Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

oceany 1.6.2

Beni0o

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym się doinformować czy istnieje mod do minecrafta albo cokolwiek aby pozbyć się tego cholernego biomu oceanu?

149208901.png

Opublikowano

Wiesz co z tego co wiem to nie ma takiej modyfikacji , ale poszukaj na minecraft planet bo jeżeli tam nie ma to mozesz jeszcze na minecraft forum . Jeżeli na tych 2 stronach nie będzie to raczej (100%) że takiej modyfikacni nie ma :C

Opublikowano

a co ci przeszkadza oceaniczny biome?O takim modzie nie slyszalem,ale kontynent mozesz zwiekszyc zaznaczajac "large biomes" przy tworzeniu mapy na singla czy na multi.Polecam takze znalezc odpowiedni seed.Jak ci sie pofarci trafisz na takiego co w nieskończoność generuje kontynent.Moze coś sie zmieni w 1.7 ponoc maja biomy dodawac,moze cos zrobia z oceanem.

mca.png
Opublikowano

Przeszkadzają i to w znaczny sposób, ponieważ w tedy kiedy grałem, tego biomu nie było i jestem do tego przyzwyczajony, a grając to co chwilę natrafiam biom oceaniczny i ciągnie się po 1000 kratek, co jest uciążliwe, z 15 razy generowałem nowy świat i mimo tego zawsze generują się gigantyczne biomy oceaniczne (w porównaniu do innych biomów). Z chęcią chciałbym wrócić do starszych wersji gdzie nie ma jeszcze biomów oceanicznych, lecz nowości zawarte w nowych wersjach są dość ciekawe i chciałbym właśnie na tych wersjach pograć bez biomu oceanu.

149208901.png

Opublikowano

Oceanow nie da sie usunac, to domyslny biom w mc. Ale naprawde to wkurza bo ciagna sie nawet po 20k kratek a generuja sie co 1000.

Możesz wygenerować sobie mapę w World Painterze, albo Terrain Control. Kilka kliknięć i po problemie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...