Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]BOL - biblioteki

Vertoi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam pytanie dotyczące bibliotek. Jak je wgrywać? Wystarczy, że wgram plik .lua do Common? I jeszcze jedno - czy ważna jest nazwa pliku, w którym jest kod biblioteki?

Opublikowano

Jeśli w skrypcie masz:

require "Vertoi"

To wrzucasz do common, a jeśli masz konkretną ścieżkę (do katalogu libs/*) to wklejasz tam. Ja osobiście dorzucam tu i tu, wtedy mam pewność, że zadziała. Nazwa pliku jest ważna, zazwyczaj podana w oficjalnym temacie biblioteki.

Opublikowano

Dla ścisłości, w żadnym skrypcie nie powinnno być już /libs/, tylko common. Jeśli macie skrypty z /libs/ to są outdated :3

W dodatku pare bibliotek jest wbudowane w BOLa jak AllClass, SpellDmg, comboLib też chyba, i ich nie trzeba mieć pobranych.

Opublikowano

Macie takie awatary, że myslalem, ze dbl posta walnal ktos xD

Anyway, mam jeszcze jedno pytanie co do tego.

require "NAZWA BIBLIOTEKI"

/\

to jest tak jakby dolączenie biblioteki do skryptu i musi się ona znajdować w tym samym folderze ? czy jest to tak jak w php, że mogę dołączyc np. tak:

require "folder/nazwa.lua"

?

btw. ma ktos link do iFoundation? widze, że w niektorych AutoCarry skryptach to jest potrzebne, lecz ja tego nie umialem znaleźć w dziale Libs.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...