Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dołożenie kości RAM.

wra271lta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam do was pytanie pośiadam płyte główną "k9n neo v2"

I chciałbym wiedzieć czy moge włożyc ramy bo mam tam w tej płycie 4 wejscia na ramy maM te wejscia oznaczone na zielono i pomaranczowo

i jest tak pokolei zielony,pomaranczowy,zielony,pomaranczowy-oczywiscie mi chodzi o wejscia jak są po kolei ułozone no i ja mam w 2 pomaranczowych włozone po 1 ramy czyli 2ramy mam łocznie i teraz pytanie czy moge do zielonych dolożyc 2 czyli razem bende mial 4 i razem jak połocze 2 i 4 to bende mógł mieć 6g ram?.

PŁYTA GŁÓWNA-k9n neo v2

http://pl.msi.com/product/mb/K9N-Neo-V2.html

Opublikowano

W płycie głównej możesz mieć do 8gb ramu DDR2 533/667/800. Jeśli włożysz dwie identyczne kości pamięci w sloty o tych samych kolorach to będziesz miał dual chanel. Ale jak masz różne pamięci to bez różnicy w które gniazdo włożysz.

Opublikowano

W płycie głównej możesz mieć do 8gb ramu DDR2 533/667/800. Jeśli włożysz dwie identyczne kości pamięci w sloty o tych samych kolorach to będziesz miał dual chanel. Ale jak masz różne pamięci to bez różnicy w które gniazdo włożysz.

Ok dzieki za odpowiedz.

Opublikowano

Zależy jaki masz system operacyjny. Windows XP obsługuje "tylko" do 3,5GB Ramu, nawet jak włożysz 2 kości po 2GB to wykryje jako 3,5 GB ...

Opublikowano

Zależy jaki masz system operacyjny. Windows XP obsługuje "tylko" do 3,5GB Ramu, nawet jak włożysz 2 kości po 2GB to wykryje jako 3,5 GB ...

Mam windows 7 64bit :D własnie chcę mieć 6g ram

Tak możesz mieć 6gb pamięci a maksymalnie 8gb. Będzie pasowała pamięć która będzie :DDR2 533/667/800.

To znaczy ze nie moge mieć DDR3?

Opublikowano

Mam windows 7 64bit :D własnie chcę mieć 6g ram

To znaczy ze nie moge mieć DDR3?

Nie. Nie możesz mieć ddr3 tylko DDR2 533/667/800.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...