Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Dedyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam
Otóż chciałbym zrealizować projekt który od dawna rodzi się w moim umyśle ^^.

Chcę postawić serwer dedykowany... jego prace potrfaja rok może pare miesięcy mniej ^^ (usłyszycie o nim).

Dlatego też nie chcę kupować teraz dedyka na marne a chcę testować różne dodatki do serwera i tu kieruje do was moje pytanie czy jeżeli zrobie czyste pliki na serwerze chamachi to bd mógł później przenieść je na dedyka...?

Jeżeli tak to bardzo chciałbym wiedzieć czy są jakieś uwagi dotyczące konfiguracji owego serwera żebym nie musiał zaczynać wszystkiego od początku....

ps. podajcie mi jakieś czyste dobre pliki które mógłbym wrzucic pozniej na dedyka i podpowiedzcie czy jeżeli skonfiguruje maszyne pod chamachi to pliki z owej maszyny będę mógł wrzucić na chamachi? ;D

Z góry dzięki i pozdrawiam :)

1377531174-U173186.png

Opublikowano

beziesz mogl przeniesc z hamachi na dedyka, musisz spakowac zawartosc folderu "./usr/home/" z hamachi do formatu tar.gz i wypakowac go na dedyku, tak samo z sql

@edit

100-like :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...