Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Wejście Jack w komputerze!?

dsfger

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam słuchawki do telefonu, ale używam ich także do komputera. Pewnego dnia dosyć mocno pociągnąłem kabel od słuchawek w górę (wejściu Jack było w komputrze - były podłączone) i słuchawki przestały działać. Kombinowałem, kręcąc jackiem ciągnąc kabel do góry itp. aż wreszcie zadziałało. Wystarczyło mocna pociągnąć kabel do góry wtedy ponownie stykało, wykrywało urządzenie przez komputer i działało. Denerwowało mnie to, bo co chwilę się odłączały jak tylko lekko je ruszyłem, a więc zakupiłem nowe słuchawki podłączyłem do komputera i co? - Dalej to samo! Sprawdziłem stare słuchawki (te które pociągnąłem mocno do góry) w telefonie i nie były uszkodzone działały tak jak wcześniej - idealnie.

1. Mogłem uszkodzić wejście na słuchawki w komputerze ciągnąc wtedy kabel do góry?

Myślę, że to wejście jest wadliwe, bo słuchawki działają w każdym telefonie, a nawet nowe słuchawki nie działają w komputerze.

Bardzo proszę o dokładne przeczytanie, a potem udzielanie odpowiedzi.

Jak coś nie jasne pisać.

Potrzebuje szybkiej fachowej pomocy!!

Za pomoc dam + i 5 gwiazdek.

sasawf.png

Opublikowano

Prawdopodobnie uszkodziłeś wejście Jack w komputerze. Podpinałeś pod kartę dźwiękową z tyłu, czy na panelu przednim?

z przodu

sasawf.png

Opublikowano

Zacznij od lewego górnego. Próbuj każdego. Jak źle podłączysz, to nic się nie stanie.

Działa, czyli wejście się zepsuło thx.

Masz like i 5 gwiazdek.

sasawf.png

Opublikowano

Tak swoją drogą,uszkodzone wejścia to poważna sprawa.Może dojść do zwarcia.Lepiej to wymienić jak najszybciej.

Nie naprawia się ich,tylko wymienia,to nie są drogie rzeczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...