Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dobór teamu

Crytek023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Ostatnio grałem normala z bratem (on jest silver III, a ja unranged 26lv) i dobrało mi taki team :

post-377602-0-53463700-1376036996_thumb.png

Czy to nie jest dziwne ?! Czemu RIOT dobiera takich typów z platinium a nie na naszy poziomie ?!!?!?!?

Opublikowano

Bo rankedy jak i liczba normali nie mają wpływu na dobieranie przeciwników na normalach. Poza tym poszedłeś duo z kolegą z 30lvl.

League of Legends

Opublikowano

lol

ale spójżcie u nich nikt nie jest premede, i jak mowicie, np jakbym mial 5 lv i gral normale to do przeciwnego teamu by dobieralo z diamondu co ma np 20 wygranych ?! WTF !? riot jest do dupy !

Opublikowano

lol

ale spójżcie u nich nikt nie jest premede, i jak mowicie, np jakbym mial 5 lv i gral normale to do przeciwnego teamu by dobieralo z diamondu co ma np 20 wygranych ?! WTF !? riot jest do dupy !

Niby tak , lecz jak Wy byliście premade to chcieli Wam dobrać mocniejszych przeciwników , w tym wypadku rengara oraz morgane z dużą ilością winów .

Opublikowano

Wy macie premade oni nie, tak więc zrobili rekomensatę w postaci mocniejszych graczy (chodzi o same normale).

Jak byś miał 5lvl to dobiera ci 5te lvle, ale jak pójdziesz premade z 30 to dobierze wam enemy 20-30..

@up: Co ty pieprzysz, jaka podobna ilość wygranych rankedów. Jest elo ukryte dla normali (a raczej różnica winów do lostów na normalach), to z niego przypisują przeciw komu gramy.

League of Legends

Opublikowano

Nie, nie jest to dziwne. Rankedy do normali nie mają żadnego znaczenia.

Dla przypomnienia system podczas dobierania przeciwników na normalach patrzy na:

• lvl
  • Win/lose na normalach
  • ewentualne raporty za Słabą Grę (obniżają nieco poziom)

Masz 26lvl ale grałeś z 30lvl premade, a więc lvle mają prawo być takie a nie inne. Raportów nie można u nich sprawdzić więc tego nie bierzemy pod uwagę. Zostaje tylko win/lose, które ludzie z obu drużyn mają na normalach podobne (można sprawdzic na lolkingu).

Więc skąd platki/goldy na normalach? Bo dla przykładu, jeśli pan X ktora ma mniej więcej tyle wygranych co przegranych i jest unranked albo w tym silverze i gra normale, to przeciwnicy będą mieli mniej więcej takie same. Nie zapominajmy że zarówno Gold jak i Platka czy Diax może mieć wynik na normalach po prostu taki jak pan X (np. ja mam słaby wynik na normalach bo gram na nich dla zabawy/testu postaci). To jest zrozumiałe, bo te systemy są zupełnie odrębne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...