Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wysyłanie paczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie do ludzi sprzedających rzeczy na allegro, gametrade, tablicy itp, ogólnie ludzi sprzedających rzeczy przez internet.

Jakim listem zwykle wysyłacie gry albo inne rzeczy?

I mam jeszcze jedno takie pytanie. Czy jak wymieniłem się z gościem 2 gry za grę, wysłaliśmy gry w tym samym dniu, on mi wysłał poleconym i przyszło na drugi dzień, a ja mu wysłałem najtańszym i jeszcze mu nie doszło (chyba 3 dzień), to nie dostanę przez to negatywa?

AxeePL.png

Opublikowano

To od gościa zależy czy ci da negatywny czy nie. A listem gier czy innych rzeczy nie polecam. Zwłaszcza pocztą polską. Tam to wszystko traktują jak jakieś szmaty.Sam kiedyś zamówiłem grę listem. Pudełko całe popękane. A te twoje gry to nawet i 2 tygodnie mogą iść.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Gry priorytetowym zawsze wysyłam (góra 2-3 dni i ktoś ma grę). A jak wysyłam grubszą paczke (komp etc.) to kurierem. Nie powinien ci dać negatywa, ale napisz mu że wysłałeś grę i na dniach dojdzie. Wystarczy że na poczcie przy wysyłaniu powiesz babce żeby ostęplowała koperte z zawartością jako "ostrożnie" i już nie "rzucają" itp.

Opublikowano

Nie polecam wysyłać najtańszymi metodami na poczcie, najczęściej takie paczki traktują jak zabawkę, czyt " kto rzuci najdalej " lub " zgadnij co jest w paczce " .

Sam miałem kilka takich przypadków, wysłałem najtańszymi metodami a później negatyw na allegro, a teraz gdy coś wysyłam to dopisuję na odpowiedzialność kupującego.

; *

Opublikowano

Zadzwoń do niego najlepiej i powiedz jak wygląda sprawa, bo gość może teraz jest obesrany i lutnie Ci negatywa a dziś jeszcze może listonosz zadzwoni do jego domu.

; *

Opublikowano

To od gościa zależy czy ci da negatywny czy nie. A listem gier czy innych rzeczy nie polecam. Zwłaszcza pocztą polską. Tam to wszystko traktują jak jakieś szmaty.Sam kiedyś zamówiłem grę listem. Pudełko całe popękane. A te twoje gry to nawet i 2 tygodnie mogą iść.

Moim zdaniem już poczta się poprawiła. Niedawno zamawiałem 3 paczki i dostarczała mi je poczta polska. 2 dni i paczka była w domu. ;)

dwDSnZq.png

by @Miyoshi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...