Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak dobrze zacząć

louson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , dziś naszła mnie chęć nagrywania z Minecrafta ale nie wiem jak dobrze zacząć . Chodzi mi jak zdobyć widzów , mam zamiar nagrywać z Modami . Doradzicie coś ??

Opublikowano

Poczytaj o modach na wiki itp i poradniki nagrywaj, kazdy zobaczy bo nie do kazdego moda jest po polsku, a znajac zycie to poczatkujace osoby nie bardzo znaja angielski.

Inny sposob to nagrywanie recenzji z serwerow, opinie itp. Kazdy kto siedzi na danym serwie to sprawdzi z ciekawosci co o nim powiedzial ktos i moze udostepni twoje nagranie w prezentacji i leca wtedy dodatkowe wyswietlenia.

Jak cos jeszcze sie przypomni to dam znac, powodzenia ;p

Pomoglem? Daj Lubię To. To nic nie kosztuje a wynagradza za pomoc.

Opublikowano

minecraft ? nieee tym już nie zdobędziesz widzów , w ostatnim czasie najwięcej widzów zdobywają vlogerzy , więc może spróbuj coś tworzyć w tą stronę ;]

Opublikowano

Zrób serię industrial craft ;) ostatnio widziałem taki lets play rok temu ? (po polsku) a dużo się pozmieniało od tego czasu i chętnie sam bym oglądał Cie wtedy

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Kurwa, kolejne dziecko minikrafta. Jak masz zacząć nagrywać, to nagrywaj co chcesz byle nie tej gry. Serii o tym jest w chuj wiele, a dzieci myślą że dostaną suby bo nakręciły odcinek, jakich wiele.

Nagraj saint's rowa, cube world, możesz nawet Metina2 ale pamiętaj, nie nagrywaj mc na początek.

1feo74.jpg

By Labqin[*]

Opublikowano

Your own idea will help you :-)

Fenk ju mister dzonson

Animacje są spoko, na yt jest pełno ludzi, którzy się na tym wybili

ach_96055.png

"Gram w LoLa bo nie działa mi DotA 2" - Mrostry0407

Opublikowano

Chłopie daruj sobie minecrafta .

Nagraj jakiegoś battlefield , The walking Dead , Gta 4 , Call of Duty , coś co fajnie się ogląda , coś nowego na yt a nie ciągle Minecrafta .

Kanałów o Minecrafcie jest setki więc ciężko będzie ci się wybić

Opublikowano

na początek samo przygotowanie ilość widzów zależy od wszystkiego na 1 plan weź dźwięk ! kup/znajdź xD mikrofon najlepiej pojemnościowy , może także być dynamiczny ale generuje więcej szumu , to nie musi być do końca drogie wydaje mi się że od 90 zł w górę , jeśli Cię nie stać na taki mikrofon to jedź to tesco i wybierz taki który generuje najmniej szumu wydaje mi się że więcej niż 15dB nie znajdziesz w tesco ale dobre będzie nawet 12dB . 2 rzeczą jeśli chodzi o dźwięk jest dobry program do nagrywania , najlepiej rób to audacity , po nagraniu głosu przepuść przez GoldWave i dźwięk będzie jeszcze lepszy ( czynności konieczne gdy się ma mikro z tesco xD ) . Jeśli mamy już ogarnięty dźwięk warto teraz pomyśleć nad samym obrazem ! Najlepiej nagrywać frapsem , pamiętaj by odznaczyć nagrywanie dźwięku z mikro , tylko z windowsa . Kiedy już nagrasz obraz warto go ładnie zmontować polecam CamtasiaStudio , lub SonyVegas już według uznania . Kolejnym ważnym czynnikiem zdobycia widza jest ciągłe mówienie , staraj się nie przerywać monologu , możesz wrzucać tam różne głupoty np co jadłeś dziś na obiad xD może to brzmi niedorzecznie ale lepsze już to niż cisza tylko pamiętaj żeby wszystko co mówisz miało w sobie troszeczkę humoru !!!!! ALE NAJWAŻNIEJSZE TO NIE ROBIĆ FILMU NA SIŁĘ ! tylko jeśli chcesz w danym dniu o danej godzinie nagrywać to wtedy nie kiedy nie do końca masz ochotę ! to tyle jeśli pomogłem to się cieszę :3

Opublikowano

Nie, nie. W minecraft'a już nawet nie celuj bo i tak nie trafisz, a jak już bardzo chciał to dziesiątka to nie będzie. Spróbuj z innymi świetnymi grami minecraft'a już jest za dużo na polskim youtube, i raczej nikt już twojego filmu nie znajdzie jak już to mało, myślę że minecraft już się przejadł na yt... Dobrze mnie posłuchaj ;)

Pozdrawiam,

SKmedix

sygna2014.png

Opublikowano

Ale chodzi o nagrywanie poradników do modów czy letsplay z modami?. Letsplay najlepiej z pączka twoich modów bądź modów nie znanych a fajnych .Tak samo jak chodzi o poradnik do moda najlepiej nie znane nagrywać

EasySV <3

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...