry, że nawet, jeśli dopiero wyjechał z magazynu, to przesyłka jest u mnie (Godzina bodajże 7 lub 8, zależy, bo pracują od 6 i rozpakowywują paczki z magazynu).

Szybko, tanio, dodatkowo dla stałych klientów super oferty typu 'paczki za 10zł' :)

Admin Cienia
Opublikowano

Tu niema powiedziane kto lepszy, indywidualna sprawa jak kurier traktuje paczki, sam w pracy zajmuje się wysyłką i kompletacją łączników, wysyłam raz palety (~~~30 dziennie) raz paczki (też do 30 ~~) i jak widzę jak miotają te paczki to się w dupie przewraca. Boje się pomyśleć jak ktoś kupuje coś elektronicznego.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Na 100% w poniedzialek bedzie ;p

@.htaccess

ma duzo do znaczenia :O Chyba dowoz 100km a 500km sie rozni czasem jazdy?

Akurat sprzęt kupowałem 50 km ode mnie xD i na statusie napisane ze jest przywiezione juz do mojego miesta w magazynie.Mam nadzieje ze w poniedzialek naciesze sie widokiem nadjeżdzającej paczki :D

Opublikowano

UP.

Uwierz mi, nie takie rzeczy się wysyłało :D

Przykładem mogą być, nie raz wysyłałem kurierem ryby, to jest dopiero wyzwanie.

Szklane przedmioty etc...

Najciekawsze jest to, że kiedyś tam dawno temu zamówiłem sobie pewną część do skutera, nie patrząc na to skąd gość jest, kupiłem ten przedmiot.

Później się okazało, że gość mieszka tam gdzie ja ( te same miasto ) a paczka przyszła dopiero po trzech dniach o nadania ! :D pocztą...

; *

Opublikowano

Ogólnie dobra firma lecz raz się zdażyło tak że wysłany xbox 360 został uszkodziony. (paczka była wgnieciona w rogu i konsola została cała połamana z tyłu u góry)

Więc dość przykre bo obudowa do wymiany.

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...