Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam]Telefon do 400zł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam jakiegoś w miare dobrego smartfona z androidem do 400zł, chce zeby mial mozliwie jak najwiekszy ekran i robił dobre zdjęcia ale przy tym zeby sie nie ciął i chodził w miare sprawnie. Na grach srednio mi zalezy ale musi mieć moduł 3g zebym mogl korzystac z neta gdzie chce. Chce jakąś używke bo nowy telefon w tej samej cenie to bedzie jakies gowno. Zastanawialem sie nad Xperia Neo V, Motorola Defy i LWW ale ten ostatni odrzuca mnie małym ekranem, jednak jesli podacie argumenty dlaczego lww a nie inne to moze mnie przekonacie. Mozecie podawac tez inne modele. Z gory dzieki.

Opublikowano

Może na tablicy znajdziesz w swoim mieście używkę Xperii P lub Samsung Galaxy Advance. Lub po prostu kup Xperia U/Xperia Sola/Samsung Galaxy Ace 2

Opublikowano

J szukałem, telefon jest naprawde dobry ale niestety ceny nawet za uzywki sa zbyt wysokie. Co sadzicie o tej Neo V? Ma duzy wyswietlacz i wydaje mi sie najodpowiedniejsza bo wszystkie telefony z malym wyswietlaczem odpadaja, jest bardzo niski komfort uzytkowania.

@edit Chyba myslalem o innej xperii bo jednak sa do 400zł :P

Opublikowano

Xperia neo v używana :)

Tak swoją drogą to neo v jest lepszy od J (lepszy procesor, układ graficzny, aparat, aktualizacje i wsparcie na xda (custom romy, podkręcanie procesora, mody itp.).

Jeśli chcesz kupić defy, to koniecznie zapytaj o to, czy ma soczewkę bayera (czerwona).

Wtedy nie będziesz miał problemów z aparatem w CM.

Opublikowano

Łap takie porównanie:

http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/5351/6533/4621/5335/

Neo V nie odstępuje od reszty, musisz sie opiniami kierować w tym momencie. Ja mam L5 i średnio opłacało się ją kupić za 600zł.

Edit. Zobacz na pamieć wbudowaną LWW jak i Neo V. Mialem kiedy problem z aplikacjami na Samsungu Young bo miał 320mb wbudowanej, ciągły brak pamieci, a dane aplikacji gdzies sie musza zapisywac. Mimo ustawien zapisu na karcie, i tak ciagle mialem z tym klopot.

Zobacz jeszcze Xperie U

Tutaj zamieniłem Ci ją z LWW:

http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/5351/6533/4621/5936/

U = 2rdzenie procek, 8GB, HD aparat, Bravia Engine miałem ją w rękach naprawde mały wysw. przy tej rozdziałce robi wrazenie.

///linki wychodzące poza forum ukrywamy w code code.png
///tripipi

Opublikowano

Albo szukaj ace2, mam ten telefon i nie jest bardzo syfiasty.

Tylko pierwsze co zrób to wgraj androida 4.1 i

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2113896

by nie mieć problemu z pamięcią (naprawia sprawę zjebaną przez szajsunga, wymienia /sdcard z /extsdcard .przez co pliki z gier zapisują się poprawnie w katalogu /sdcard który teraz oznacza kartę pamięci a nie pamięc wewnętrzną tak jak wcześniej)

Opublikowano

Znalazlem Xperie J w moim regionie na tablicy za jedyne 400zł, nówka, i chciałbym ją kupić, co myslicie o tym? Tylko slyszalem ze jest strasznie slaba w grach i aplikacjach wiec obawiam sie ze nawet angry birdsy mogą ciąć. A czy do Neo V jest aktualizacja do androida 4.x.x bo na tych starych systemach nie da sie pracowac? Ace 2 ma moja mama i jest to bardzo dobry telefon ale zupełnie mi sie nie podoba, lubie dizajnerskie urządzenia ale jesli te piekne telefony mialyby być do dupy to kupilbym ace'a.

Opublikowano

Angry Birds nie będą się ciąć tylko, że J jest gówniana. Wszyscy ją polecają chyba tylko dlatego, że sami ją mają. Takie jest moje zdanie.

Opublikowano

@up

Bzdury gadasz, ja osobiscie mam L5 gorsza od J. Ja juz Ci zrobilem porównanie, wybierz sam. Nie kupuj na tablicy tylko na allegro u uzytkownikow z 98+ repki i 50/70 komentarzy.

Opublikowano

Moge troche powiekszyc budzet i wybieram miedzy tymi dwoma telefonami: Ace 2 i Xperia Sola. Xperia ma lepszy procesor ale nie wiem czy bedzie to az tak bardzo odczuwalne przy tym ze ace 2 ma duzo wiecej ramu a mi zalezy głownie na tym zeby telefon nie cial przy podstawowych czynnosciach. Raczej zastanawiam sie tylko nad tymi dwoma ale jesli mozecie mi cos innego w tej cenie lepszego polecic ew. o 50zł max drozsze to prosze o pomoc.

@edit Uzywane oczywiscie.

Opublikowano

Ace 2 powinien być lepszym wyborem. Sola nie ma duzo lepszego procka, a ace jest solidniejszy

Telefon i tak bede nosil w pokrowcu, macie jeszcze jakies argumenty za ace2 lub sola? Ace 2 moge przetestowac bo mama go ma, i jest wygodny ale design jest okropny w ogole mi sie nie podoba, za to sola jest bardzo ladna ale moj tata ma Lg L7 a oba te telefony są wielkie i boje sie ze w soli bedzie taki sam problem jak w LG L7 z naciskaniem przycisku Wstecz, mam po prostu za krotkie palce i nie jestem w stanie obslugiwac tego telefonu jedna reką, ale wydaje mi sie ze w soli przyciski sa w mniejszych odleglosciach i mysle ze nie bedzie takich problemow jak w L7 ale aktualnie nie jestem w stanie tego sprawdzic, moze w poniedzialek sie dopiero przejade do jakiegos media marktu i sprawdze jak te telefony mi leza w dloni. A moze cos z htc polecicie?

Opublikowano

A jakbyscie mieli wybierac miedzy Xperia Sola, SGS Advance, Ace 2 i Xperia P to co byście wzieli i dlaczego? Jak z androidem 4.0.x? Muli coś czy plynnie dziala? Bo mama ma na ace 2 androida 2.3.chyba 4 i telefon dziala niesamowicie plynnie, scin prawie w ogole nie ma ale ja zastanawiam sie nad zakupem tego telefonu dla siebie i nie chcialbym miec przedpotopowego systemu. I jeszcze sprawa zamontowanych na stale baterii w xperiach, czesto sie psują i trzeba je naprawiać w serwisie? Ile taka naprawa zasilacza moze kosztowac?

Btw. Spotkaliście sie moze juz z oferta SGS 2 za ~550zł w dobrym stanie?

To juz chyba bedzie ostatnie pytanie bo wiecej modeli nie mam na oku.

Opublikowano

Samsung Wave 3

• GSM frequencies :

850 900 1800 1900
  • Standard UMTS :

900 2100
  • Standard CDMA :

• UMA :

• Type :

Touch
  • Dimensions (W x H x D) :

125,90 x 64,20 x 9,90 mm
  • Weight :

122,00 g
  • Main display :

Color / Super AMOLED
    16M colors
    480 x 800 px (4.00")
  • Talk time (max.) :

2G: 800 min. (13,3 h)
    3G: 500 min. (8,3 h)
  • Stand-by (max.) :

2G: 490 h. (20,4 days)
    3G: 430 h. (17,9 days)
  • Standard battery :

Li-Ion 1500 mAh
  • Phonebook memory :

• Internal memory :

3 GB
  • Memory cards :

microSD, microSDHC (up to 32 GB)
  • Operating system :

Bada 2.0
  • Processor clock :1,40 GHz

• Touchscreen :tak

• SAR (10g) :0,834 W/kg

•  

• DualSIM : nie

Zostalo to Skopiowane ze strony http://www.gsmchoice.com/en/catalogue/samsung/gts8600wave3/

COMPUTER SPECS
OS : Windows 10 Profesional MOBO : Asrock B450 Pro4 CPU : Amd Ryzen 5 3600 COOLING CPU : CoolerMaster 240ML rgb GPU : Gigabyte RX5700xt 8GB PSU : Coolermaster mwe650w   RAM : Geil 3000mhz cl16 (2x8GB) SSD : WD blue 3D nand 500gb HDD : WD Blue 1TB 7200rpm

Opublikowano

Bada, niezły żart. Co do SGS2 oczywiście, że się da. Osobiście sprzedałem model w bardzo dobrym stanie za 600zł także w dobrym za 550zł się znajdzie.

Rekrut
Opublikowano

ZTE Blade III tylko i wyłącznie. SGS'a, nawet jedynki nie wyłapiesz w dobrym stanie w tej cenie, a co dopiero dwójki.

www.mgsm.pl/pl/katalog/zte/bladeiii/ZTE-Blade-III.html

A jakbyscie mieli wybierac miedzy Xperia Sola, SGS Advance, Ace 2 i Xperia P to co byście wzieli i dlaczego? Jak z androidem 4.0.x? Muli coś czy plynnie dziala? Bo mama ma na ace 2 androida 2.3.chyba 4 i telefon dziala niesamowicie plynnie, scin prawie w ogole nie ma ale ja zastanawiam sie nad zakupem tego telefonu dla siebie i nie chcialbym miec przedpotopowego systemu. I jeszcze sprawa zamontowanych na stale baterii w xperiach, czesto sie psują i trzeba je naprawiać w serwisie? Ile taka naprawa zasilacza moze kosztowac?
Btw. Spotkaliście sie moze juz z oferta SGS 2 za ~550zł w dobrym stanie?
To juz chyba bedzie ostatnie pytanie bo wiecej modeli nie mam na oku.

Na prawdę chcesz kupić któryś z tych modeli? Jak masz kupować za 550 złotych, to wybierz

http://www.mgsm.pl/pl/katalog/zte/grandxin/ZTE-Grand-X-IN.html

który jest trochę lepszy niż SGS 2 i dużo lepszy od reszty. Pomimo jednego rdzenia.

///linki wychodzące poza forum ukrywamy w code code.png
///tripipi

;*

Opublikowano

Widzę że sam nie wiesz co kupić, najpierw pytasz się o Neo V, Defy itp. Piszę Ci moje opinie co sądzę o tym, teraz trzeci raz zmieniasz kwotę i model telefonu, myślisz ze jesteśmy jasnowidzami i każdy ma taki model telefonu żeby ciągle pisać Ci zalety/wady?

Podaj kwotę konkretną, i co chcesz kupić. I już nie kołuj ludźmi.

Opublikowano

o boże ale czlowiek męci....... nic z androidem 2.3 nie bedzie dobrze działac? pisałeś o Xperii P to sobie weź, co do 550 zł za SGS II to RACZEJ NIE, no chyba że w gorszym stanie, w warszawie u mnie możliwy jest nawet iphone 5 16 gb zafoliowany/odpalany 1 raz za 1800 wiec roznie bywa zalezy od miasta i ludzi xD

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

Sgs+ już nie produkują ale to dobry telefon. Po roocie i wgraniu np. Cyana to porównywalny do sgs2. Może znajdziesz.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...