Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Modernizacja komputera

er007

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie ;P

Wiem, że pisałem kiedyś już taki temat, ale ostatnio z tego co mi wiadomo wyszły procesory 4 generacji (intel'a)

Chciałbym abyście mi złożyli:

- I5 4generacji (nie za drogą, a dobrą)

- płytę główna pod tego procka

- Zasilacz (tani, a dobry, ale też żeby uciągnął to wszystko)

- RAM 4/8 GB

- Cooler

- Pasta termoprzewodząca

Mam dysk pod SATA, GPU to Gainward GTX 550 ti (nie piszcie mi, że dupna i żeby ją wymienił, bo jej i tak nie wymienię.....)

Komputer ma być do gier, nie do nagrywania tylko do samych gier ;P

Budżet ~1.500 zł.

Opublikowano

Ta i5 ma mieć odblokowany mnożnik ?

Będziesz robił OC ?

Nie, nie mam zamiaru bawić się w żadne OC ;/

To dla mnie magia i nawet nie będę próbował ;P

Opublikowano

Po co ci chlodzenie i pasta termoprzewodzaca do zablokowanego procka? boxowy wystarczy, moj zestaw lepszy.

500w da rade.

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

Po co ci chlodzenie i pasta termoprzewodzaca do zablokowanego procka? boxowy wystarczy, moj zestaw lepszy.

500w da rade.

Się trochę uparłem na chłodzenie i pastę, bo mam teraz drewniaka, który ma dobre 6 lat.

Naszły te ciepłe dni to się strasznie grzeje;/

Opublikowano

Up. technologia poszła do przodu teraz nawet na boxowych chłodzeniach idzie lekko podkręcać, więc nie masz po co brać dodatkowego jeśli nie kręcisz.

Opublikowano

Up. technologia poszła do przodu teraz nawet na boxowych chłodzeniach idzie lekko podkręcać, więc nie masz po co brać dodatkowego jeśli nie kręcisz.

Hm...

No niech będzie i tak ;D

Mam jeszcze takie pytanie.

Czy jak będę miał i5-4670 i GTX'a 550ti to GPU będzie mi obciążać CPU ?

Opublikowano

Nie, po prostu będzie ci gra działała jak karta graficzna pozwoli mimo, że procesor będzię się nudził.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...